Dove, OGX, Clarins, Bama, L’Oréal, Rituals, Altruïst…

10:16 - 06:09
luistertijd 10:16 - leestijd 06:09

BeautyJournaal testpanel favorieten juni 2018

Yes, summer is here to stay! En dat zie je direct terug in de testpanel favorieten van afgelopen maand. Minerale zonbescherming, producten met kokos voor huid en haar, een superslimme tip voor zweetvrije voeten in open zomerschoenen, een primer die voorkomt dat je make-up in de zomerhitte aan de wandel gaat… Lees snel verder!

Uitgever Monique: Nivea Sun Anti-age Anti-pigmentvlekken

Toen ik dit product op de redactie zag binnenkomen, moest ik denken aan de uitstekende zonproducten van Eucerin (beide merken zijn eigendom van Beiersdorf), en vanuit die goede ervaring probeerde ik deze ook. Het is me goed bevallen. Het huidgevoel is uitstekend, niet te vet, niet te droog.

Je huid krijgt een mooie zachte glow en de teint wordt geegaliseerd. Mijn huid blijft goed beschermd tegen verbranding en mijn pigmentvlekken in de hals zijn niet donkerder geworden in de week dat ik het testte. Perfect!

Ik breng het in twee redelijk dikke laagjes aan en laat dat goed opdrogen/hechten. Ik doe er verder ook geen make-up overheen. Ik gebruik het als ik veel buiten ben, en tijdens fietstochten.Het laat ook geen vlekken achter op je kleding (decollete).

Nivea maakt gebruik van de uitstekende filters van BASF, waaronder Tinosorb M.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Dove Shower Mousse met kokosolie

Al een tijdje ben ik fan van de shower mousse van Dove. In mijn badkamer staat bijvoorbeeld steevast de Rose Oil Foam van Dove. Voor mij hoort kokos echt bij de zomer en zeker op vakantie en dan is deze Shower Mousse een heerlijkheid! Afgelopen twee weken heb ik lekker mogen vertoeven op het eiland Gran Canaria en de mousse ging mee. Deze Shower Mousse is geschikt om mee te wassen en te scheren, en dat scheelt weer een scheerschuim in mijn koffer!

De mousse bevat essentiële oliën voor een gehydrateerde en zachte huid en omdat de mousse dermatologisch is getest en vrij is van parabenen en sulfaat, hebben zelfs mijn dochtertjes kunnen genieten van deze heerlijk rijkelijk schuimende mousse. Een echt verwenmomentje voor onder de douche!

Shop hier online

 

Huidtherapeute Judith: Bama Silky Comfort Blote Voeten Spray

Open schoenen, hakken, slippers. Met de zomerse dagen en vakantie in aantocht heb ik mijn zomerschoenen tevoorschijn gehaald. Het voelt altijd wat onwennig om zomerschoenen aan te trekken die maandenlang opgeborgen hebben gelegen. En wellicht zal bij enkele mensen de schoenen of zomersandalen wrijving kunnen geven.

Bama Silky Comfort Blote Voeten Spray legt een dun laagje zijde over je huid zonder dat het een poederlaag achterlaat. Het voorkomt het stroeve gevoel wanneer je met blote voeten in schoenen stapt. Verrast was ik dat dit gevoel de hele dag aanhield en het dragen van zomerschoenen écht comfortabeler maakt. En dat voor een hele zachte prijs. Een extra tip, deze spray werkt ook prettig tegen schurende bovenbenen in korte rokjes.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Altruist Sunscreen

De ontwikkelaars van Altruist Sunscreen zijn begaan met onze huid en hebben slechts één missie; het verminderen van huidkanker door bewustwording en een toenemend gebruik van hoogwaardige zonnebrandmiddelen. Dat is meteen ook de reden waarom de prijs zo laag is. Zo kan iedereen een minerale zonnefilter kopen en veelvuldig smeren, want vooral dat laatste is natuurlijk noodzakelijk om de huid echt goed te beschermen.

Altruist Sunscreen heeft minerale zonnefilters, is gemaakt voor de gevoelige huid, parfum-vrij, parabeenvrij, hypo-allergeen en niet-comedogeen (verstopt niet de huid). Mijn zonallergische huid heeft geen centje last met Altruist, het smeert fantastisch uit zonder waas achter te laten en plakt niet. Wel wordt er gebruik gemaakt van nanotechnologie maar dat geeft mij niet een reden dit product niet te gebruiken.

Ik heb meerdere minerale zonnefilters gebruikt en voor mij is Altruist Sunscreen een absolute topper, zowel in gebruik als in de missie van de ontwikkelaars.

Altruist Sunscreen is trouwens ook begaan met de mensen met albinisme in Afrika. Er wordt sunscreen gedoneerd en zij steunen Under The Same Sun, een foundation die albinisme helpt door middel van voorlichting.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Esther: Rituals The Ritual of Banyu Foaming Shower Gel

Net zoals ik mijn parfum aanpas aan het weer, doe ik dat automatisch ook met mijn douchegel. Nu het al weken zo warm is in Nederland vind het erg lekker om een frisse geur te beleven tijdens het douchen. Per toeval kwam ik aanraking met deze limited edition foaming shower gel van Rituals, The Ritual of Banyu.

Ik had wat plakkerige handen tijdens een stedentrip in Valencia en ging bij Rituals naar binnen om mijn handen te wassen. Als extra service werden mijn handen daar door een zeer vriendelijke dame gewassen en licht gemasseerd met deze Ritual of Banyu. Nog zeker twee uur heb ik kunnen genieten van frisse handen door Balinees zeezout en Kelp mineralen, welke ook nog eens een heerlijke geur achterlaten.

Daar het een limited edition betreft, heb ik meteen maar een extra fles ingeslagen.

Shop hier online

 

Mediastudente en make-uptester Dian: Clarins SOS Primer

Onlangs verscheen mijn review van de Clarins Sunkissed zomerlook op BeautyJournaal. Deze collectie bestond onder andere uit de twee nieuwe SOS primers in de kleuren Bronze en Mocha. Helaas waren deze kleuren te donker voor mij, maar de textuur van de primer vond ik zo fijn aanvoelen dat ik hem graag nogmaals wilde proberen in een mij passende kleur. De volgende dag ben ik naar de stad gegaan en heb ik de SOS Primer in Universal Light gekocht.

Deze primer heeft een licht glanzende finish met blur effect en smeert transparant uit. De textuur van het product is een beetje plakkerig, waardoor je make-up de hele dag blijft zitten. Ik ben erg tevreden over de Clarins primer. Naast het feit dat hij zo fijn aanbrengt, merk ik ook dat mijn make-up langer blijft zitten en dat hij mijn huid heel glad maakt.

Zelfs met het warme weer van de afgelopen tijd heb ik geen last gehad van verschuiving van mijn make-up. Dit heb ik normaal redelijk snel bij warme temperaturen. Vooral rond het gebied bij de neus lijkt mijn foundation altijd op magische wijze te verdwijnen, maar de Clarins primer zorgt voor een langdurend resultaat van mijn make-up look. Dat is precies wat ik in een goede primer zoek!

SHOP HIER ONLINE

Make-up artist Lydia: L’Oreal Volum’max Mousse

Ik heb lang haar. Met dit warme weer wordt het op mijn hoofdhuid snel wat vettig en heb ik geen volume meer. L’Oreal Volum’max Mousse Very Strong biedt dan uitkomst. Het product geeft volume vanaf de haarwortel, met een langdurige houdbaarheid.

Ik heb al heel veel mousses uitgeprobeerd de afgelopen jaren. Van de een had ik heel veel nodig om een beetje volume te krijgen. Een ander was juist te zwaar. Weer een ander had een heel dun spuitmondje wat ik niet fijn vond. L’Oreal Volum’max Mousse Very Strong is precies goed en bovendien heel betaalbaar. Makkelijk in gebruik. Fijne doseerdop. Geeft een fijne luchtige mousse. En: plakt niet.

Ik gebruik de mousse op droog haar, maar handdoekdroog kan ook. Tijdens mijn werk even mijn hoofd voorover gooien, mousse aanbrengen en droog föhnen bij de haaraanzet. De rest kan je eventueel aan de lucht laten drogen. Tussendoor soms even opschudden met de vingers aan de haaraanzet. De hele dag volume gegarandeerd!

Shop hier online

 

Bureaucoordinator Corine: OGX Coconut Water Shampoo en Conditioner

Onlangs belandden er diverse zomerse haarproducten op mijn redactiebureau, toen ik bezig was met een artikel daarover. Eentje sprong er direct uit (… of eigenlijk twee) en dat betrof de OGX Coconut Water Shampoo en Conditioner. Vooral qua geur, want beide producten ruiken schandalig lekker naar kokos. Pina colada in een flesje, zo noem ik de producten inmiddels.

Normaal gesproken geef ik de voorkeur aan haarverzorgingsproducten van de kapper en laat ik de drogistmerken links liggen, aangezien mijn geblondeerde haar toch wel gebaat is bij een flinke dosis voeding en hoogwaardige verzorging.

Ik was dan ook zeer verrast dat deze uitermate betaalbare producten van OGX met hydraterend kokoswater en voedende kokosolie de klus ook klaren; mijn haar is schoon, verzorgd en bovenal… ruikt heerlijk zomers.

Shop hier online

Lees ook