Zonnecrèmes met krachtige anti-aging eigenschappen.

12:34 - 07:32
luistertijd 12:34 - leestijd 07:32

Toen Monique onlangs op bezoek was bij Wim Westera van Western Cosmetics, distributeur van Dermo28 en Pb Serum cosmeceuticals viel haar oog meteen op de waanzinnig hippe zonnelijn van Dermo28 uit Italië. Wat een kleur, wat een gave flacons! Die wil je gewoon in je strandtas hebben en achteloos op je designerhanddoek achterlaten op het strand. En sterker nog: je wilt ze gebruiken! Testen!  Zou het net zo gaaf zijn als de verpakking?

BeautyJournaal’s uitgever Monique ging ermee aan de slag aan de Hollandse kust, bureaucoordinator Corine nam haar producten mee naar Dubai. Onafhankelijk van elkaar hebben ze de test gedaan.

Kennismaken met Dermo28

Het kernprincipe van Dermo28 is het in optimale conditie brengen van de huidbarriere. Een gezonde huidbarriere zorgt voor een gezond functionerende huid. De huidverbeteringsproducten van Dermo28 zijn erop gericht op de pH waarde van de huid weer in balans te brengen, de huid optimaal te hydrateren en de celdeling te optimaliseren. Het gebruik van fruitzuren speelt hierbij een belangrijke rol.

De anti-aging strategie is ook doorgevoerd in de ontzettend gave zonnelijn. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van stabiele filters tegen uv-a en uv-b straling, er wordt ook beschermd tegen oxidatieve stress en behoudt van een goede huidhydratatie. Dermo28 werkte voor de ontwikkeling van deze lijn samen met de afdeling Dermatologie en Venerologie van de Universiteit van L’ Aquila in Italië.

Claims:

•    Biedt langdurige bescherming tegen de inwerking van uv-straling op de huid
•    Zorgt voor een mooie en egale bruining
•    Hydrateert, voedt en herstelt de huid tegelijkertijd

 

De krachtige werking van een algenconcentraat

Een belangrijke beschermende stof is Methylsilanol Mannuronato, verkregen uit algen, die in staat is het vocht in de huid te binden. Het wordt ook vaak gebruikt in bodywraps en andere pakkingen. Het kan de huid een steviger aanzien geven en beschermt de elastische vezels in de huid. Het gaat glycatie tegen, waardoor vezels verharden en uiteen vallen. Het is een belangrijke stoffen voor de extracellulaire matrix, waarin de huidcellen zich bevinden. Tevens is het een vrije radicaal-vanger.

Nog meer anti-aging stoffen…

Andere fijne anti-aging stoffen die zich in de zonproducten bevinden zijn hyaluronzuur, soja proteinen, en het enzym oxide reductase (superoxide dismutase) dat vrije radicalen neutraliseert. Er is een snufje mintextract aan toegevoegd voor een verfrissend effect op de huid.

Dit zijn de uv-filters

De belangrijkste zonnefilters zijn het zowel uv-a als uv-b werende Octocrylene en homosalate. De eerste stof geeft een uitstekende bescherming tegen zowel uv-a als uv-b straling. De tweede stof is vooral een uitstekende uv-b beschermer.

Vragen over filter-veiligheid

Ondanks dat deze filters een uitstekende bescherming geven, zien we dat ze tegenwoordig bij voorbaat soms op no-go filters-lijstjes verschijnen, vanwege het risico van allergische- dan wel hormoonverstorende eigenschappen. Is dit terecht?

Uit wetenschappelijk onderzoek zou het volgende blijken: Octrylene is een goede uv-beschermer in samenwerking met andere filters, waarbij het de werking van andere filters versterkt. Het geeft ook een goede uv-beschermende coating aan de huid. Het filter heeft een FDA-approval voor veiligheid en mag tot 10% in een formule gebruikt worden, zowel in Europa als in de US. Er zijn enkele gevallen bekend van contactallergie, met name bij mensen die frequent NSAID-pijnstillers gebruiken zoals Ibuprofen (waarbij ook sprake is van lichtgevoeligheid, en parfumallergie). (bron: Contact Dermatitis journal en The Beauty Brains.com). Zoals elk synthetisch filter wordt geabsorbeerd door de huid, kan dit ook wat meer vrije radicaal schade opleveren, vandaar er ook diverse anti-oxidantstoffen aan zonnecrèmes worden toegevoegd om dit effect te niet te doen (bron).

En over homosalate:

Homosalate is een redelijk veilig filter met een laag toxiciteitsrapport. Er zijn aanwijzingen bij langdurig gebruikt voor mogelijk hormoonverstorende effecten, maar tot nu toe is gebruik ervan als veilig bestempeld in concentraties tot 10%. Het wordt ook in heel veel zonnebrandproducten gebruikt. (bron).

Laten we dus ook dit in perspectief zetten: want de keren per jaar dat we zonneproducten gebruiken is toch laag, afgezet tegen de hoeveelheid dag- en nachtverzorging die we gebruiken, als consumenten.

Verder zit er een filter als Ethylhexyl Methoxycinnamate in (octinoxate) wat tevens uv-b bescherming geef, net zoals Ethylhexyl Salicylate (octylsalicylaat of octisalaat). Beide zijn mooie, als unaniem veilig beschouwde filters.

Dermo28, en met dit merk veel andere merken zoals Eucerin, Clinique (ook zij gebruiken deze filters), noem maar op, zullen formuleringen absoluut aanpassen als onomstotelijk sprake is van negatieve effecten op grote schaal. Mocht je echt een heel gevoelige huid hebben, kies dan voor producten waarin alleen minerale filters zitten.

 

Monique testte Dermo28 Anti Aging cream spf 30 en Rejuvenating Serum

Ik testte de spf 30 anti-zonnebrand emulsie in pomp, in combinatie met het Rejuvenation Complex serum. Een handige set die ik gebruik in plaats van mijn gewone dagverzorging. Ik vind het dan namelijk al snel teveel worden op mijn huid. Minder is meer, het is een kwestie van goed uitkienen.

Het Rejuvenating Serum is een lobbige transparante gel in een pompje dat echt erg zuinig in gebruik is! Het is een hydraterend serum met exfolierende eigenschappen. De teint wordt frisser, de huidstructuur fijner en het gevoel zachter. Dit serum maakt onderdeel uit van de Aqua serie. Er zit een cocktail in, die Dermo28 de Aqua-system noemt: vitamine C, Hydraterm en hyaluronzuur – voor optimale hydratatie, de zuren glycol en salicylzuur voor resp. exfoliatie en hydratie en structuurverfijning, aloe vera voor verzachting, een suikercomponent die de hydraterende eigenschappen versterkt en antioxidatieve eigenschappen van Rosa Canina.

Het is een erg fijn serum, dat je maar dun hoeft aan te brengen omdat het anders wat nattig blijft. Masseer het ook goed in tot dat het ingetrokken is. Ik ervaar soms een lichte prikkeling op de huid van de zuurtjes. Het serum is een absolute gladmaker en geeft je huid een fris aanzien. Ik wissel dit product af met een vitamine C+E serum in de morgen.

De Dermo28 Anti Aging Cream spf 30 is een witte emulsie die zich echt erg mooi over mijn huid laat verspreiden. Het lijkt zelfs wel of het mijn huid een lichte gloed geeft. Maar een zachte glans in ieder geval. Heel fris! Toch poeder ik het daarna wel een beetje af met een mineraal poeder. De zonnecreme is wat vettig.  Ik heb het gevoel met een anti-aging creme te maken die je ’s ochtends aanbrengt. Zo ruikt hij ook: licht groen-bloemig. Echt prettig.

Wel om de twee uur opnieuw bijwerken als je buiten bent…

Anti-zonnebrandmiddelen breng ik om de twee uur opnieuw aan. Bij sommige anti-zonnebrandproducten heb ik naarstig de behoefte om ze nog af te dekken met een foundation, vanwege een wittige gloed, maar dat heb ik hier dus totaal niet bij. Mijn huid krijgt door de combi van serum en spf 30 een frisse gloed, waardoor een poedertje volstaat. Ik kan dan ook makkelijk een paar uur laten (als ik buiten ben) weer een nieuw laagje spf aanbrengen en eventueel nog wat afpoederen.

Ik vind de combinatie van beide producten heel fijn als zomers regime, en omdat de looks zo hip zijn, draag ik ze gewoon mee in mijn handtas! Where ever I go😉 Je begrijpt, de reacties op die fluorroze fles zijn onweerstaanbaar….The bottle is a flirt!

Mail Western Cosmetics voor verkoopadressen

 

Corine testte de Anti-Aging Oil SPF 15, de Anti-Aging Cream SPF 30 en de Aftersun.

Dermo28 SunSkincare Anti-Aging Oil SPF 15 is een droge olie die de huid beschermt tegen uv-straling maar ook verzorgt. Er zit olie in van de tropische Annatto boom met een regenerende werking heeft. Vitamine Riboflavine (ook wel B2 genoemd) en Adenosinetrifosfaat (een stofje dat van cruciaal belang is voor de celstofwisseling) beschermen de huid tegen schade door de zon. Een complex van vitaminen E, A en B5 geeft het product tot slot een anti-inflammatoire en anti-oxidante werking.

De Anti-Aging Oil zit in een schitterende sprayflacon (hiermee mag je gezien worden op het strand!), die makkelijk is in gebruik. De olie voelt fluweelzacht aan, smeert makkelijk uit en wordt goed door de huid opgenomen. Mijn huid krijgt een mooie glans, zonder vettig aan te voelen. Het is met recht een droge olie. Door de voedende ingrediënten in het product, voelt mijn huid meteen na het aanbrengen soepel en goed gehydrateerd aan.

En wat ook fijn is… de Anti-Aging Oil ruikt heerlijk! Lekker zomers, warm en tropisch. En tegelijkertijd subtiel en geraffineerd. Geen typische zonnebrand geur, maar eerder de geur van een lichte etherische huidolie.

Dermo28 SunSkincare Anti-Aging Cream SPF 30 is goed voor de lichtere huidtinten, type II en III. Dit product heeft andere werkzame stoffen dan de olie, wat ik opvallend vind. Vaak zie je dat merken in hun gehele zonbeschermingslijn een soort basisset van werkzame stoffen gebruiken en vervolgens fractioneel variëren en slechts een klein beetje finetunen per product. Dermo28 kiest duidelijk voor maatwerk per product, met zorgvuldig op elkaar afgestemde ingrediënten.

Bijzonder, dit natuurlijk silicoon uit alg!

Zoals Monique al omschreef zit er de interessante stof Methylsilanol Mannuronato in, een natuurlijk silicoon uit zeewier met krachtige anti-aging eigenschappen. De crème smeert fijn uit, als een rijke en voedende body lotion, en maakt mijn huid soepel en zacht. En wederom die heerlijke zomerse geur. Ditmaal met een vleugje frisse mint, als je je ogen sluit en goed ruikt.

Tip: Voor extra bescherming tijdens het zonnen, kun je de Anti-Aging Oil onder de Anti-Aging Cream aanbrengen. Je combineert dan de werkzame stoffen en effecten van de beide producten, voor nog meer zonbescherming en huidherstel.

Dermo28 SunSkincare Aftersun is snel absorberende crème met aloë vera en jojoba olie en zorgt voor een zachte en gehydrateerde huid na het zonnen. De Aftersun biedt hydratatie door de toevoeging van Shea Butter en Avocado olie; extract van Calendula gaat ontstekingen tegen en vitamine E heeft een krachtige anti-oxidante werking om de schade door vrije radicalen in de huid tegen te gaan.

Mail Western Cosmetics voor verkoopadressen

 

De Aftersun zit net als de Anti-Aging Cream in een royale pompflacon. De textuur van de Aftersun is wat lichter dan de textuur van de Anti-Aging Cream. Toch zorgt ook de Aftersun een voor een rijk en gevoed huidgevoel. Ook qua geur is de Aftersun wat lichter, maar toch nog steeds herkenbaar. Wat een fijne rode (geur-)draad door deze zonnelijn!

En voor wie huiverig is voor parfum… het zijn alleen natuurlijke ingrediënten in de zonneproducten van Dermo28 die zorgen voor de heerlijke geur. Op alle INCI-lijstjes van de Dermo28 SunSkincare producten vind je ‘parfum’ helemaal achteraan vermeld, hetgeen betekent dat het aandeel parfum in de producten minimaal is, maar dus ook van botanische oorsprong, en niet synthetisch – dat vertellen wij je er nu bij;-)

Tip: Voor extra verkoeling van de huid bewaar je het product in de koelkast.

En nog een aftersun tip: Je kunt de Anti-Aging Oil SPF 15 heel goed gebruiken in combinatie met de Aftersun voor een extra boost van je huid na het zonnen. De Anti-Aging Oil SPF 15 is daarmee niet alleen een zonbeschermer tijdens het zonnen, het is ook een zonhersteller voor na het zonnen.

Wat een heerlijke verzorgende zonnelijn, en zo zalig zacht geparfumeerd, en dan ook nog zo hip verpakt!

 

Wil jij kennis maken met de producten uit de SunSkincare lijn van Dermo28?

Neem contact op met de leverancier: Western Cosmetics – klik hier.

 

Lees ook