Nimue, PCA Skin, Zo Skin Health, Pascaud, Colorescience, Vichy, Mádara, Alissi Bronte, Iconic Elements...

10:17 - 06:10
luistertijd 10:17 - leestijd 06:10

Corine’s favoriete gezichts-SPF voor ieder moment van de dag

Je hebt mensen die lippenstiften verzamelen, of nagellakjes in alle kleuren van de regenboog. Zo heb ik een SPF (zonnebrandcreme-) verzameltik, deels ingegeven door mijn continue speurtocht naar dé beste zonbeschermer die mijn pigmentvlekken de baas is. In mijn kast vind je bijvoorbeeld volle en romige SPF voor op het strand, water- en zweetbestendige SPF voor tijdens het hardlopen, glimvrije SPF voor naar kantoor, you name it…

In dit artikel zet ik mijn favoriete zonbescherming voor gezicht voor je op een rij.

Boordevol antioxidanten: Nimue Sun-C SPF40

Dit product van Nimue is zonnebrand en antioxidantenbom in één. De vetvrije emulsie heeft een lichte textuur, die heel fijn smeert en een hoogwaardige bescherming biedt tegen UVA en UVB stralen.

Antioxidanten uit Vitamine C beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en verminderen de tekenen van foto-ageing, ofwel huidveroudering door de zon. Nimue Sun-C zorgt bovendien voor het vasthouden van vocht in de huid en gaat daarmee het uitdrogende effect van de zon tegen. Peptiden geven een verstevigend en gladmakend effect op de huid en bovendien een gezonde glans. Mijn huid voelt de hele dag verzorgd en soepel aan. Een aanrader als je op zoek bent naar een goede allround zonbeschermer!

Tip: Koop nu de Nimue Summer Essentials in een zomerse geschenkverpakking en je ontvangt tevens de Sun-C SPF30 body spray en de nieuwe Sun-C SPF50 Environmental Shield in een handzame 20 ml tube. De Environmental Shield biedt bescherming tegen UVA en UVB, infrarood, blauw licht en luchtverontreiniging.

Vind een Nimue verkooppunt

 

Zonbescherming en primer: Zo Skin Health Oclipse Sunscreen + Primer SPF30 met natuurlijke melanine

Een slimme zonbeschermer en primer in één product. Zo Skin Health Oclipse Sunscreen + Primer SPF30 maakt gebruik van een systeem van meervoudige zonbescherming dat over het volledige licht spectrum bescherming biedt tegen UVA en UVB. Gefractioneerd melanine (het natuurlijke beschermingsmechanisme van de huid, maar dan in de formule) beschermt de huid bovendien tegen verouderende effecten van HEV-licht. Peptiden verstevigen de huid, terwijl je deze tegen de zon beschermt.

Het product heeft een mooie universele tint die bij vrijwel iedereen past en een zijdezachte matte finish. Kleine imperfecties worden verdoezeld en het product zorgt er bovendien voor dat je make-up langer houdt. Ik kies vaak voor de Zo Skin Health Oclipse Sunscreen + Primer SPF30 in combinatie met een minerale poederfoundation, voor extra bescherming.

Van de dermatoloog: Iconic Elements Mineral Sunscreen SPF30

De Mineral Sunscreen van dermatoloog Francis Wu maakt gebruik van 100% minerale filters (titanium dioxide en zinkoxide) voor een optimale dekking. Zinkoxide en titaniumdioxide zijn zogenaamde non-nano minerale breedspectrum filters en daarmee veilig om in skin care te worden gebruikt. Titaniumdioxide beschermt de huid tegen zonlicht in, met name het UVB en UVA II spectrum, terwijl zinkoxide zowel UVB, UVA I en II, en een deel van het zichtbaar licht dekt. Beide minerale filters veroorzaken zelden een allergische reactie. Daarom is de Iconic Elements Mineral Sunscreen ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid en voor kinderen vanaf 1 jaar.

De producten van Iconic Elements zijn allemaal voorzien van een handig vacuumpompje. Dit voorkomt interactie van lucht met de formule, wat de houdbaarheid van het product verlengt. Daarnaast zorg dit pompje ervoor dat er bijna geen verspilling is en heb je niet snel last van zandkorrels in de verpakking (… wat met een tube nog wel eens wil gebeuren). De Mineral Sunscreen smeert fijn uit en laat geen wit waasje achter. Doordat de minerale filters niet eerst in de huid hoeven te trekken, werkt dit product meteen en is het mijn favoriet voor een snelle zonbescherming.

Lees hier Francis zijn tips over voldoende zonnebrand aanbrengen.

Super lichtgewicht: PCA Skin Weightless Broad Spectrum SPF45

Even geen zin in dat zonnebrand-gevoel op je gezicht? Dan biedt PCA Skin Weightless Broad Spectrum SPF45 uitkomst. Dit product heeft een breed spectrum aan zonbescherming en geeft een goede UVA/UVB bescherming door een combinatie van UV-absorberende bestanddelen.

De niet-vette en snel absorberende samenstelling en de lichte finish maken Weightless Protection SPF 45 ideaal voor een vette en/of acne huid en voor mensen die niet houden van de traditionele zonbeschermingsproducten. Cafeïne biedt aanvullende bescherming tegen celbeschadiging, terwijl de krachtige antioxidant silybin uit melkdistel, oedeem en zonnebrand tegengaan.

Ik kies voor PCA Skin Weightless Broad Spectrum SPF45 wanneer ik eerst een zakelijke meeting heb en daarna de zon in ga. Bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel met collega’s. Make-up pakt ook heel mooi na het aanbrengen van dit product en je hebt gegarandeerd geen zonnebrand-glim.

Dagcrème en uv-bescherming in één: Pascaud UV Defense

Wanneer ik ’s ochtends in a hurry ben, dan laat Pascaud me niet in de steek. UV Defense is namelijk een hydraterende dagcrème, die tegelijkertijd beschermt tegen veroudering en verbranding door de zon. Dit parfumvrije product smeert fijn uit en laat geen witte waas achter.

Aloë vera gel hydrateert en verzacht de huid, zoete amandelolie reguleert het vochtgehalte van de huid en gaat de vorming van rimpels tegen. Shizophyllaan is biotechnologisch nagemaakte keten van suikers uit de gelijknamige paddenstoel. Een technisch hoogstandje, want het versterkt en beschermt de huidbarrière, gaat vochtverlies tegen en helpt de immuunbescherming van de huid op peil te houden. Deze raakt namelijk aangetast door… jawel… uv-straling.

Tip van Pascaud: Voor een optimale zonbescherming combineer je UV Defense met Bronzestim. Een voedingssupplement dat de bruining van de huid versnelt en de huid van binnenuit beschermt tegen de werking van uv-straling.

Ik heb de samenstelling van dit supplement even onder de loep genomen en het is door onder andere Vitamine C, Vitamine E, Koper, Foliumzuur en Magnesium – naast een goede voorbereiding op de zon – sowieso een uitstekende aanvulling op de dagelijkse voeding. Sinds kort dus vast onderdeel van mijn ochtendroutine.

Met een tintje: Alissi Brontë Ultra Protection & Color SPF 50

Deze zonbeschermingscrème met een tintje en SPF 50 van het eco-chique merk Alissi Brontë past zich heel mooi aan de eigen huidskleur van je gezicht aan.

De crème bevat sirtuins activators uit rijstextract en werkt daardoor sterk op anti-aging. Ingekapselde Vitamine E is anti-oxidant, beperkt schade aan cel-DNA en zorgt voor sterk en veerkrachtig bindweefsel. Dat voel je bij regelmatig gebruik ook; Ultra Protection & Color houdt mijn huid mooi soepel. Je brengt dit product aan over je dagverzorging.

Tip van Alissi: De kleur is heel mooi in laagjes op te bouwen voor een subtiele glow of een wat zongebruinder effect.

100% natuurlijk: Mádara Plant Stemcell Age-Defying Sunscreen SPF 30 Face

Over zonnefilters is veel te doen. Monique schreef onlangs in dit artikel:

“Zonnefilters hebben de laatste jaren flink onder vuur gelegen vanwege de kwetsbaarheid van de zogenaamde synthetische filters die het zonlicht absorberen en niet altijd even stabiel zijn gebleken, waardoor ze minder goed werken dan je zou willen. Inmiddels zijn er wel uitstekende filters te vinden, maar toen daar nog eens overheen kwam dat bijvoorbeeld octrylene een hormoonverstorende werking heeft en verbannen moest worden uit producten, word je toch wel extra waakzaam. Synthetische filters hebben ook een hogere irritatiegraad voor de huid.”

Hoewel ik lange tijd het voorkomen van pigmentvlekken belangrijker heb gevonden dan negatieve ‘bijwerkingen’ van zonnefilters (desnoods maar een paardenmiddel…), begin ook ik nu wat bewuster te worden. Want als je het beste van beide kunt hebben – zonbescherming en veilige filters – waarom zou je dat dan niet doen?

De Mádara Plant Stemcell Age-Defying Sunscreen SPF 30 Face was een van mijn eerste kennismakingen met een natuurlijke zonbeschermer en ik moet zeggen: het was een zeer aangename kennismaking. Een fijne formule, die prettig smeert en ook nog eens heerlijk zomers ruikt. In plaats van een witte was geeft de Age-Defying Sunscreen SPF 30 Face een mooie glow, door toevoeging van een universele tint.

Mádara is o.a. te koop bij Vitaminstore

Handig voor onderweg en over je make-up: Vichy Idéal Soleil Gezichtsmist SPF50

De Vichy IDÉAL SOLEIL Gezichtsmist biedt de huid bescherming tegen UV-schade. Deze mist bevat mineraliserend thermaal water van Vichy dat de huid kalmeert en regenereert. Op warme dagen bewaar ik het product in de koelkast (of koelbox) voor extra verfrissing van mijn huid.

De mist is onzichtbaar en hoeft niet worden uitgewreven. Daarmee is het ook een heel prettig product om altijd bij je te hebben, voor een spontaan terras- of strandbezoek. Gewoon even over je make-up sprayen en klaar. Door het handzame formaat past deze mist ook makkelijk in je handtas.

Shop bij Apotheek&Huid

 

Voor de kwetsbare oogcontour: Colorescience Total Eye

Dit recent gelanceerde nieuwe product van het minerale make-up merk is nog maar kort verkrijgbaar en behoort nu al tot mijn favorieten. Want hoe vaak gebeurt het niet dat je prikkende zonnebrand in je ogen krijgt? Ik ben daardoor voorzicht geworden met het aanbrengen van SPF rond mijn ogen, terwijl de kwetsbare oogcontour die zonbescherming nu juist zo goed kan gebruiken.

Total Eye beschermt de oogcontour met SPF 35 en vermindert bovendien de zichtbaarheid van donkere kringen, opgezwollen oogleden, fijne lijntjes en rimpels. Doordat Total Eye plantaardig hyaluronzuur bevat, wordt de huid goed gehydrateerd en verdwijnen droogtelijntjes als sneeuw voor de … eh ja, hoe toepasselijk… zon.

Bekijk hier meer tests van zonnebrandcremes door BeautyJournaal!

Lees ook