Get that summer glow!

10:27 - 06:16
luistertijd 10:27 - leestijd 06:16

Tips van Mardge Pascaud voor een mooi gebruinde huid deze zomer

Pascaud biedt alles om op een gezonde manier een mooi gebruinde huid te krijgen. Zo kun je met een gerust hart deze zomer heerlijk genieten van de zon. Gebruik de juiste producten met een hoge uv A- en uv B-bescherming tegen veroudering en verbranding door de zon. Voor het gezicht is er de UV Defense en voor het lichaam de Sunscreen Spray. Daarbij wordt Bronzestim ingezet, om je huid van binnenuit te beschermen. Als aftersun product doet het Hydrating Mask perfect zijn werk.

Waarom is bescherming tegen uv-straling zo belangrijk, ook als je een bruine teint wilt hebben?

Uv-straling, met name uv B, zorgt voor verbranding van de huid en dit leidt bij een opstapeling van verbranding tot DNA-schade en uiteindelijk op een zeer vergroot risico van huidkanker. Uv A-straling draagt eveneens bij aan verbranding van de huid, maar vooral ook aan huidveroudering, zoals rimpelvorming, uitdroging en pigmentvlekken.

 

UV Defense: hydraterende dagcrème en uv-bescherming in een

Mardge: “UV Defense kan door iedereen gebruikt worden in de zomermaanden, maar ook na een chemische peeling of fruitzuurbehandeling of tijdens het gebruik van Retinol-houdende producten.”

Deze krachtig hydraterende dagcrème bevat de volgende werkzame stoffen:

UV Defense staat op het favorietenlijstje van Corine; lees het hier.

De dagcrème in luxe airless-pompdispenser (waardoor de formule langer stabiel blijft) kan je zonbeschermingsproduct voor het gezicht vervangen. Mardge: “Omdat de bescherming een zeer hoge waarde heeft meegekregen, boven de 30, blijft de huid zelfs als je hem normaal als een dagcrème uitsmeert nog bedekt met een filterwaarde die medium tot hoog is. Je hebt dus geen apart antizonnebrandmiddel meer nodig. Je mag het natuurlijk ook dikker smeren, dan heb je gegarandeerd de hoogste bescherming. Ga je echt zonnebaden, smeer de gezichtshuid dan wel om de paar uur opnieuw in.”

Shop online

 

UV Defense bevat de volgende filtersystemen

Een breedspectrum systeem, bestaande uit de uv A-bescherming uvinul A plus en uv B-bescherming ethyl hexyl methoxycinnamate. Andere stoffen worden als extra booster voor de uv-filters gebruikt, waardoor het breedspectrum systeem een zeer hoge beschermingswaarde krijgt, die kan worden aangeduid als ‘high’, wat staat voor een SPF 30 en hoger. Het filtersysteem is zo samengesteld dat er geen wittige waas op de huid achterblijft.”

Shop online

 

 

Sunscreen Spray SPF 30: intensief hydraterende body spray

Voor het hele lichaam, dus voor grotere zones, heeft Pascaud de Sunscreen Spray ontwikkeld. Ook met dezelfde hoogwaardige uv A- en uv B-bescherming als in UV Defense. Ook deze spray heeft een intensief hydraterende werking dankzij aloe vera gel.

Breng de spray een half uur voor het in de zon gaan aan, het gebruik om de twee uur herhalen en altijd opnieuw na zwemmen of hevig transpireren. Mardge benadrukt dat de spray ook zeer geschikt is voor kinderen: “Voor kinderen bij wie de huid nog niet volledig is ontwikkeld (en dat is beneden de 16 jaar!) is een zonneproduct met een hoge tot zeer hoge SPF in combinatie met een uv A-bescherming het meest geschikt. Vaak wordt in de kinderjaren de meeste schade in het DNA opgelopen door zonverbranding. Het is dus heel belangrijk om kinderen goed te beschermen tegen de zon. Let er wel op dat je ze herhaaldelijk moet insmeren, zeker nadat ze hebben gezwommen.

Shop online

 

Bronzestim: voedingssupplement dat bruining van de huid bevordert

Bronzestim beschermt het lichaam van binnenuit tegen zonschade als gevolg van blootstelling aan uv-straling. Het is een aanvulling op de zonbescherming van buitenaf, om de huid ook van binnenuit weerbaarder te maken.

 Mardge legt uit waarom ook voeding en supplementen zo belangrijk zijn voor een gezonde en bruine huid: “De huid heeft een eigen beschermingsmechanisme door de aanmaak van melanine. Hierdoor krijgen we een bruine kleur. Ook door de verdikking van de huid wordt er minder straling doorgelaten. Aanwezige antioxidanten in de huid helpen om de stroom van vrije radicalen, die op gang komt bij blootstelling aan uv-straling, weg te vangen. Je kunt dit dus ook ondersteunen met extra antioxidant-rijke voeding en met speciale suppletie zoals Bronzestim.”

Shop online

 

Welke rol spelen de belangrijkste ingrediënten van Bronzestim bij de bruining en bescherming van de huid?

Slik Bronzestim de hele zomer door. Wanneer je ruim voor blootstelling aan de zon start met het gebruik van de Bronzestim wordt de melanine aanmaak gestimuleerd, waardoor de huid in de zon sneller en beter bruint. De huid wordt beschermd tegen zonschade en je voorkomt een zonneallergie.

Shop online

 

Hydrating Mask: Een S.O.S.-masker van de eerste orde

Hydraterend, verfrissend, verkoelend. Het masker geeft direct comfort bij een vochtarme huid. Snelwerkend in 10 minuten. Geschikt voor alle huidtypen, en in het bijzonder geschikt voor droge en vochtarme huid, bij couperose, na een scrub, bij een vermoeide huid en als aftersun masker.

Belangrijke ingrediënten in het Hydrating Mask

*** NIEUW*** Rehydra Spray: instant hydratatie en verzachting

Afgelopen week lanceerde Pascaud de Rehydra Spray, een hydraterende spray voor gezicht, lichaam en haar. De spray is ideaal voor instant hydratatie en verzachting. Hij geeft direct vochtherstel en heeft bovendien een sterke antioxidante werking.

Mardge: “Rehydra Spray kan dagelijks als extra moisturizing onder elke crème gebruikt worden. Of over je make-up om deze te fixeren en je gezicht een frisse glow te geven! Omdat de spray geen oliën of vetten bevat, is hij ook zeer geschikt om te gebruiken voor het haar. De spray geeft een mooie glans aan je huid of je haar, het hele jaar door.”

Ook voor de zomer is dit een ideaal product!

Niet enkel vanwege de antioxidanten, die de huid wapenen tegen de verouderingseffecten van de zon, maar ook vanwege de sterk hydraterende werking. Want na het zonnebaden is je huid toe aan verfrissing en hydratatie die de huid niet afsluit.

Mardge Pascaud.

Mardge licht toe: “De Rehydra Spray kan daarom perfect onder elke zonnecrème gebruikt worden voor de antioxidanten werking. En ook ná het zonnebaden vanwege de verkoelende, kalmerende en hydraterende aftersun werking.”

TIP: vergeet hem dus niet mee te nemen op reis, want ook de lage luchtvochtigheid van het vliegtuig of de airco drogen jouw huid uit!

Belangrijke ingrediënten in de Rehydra Spray

Mardge: “De Rehydra Spray is een zeer zuiver geformuleerd product, zonder parfum, waardoor hij ook heel geschikt is voor een erg gevoelige huid, een kinderhuid en zelfs een huid met zonnebrand. Hoewel de producten van Pascaud er natuurlijk alles aan doen om zonnebrand te voorkomen en juist een mooi gebruinde huid te bewerkstelligen.”

Verkrijgbaar bij Pascaud-schoonheidsinstituten of de webshop van Pascaud.

Shop Pascaud online

 

Dit artikel maakt deel uit van het Brands We Love dossier van Pascaud op BeautyJournaal en wordt je zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook