Een dagje wellness het perfecte moment voor een test

06:46 - 04:03
luistertijd 06:46 - leestijd 04:03

Patricia test Estee Lauder Advanced Night Repair PowerFoil Mask

De Advanced Night Repair collectie van Estee Lauder is al jaren een begrip. In mijn tijd dat ik dit mooie merk mocht verkopen in een parfumerie, heb ik zo’n beetje alle producten uit het gamma wel getest en ik kan zeggen dat ze mijn interesse sindsdien altijd zijn blijven trekken.

Een eerlijk merk, met eerlijke producten die doen wat ze beloven. Ik was dan ook zeer verheugd de nieuwste aanwinst uit de Advanced Night Repair collectie te mogen testen. Een heerlijk masker, dat – als je de naam mag geloven – krachtige resultaten neerzet.

Mee naar een wellness weekend

Het leek me een goed idee om het masker mee te nemen naar een wellness weekend, vol zwembaden en sauna’s. Daar hoort ook zeker dit herstellend masker bij. Want wat doet dit masker voor de huid? Even de claims op een rij:

Shop hier online met korting

 

Over het masker

Ik verdiep me eerst in hoe het masker bovenstaande claims kan waarmaken. Ik ontdek dat het Advanced Night Repair Concentrated Recovery PowerFoil Mask (jaja, een hele mond vol…) uniek is in zijn soort, door de dubbele matrixstructuur van het masker. De binnenste laag (die je als eerste op de huid aanbrengt) is gedrenkt in een dubbele dosis hyaluronzuur.

Bovenkant van het masker; deze breng je aan rond de ogen.

De buitenste laag bevat een folie, die Estee Lauder de PowerFoil noemt. Deze folie bewerkstelligt een occlusief effect op de huid, waardoor de werkstoffen tot maar liefst 25 keer sneller door de huid worden opgenomen dan bij een traditioneel katoenen masker het geval is.

Je creëert met het PowerFoil dus een soort tijdelijk laagje op de huid, waardoor werkstoffen niet kunnen verdampen en de formule in de huid wordt geseald.

Onderkant van het masker; deze breng je aan rond de mond.

Het klinkt aannemelijk. Ik kan me voorstellen, logisch gezien, dat door de warmte die wordt gecreëerd, de poriën openen en de werkstoffen beter indringen. Laten we het uitproberen.

Shop hier online met korting

 

Mijn droge huid kan wel wat vocht gebruiken

Op het moment kan mijn huid soms droog aanvoelen, met name op voorhoofd en kin. Vochtarm is mijn huid niet echt, vanwege de hoogwaardige dagelijkse huidverzorging die ik gebruik. Ik ben benieuwd naar dit masker en verwacht dan ook een hydratatieboost die mijn huid een gezonde gloed geeft en de droogte aanpakt.

Omdat dit masker op vocht- en huidherstel werkt, verwacht ik na eenmalig gebruik wel een verbetering in het vochtpeil te zien, maar geen noemenswaardig huidherstel. Daarvoor moet je het masker in kuurverband inzetten. Estee Lauder adviseert ook om het masker wekelijks te gebruiken, in combinatie met het Advanced Night Repair Serum.

Laten we gaan testen…

In de verpakking zitten twee delen, één voor de onderkant en één voor de bovenkant van het gezicht. Als eerste breng ik de onderkant aan (op een gereinigde huid) en daarna de bovenkant, dit gaat erg gemakkelijk. De twee delen zijn goed gedrenkt in het serum, daardoor kan je de delen die net niet bedekt zijn door het masker ook voorzien van het serum.

Lekker kruidig

Net als de overige Advanced Night Repair producten, ruikt dit masker lekker kruidig. Na het aanbrengen probeerde ik nog wat op te ruimen, maar doordat je beweegt en bezig bent, raakt het masker los. Het is dus verstandig en niet heel vervelend dat je er echt even bij moet gaan liggen.

Na 5 minuten merk ik dat het warmer onder het masker begint te worden en dat voelt erg aangenaam. Door het tintelen en prikkelen geeft het mij het gevoel dat het echt werkt!

Na 20 minuten verwijder ik het masker. Eigenlijk wel jammer, want het was echt heerlijk! Na het afhalen blijft er erg veel van het serum op mijn huid aanwezig. Dit klop en masseer ik in de huid en binnen 2 minuten is het volledig opgenomen.

Shop hier online met korting

 

Het resultaat: een gezonde glow

Als ik kijk naar het resultaat van het masker zie ik dat mijn wangen een beetje vlekkerig en rood zijn. Dit gebeurt vaker als ik een intensief product gebruik, gelukkig trekt het vanzelf weer weg. Mijn huid voelt verzadigd, niet meer droog en heeft een gezonde glow. Mooi resultaat!

Mijn eindoordeel

Deze eerste kennismaking met het masker belooft genoeg om het masker iedere week te gaan proberen in combinatie met het Advanced Night Repair serum (waar ik altijd al fan van was). Mijn interesse is gewekt en ik ben heel benieuwd naar wat het masker in kuurverband zou kunnen doen voor mijn huid.

Shop hier online met korting

 

Pluspunten Minpunten
  • Huid is goed gehydrateerd en heeft een gezonde glow.
  • Het warmte-effect van het masker doet zijn werk en voelt heerlijk aan.
  • Masker blijft niet op zijn plaats zitten als je beweegt. Je moet er dus wel even bij gaan liggen.

Lees ook