Een heerlijke voorbereiding op de zomer!

10:55 - 06:33
luistertijd 10:55 - leestijd 06:33

Dian test de Sunkissed zomerlook van Clarins

De zomer is in zicht en ook buiten beginnen de temperaturen steeds verder te stijgen. Voor het aankomende seizoen heeft Clarins een aantal prachtige nieuwe producten ontwikkeld die samen de Sunkissed zomerlook van het merk vormen. Persoonlijk heb ik nog geen ervaring met de producten van Clarins. Ik ben dan ook erg benieuwd wat mij te wachten staat!

De producten van Clarins zijn te herkennen aan de klassiek rode verpakkingen. De inhoud daarvan is (uiteraard) telkens wisselend. Zo staat deze zomerlook geheel in het teken van flamingo’s, palmbomen en felle kleuren waarmee ik helemaal in de zomerse stemming kom!

SOS Primers

Ik ga van start met de SOS Primer in de twee nieuwste kleuren 06 bronze en 07 mocha. De primers zijn samengesteld om de zomerse gloed te versterken en te behouden.

Daarnaast zou de textuur van de producten als het ware een ‘blur’ effect moeten geven aan de huid. In beide primers zit het High-Lumitech complex, dit complex corrigeert pigment.

Ik gebruik primers voornamelijk als basis onder mijn make-up. Dat is in dit geval ook mogelijk want, deze primers zorgen voor een langdurend resultaat van je make-up look.

De kleur 06 bronze is ideaal voor het creëren van een sunkissed look. Deze primer geeft als het ware een ‘your skin but better’ effect. Mocht je nu, net als ik, niet zo snel bruin worden, maar wil je toch een gezonde en heldere teint? Dan kan dit product wellicht interessant voor je zijn.

De kleur is redelijk donker en heeft zelfs een beetje een oranje ondertoon in zich. Ik hoop dat dit op mijn bleke huid mee zal vallen. Tijd om de primer aan te brengen!

De primer is net een tikkeltje te donker voor mijn huid. Ik vind het niet mega storend, maar je moet hem dan wel erg goed verdelen om eventuele kleurverschillen te vermijden.

Te donker

De primer geeft mijn huid inderdaad een sunkissed tintje. Je moet er wel rekening mee houden dat het, ondanks de kleur, geen dekkende primer is en daarmee dus ook geen vervanging is voor BB-creams of foundations.

Omdat het tijdens het schrijven van deze review 27 graden is, breng ik geen foundation aan. De primer heldert mijn teint genoeg op waardoor ik niet zo zeer foundation nodig heb.

Overigens bieden alle SOS Primers ook serieuze huidverzorgingsvoordelen. De formule verrijkt met biologische zeelelie extract zorgt namelijk voor een 24 uur durende hydratatie van de huid.

Olievrij

Het anti-pollution complex in de primers helpt bij het beschermen van de huid tegen schadelijke stoffen uit het milieu. Daarnaast zijn de primers niet-comedogeen en olievrij.

De kleur 07 mocha is geschikt voor iedereen die last heeft van een doffe teint en graag wat meer glow in het gezicht willen brengen. Deze kleur verbetert donkere huidtinten en laat volgens het merk de hele dag een zacht en comfortabel gevoel achter op de huid.

Voor mijn huid is dit product helaas veel te donker en daarom heb ik hem ook niet getest op mijn gezicht. Heb jij een donkere teint en wil je je huid extra mooi naar voren brengen en daarnaast voorzien van een gezonde glow?

Dan is deze primer zeker een goede optie voor jou. Aan een stralende glans ontbreekt hij zeker niet! De texturen van beide primers zijn ook nog eens heerlijk zacht en voelen totaal niet plakkerig aan op het gezicht.

Poudre Soleil

Het volgende product is de Poudre Soleil, een grote bronzing compact poeder. De caramel kleurige verpakking is voorzien van roze flamingo’s en palmbomen. Hoe schattig is dat?!

De bronzer bevat drie matte kleuren die aangepast zijn aan alle huidtinten. Met een grote poederkwast geef je de huid een natuurlijke bruine gloed.

Poederen en verzorgen

De Poudre Soleil bevat de zogenaamde Formule +, dit is een formule die de huid verzorgt dankzij de hydraterende natuurlijke micropatch. Daarnaast beschermt het Clarins anti-pollution complex de huid tegen schadelijke effecten van vervuiling en vrije radicalen.

Ik breng het product aan op de gebieden in mijn gezicht die het meeste zon vangen. Deze mogen namelijk extra benadrukt worden met bronzer! Denk hierbij aan de wangen, neus en kin.

Wat brengt dit mooi aan

Wauw, wat brengt deze bronzer fijn aan! Hij blendt heel mooi samen met de huid en is goed in kleur op te bouwen. Ik heb alle drie de tinten in het compact gemengd en met een grote kwast verspreid over mijn wangen en neus.

Het effect is mooi natuurlijk en past helemaal binnen het sunkissed thema van deze collectie! De bronzer is overigens ook prima te gebruiken als contour poeder, hiermee kun je je gezicht mooi in vorm brengen en schaduwen toevoegen voor extra diepte.

Stylo 4 Couleurs

Ken je die 4-in-1 gekleurde pennen van vroeger nog? Helemaal hot. Clarins heeft hier een eigen make-up versie van gemaakt. De limited edition Stylo 4 Couleurs is een all-in-one product voor ogen en lippen. De innovatieve make-up pen is voorzien van een vrolijke smaragdgroene kleur en een roze palmprint.

Je kunt kiezen uit vier kleuren. Een intens zwarte kleur voor een grafische look, een smaragdgroene tint om de ogen mee te benadrukken, een paarse kleur voor een direct warme uitstraling en tot slot een diep roze kleur voor mooie en volle lippen. De roze kleur kan tevens gebruikt worden op de oogleden.

De Stylo 4 Couleurs bevat de Formule +, dit is een complex van zonnebloem, jojoba en zwarte acaciawas die zachtheid en comfort biedt aan de ogen en lippen.

Ik ga van start met de smaragdgroene kleur, deze breng ik volledig aan over mijn oogleden.

Wat een vrolijk kleurtje! Hoewel de finish matte is, bevat hij, zoals je op de foto kunt zien, ook een lichte glinstering. Ik moet zeggen dat de ‘pen’ tijdens de applicatie redelijk hard aanvoelde op mijn oogleden.

Beetje hard, wel mooie kleuren

Dit was bij het swatchen van de kleuren totaal niet het geval, toen waren alle kleuren heel creamy en zacht. Het aanbrengen ervan doet niet pijn, maar erg aangenaam is het gevoel ook niet. De pigmentatie vind ik wel erg goed. Bij de eerste aanraking met mijn oogleden werd er al direct een intens groene kleur zichtbaar.

Je zou de kleur nog uit kunnen blenden naar boven, maar dan verlies je wel wat pigmentatie. Ik hou het lekker bij deze intens smaragdgroene kleur!

Op mijn wimperrand breng ik de zwarte kleur aan als eyeliner.

 

Intens pigment

Ook deze zwarte kleur is weer intens gepigmenteerd. Top! Het aanbrengen van het product op de wimperrand ging al een stuk soepeler, waarschijnlijk omdat dit stukje net wat minder gevoelig is.

Met deze zwarte kleur kun je een mooie liner zetten over je oogschaduw heen. De punt van de pen is wel redelijk breed dus erg strak en gelijk zal het lijntje niet worden. Toch vind ik het resultaat erg mooi, het geeft net weer iets extra’s aan de ooglook!

Met de roze kleur uit de pen omlijn én vul ik mijn lippen in.

Volledig matte

Ik vind de roze framboos kleur echt prachtig! De finish is volledig matte, daar hou ik wel van.  Deze tint is het beste te gebruiken als lipliner. Ik heb ervoor gekozen om mijn lippen helemaal in te vullen met de pen, toch zie je wat ongelijkheden in het binnenste gedeelte van mijn lippen.

Als lipliner werkt hij echt prima, de pigmentatie is goed en de formule geeft een comfortabel gevoel aan mijn lippen. De lipkleur geeft niet snel af omdat hij helemaal opdroogt en als het ware in de huid trekt. Net zoals lip stains eigenlijk!

Eclat Minute Huile Confort Lèvres

Tot slot test ik de Eclat Minute Huile Confort Lèvres in de kleur 08 blackberry. Dit is een lipolie die samengesteld is uit voedende plantaardige oliën die een mooie glans achterlaten op de lippen. Ook deze lipolie is weer verrijkt met de Formule +, dankzij de ingrediënten hazelnoot, biologische jojoba en acai olie zijn de lippen verzacht en beschermd.

Het glazen flesje heeft een super chique uitstraling en is voorzien van gouden accenten. De applicator is enorm groot en zacht. Met één swipe zou je de lippen al volledig kunnen bedekken met de licht gekleurde olie. Clarins claimt dat deze lipolie niet plakt, laten we dat eens testen!

Wow!!

Ik ben verliefd op de intense glans van deze olie. Het product geeft mijn lippen een lichtroze tint met een paarsachtige ondertoon. En niet geheel onbelangrijk, de lipolie ruikt en smaakt ook nog eens naar zwarte bessen.

Plakt niet!

Maar waar ik vooral onder de indruk van ben is het feit dat deze lipolie inderdaad niet plakt. Mijn lippen voelen erg gehydrateerd en comfortabel aan.

Natuurlijk moet je de olie wel even opnieuw aanbrengen na iedere maaltijd. Ik vind het een heel fijn product en het glanzende resultaat mag er zeker zijn.

Dian’s eindoordeel

Wat een prettige eerste kennismaking met Clarins. Er zit geen een product tussen dat ik helemaal niet fijn vind. Elk product had zo zijn voor- en (soms) nadelen. Ik ben vooral onder de indruk van de Poudre Soleil en de Eclat Minute Huile Confort Lèvres. Deze ga ik zeker vaker gebruiken!

De Stylo 4 Couleurs is een uniek en vernieuwend product binnen mijn make-up collectie, hier zal ik dus zeker nog eens mee gaan spelen. De SOS Primers voelen heel fijn aan op de huid, helaas zijn ze voor mij net iets te donker. Maar ik zou zeker de wat lichtere kleuren nog eens willen proberen. Ik ben blij verrast door de producten van Clarins en kan deze zeker aan iedereen aanbevelen.

Je shopt de Clarins Sunkissed zomerlook vanaf mei exclusief bij Hudson’s Bay.

Bekijk hier het dichtstbijzijnde verkooppunt

 

 

Lees ook