‘De mensen om mij heen maken me complimenten over mijn huid. Het valt op dat mijn huid mooier wordt.’

09:03 - 05:25
luistertijd 09:03 - leestijd 05:25

De huid van BeautyJournaal’s lezeres Loes heeft de afgelopen jaren door omstandigheden heel erg te lijden gehad. Ze was sterk vermagerd en haar huid zag er veel ouder uit dan haar leeftijd. Loes was al eens behandeld met injectables, om haar gezicht weer volume te geven.

Dermatude Meta Therapy

Nu was het tijd voor iets nieuws! De huid van Loes krijgt een boost dankzij een reeks behandelingen die de huidconditie van binnenuit verbeteren. Met minder zichtbare lijnen, minder droogte, een gladdere structuur en een mooie gloed. Weg met de grauwheid. De foundation kan in de la blijven!😉

Versteviging van binnenuit

Loes is onder behandeling bij Dermatude met de Meta Therapy (Medical Esthetical Tissue Activation Therapy), een mechanische anti-ageing behandeling die de huideigen collageen- en elastine productie stimuleert. De techniek is veilig en werkt precies dáár in de huid waar het allemaal gebeurt.

Fijnere huidstructuur, minder oneffenheden

De behandeling zorgt voor een versteviging van de huid en verbetering van de huidconditie met een fijnere structuur, kleinere poriën, meer stevigheid en elasticiteit. De huid krijgt haar natural glow terug; zelfs pigmentvlekken worden effectief behandeld.

Gepatenteerde behandelmodule
Er wordt gebruik gemaakt van een behandelmodule die de huid met ragfijne polycarbonate ‘naaldjes’ (0,3 tot 0,5 mm) en 5700 perforaties per seconde behandelt. Dankzij de gepatenteerde behandelkop kan er nóóit te diep in de huid gegaan worden.

Het is een pijnloze, veilige en heel snelle behandeling. Er worden maar liefst 100 tot 150 piepkleine, pijnloze microperforaties per seconde gegeven.

Het behandelplan

Loes krijgt een kuur met 8 behandelingen. De eerste maand krijgt ze elke week een behandeling, na een maand krijgt ze om de 2 weken een behandeling. Dus na drie maanden is de kuur afgerond. Na de kuur komt ze eens in de zes weken terug voor een onderhoudsbehandeling. Huidveroudering kun je immers nooit stoppen, wel vertragen.

Bekijk hier de video van de eerste behandeling van Loes, en lees daaronder verder in het dagboek van Loes..

 

HET DAGBOEK VAN LOES, de eerste vier behandelingen

De eerste behandeling, 11 januari 2018

‘In het trainingscenter van Dermatude in Limburg ga ik de komende weken behandeld worden. Ik vind het spannend, maar ik ben ook heel blij dat ik deze kuur mag ondergaan.

Speciale metingen om effect te onderbouwen

Om de resultaten meetbaar te maken, worden er voor-foto’s van mijn gezichtshuid gemaakt met speciale Invivo meetapparatuur. Ook wordt met de invivo meet apparatuur mijn huid op verschillende plekken gemeten: elasticiteit, vocht, roodheid, poriegrootte en uv-beschadiging. Halverwege de kuur zal dit nog eens gedaan worden, en natuurlijk ook aan het einde. Dit is geen onderdeel van een normale Meta Therapy behandeling maar gebeurt exclusief in het trainingscenter.

Eerst een peeling

De uitslagen worden naar een onafhankelijk bureau gestuurd voor analyse. Daarom mag er ‘bewezen resultaat’ geclaimd worden. Mijn gezicht wordt schoongemaakt met een cleanser, daarna krijg ik een peeling en tot slot wordt de huid gedesinfecteerd met een alcoholhoudend product.

Dan een serum om ‘in te sluizen’

Mijn gezicht wordt ingesmeerd met een ‘Subjectable’ een speciaal serum dat is afgestemd op de behandeltechniek. Voor mijn huid werd gekozen voor de Active Hydra Booster Subjectable.

Soms wat kriebelig, soms gevoelig

De behandeling gaat van start! De mechanische behandelkop met 18 puntjes gaat over mijn huid. Het is een vreemd gevoel. Richting mijn oren en bij mijn neus kriebelt het erg, op mijn voorhoofd is het wat gevoelig.

Verkoelend masker

Na de behandeling krijg ik nog een masker dat heerlijk verkoelend werkt en wordt er afgesloten met een serum,  crème en oogcrème. Mijn huid blijf ik thuis behandelen met Dermatude huidverzorgingsproducten die ik meekrijg

En nu even niet aan mijn gezicht komen!

Ik mag vandaag mijn gezichtshuid niet meer aanraken. Oh jee….dat is wennen! En ook geen make-up gebruiken vandaag. Meteen worden er na afloop foto’s gemaakt, en ik ben nu al verrast. Er is verschil te zien, echt super!

De gezichtshuid van Loes na 1 behandeling. De neus-mondplooi is al minder diep, kraaienpootjes zijn aanzienlijk minder diep. Foto’s boven is voor de behandeling, foto’s onder is na de behandeling.

De eerste week na de behandeling voelt mijn huid goed aan. Jammer genoeg krijg ik na 2 dagen wel een koortslip. Daarom besluiten we de behandeling van volgende week toch een week extra uit te stellen.

De tweede behandeling, 25 januari 2018

Deze keer voelt het al minder gevoelig aan dan de eerste keer. Het gekriebel bij mijn oren is weg, het voorhoofd blijft nu licht gevoelig bij aanraking met de behandelkop. Vandaag worden, naast mijn gehele gezicht, de pigmentvlekjes en rimpels bij mijn mond en neus extra behandeld.

Pigmentvlekjes worden aangepakt

Dit gebeurt met de 7- en 9 punts behandelmodule.Mijn behandelaarster laat deze op de plekjes net wat dieper in de huid gaan. Het is niet pijnlijk, maar wel gevoelig. Er wordt me uitgelegd dat hier de komende dagen een klein korstje kan ontstaan, en daar mag ik niet aan komen.

Morgen mag ik wel weer foundation op doen, en daarmee kan ik de plekjes makkelijk camoufleren. Van de normale behandeling met de 18 punts behandelkop krijg ik overigens géén velletjes of korstjes.

In de week na deze behandeling verdwijnen de kleine velletjes vanzelf. De pigmentvlekken zijn beduidend minder. Eentje is al zelfs niet meer zichtbaar. Ook de rimpels lijken minder diep. Over het algemeen heeft mijn gezicht ook een gezondere kleur, ik lijk minder moe en mijn huid is minder grauw. Hoera!

De ooghuid van Loes na vier behandelingen: de kraaienpootjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen! Ook de huid van de wangen oogt veel frisser, de structuur is meer verfijnd en een aantal pigmentvlekjes zijn al verdwenen.

De derde en vierde behandeling, 31 januari en 7 februari 2018

Naast de algehele behandeling van mijn gezicht, wordt er nu afgewisseld in het te behandelen gebied. Waren de vorige keer het mond- en neusgebied extra behandeld, nu zijn het voorhoofd en het ooggebied aan de beurt.

Close-up van de ooghuid na vier behandelingen met Dermatude Meta Therapy

Het is zo leuk om te zien hoe ik en band opbouw met mijn behandelaarsters Rian en Susanne. Ze behandelen mij om de beurt en komen altijd even kijken als ik er weer ben. Je merkt aan alles dat ze hun werk met passie en plezier doen.

Mijn huid wordt steeds mooier!

De mensen om mij heen maken me complimenten over mijn huid. Het valt op dat mijn huid mooier wordt. Ik gebruik zelfs niet meer iedere dag foundation – wat ik steevast wel deed – omdat mijn huid er veel frisser uitziet en rustiger. Heerlijk!

De fronslijn tussen de wenkbrauwen is aanzienlijk minder diep geworden na vier behandelingen. Evenals de verticale lijntjes op het voorhoofd.

Lees binnenkort hoe het Loes is vergaan in de tweede helft van haar kuur.

 

Dit gebruikt Loes thuis aan verzorgingsproducten:

 

Lees meer over de bijzondere Dermatude behandelingen in dit artikel op BeautyJournaal.

 

Meer informatie

Wil jij als consument weten waar je deze behandeling kan ondergaan, klik dan hier voor de salonfinder

Professionals kunnen via deze link meer informatie krijgen over de behandelingsmogelijkheden in hun salon: klik hier verder.

 

 

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands We Love Dossier van Dermatude op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook