Techniekjes voor make-up met een maximaal effect

02:35 - 01:33
luistertijd 02:35 - leestijd 01:33
BeautyJournaal redacteur Renske Meens

Met deze handige make-up technieken wordt make-uppen een eitje. We leren je hier een paar simpele trucs die maximaal effect geven. Voor concealing en contouring.

 

 

 

 

Teken een driehoek voor je concealer

Je bent misschien gewend om concealer onder je ogen te deppen, maar de beste manier is om een driehoek te tekenen.

De basis van de driehoek moet direct onder de wimpers geplaatst worden en de punt moet uitkomen bij de bovenkant van de kaak.

Deze vorm is ideaal om roodheid rondom je ogen en aan de zijkant te verdoezelen en het creëert de illusie dat je gezicht gelift wordt.

Dit omdat het lichtste punt het meest intens is onder je oog.

Bronzer aanbrengen langs de ‘lat’

Niet iedereen heeft een perfect symmetrisch gezicht, dus grote kans dat jij je bronzer anders aan moet brengen dan je beste vriendin. Om te bepalen waar jij jouw bronzing powder het beste kunt aanbrengen, leg je een pen vlak onder je jukbeenderen. Als je deze plek gevonden hebt, breng je langs deze lijn je bronzer aan.

Contour shape eerst aanstippen met gel wenkbrauwpotlood

Nadat je je basis make-up hebt aangebracht, markeer je met een gel wenkbrauwpotlood de gebieden die je wil meer contour wilt geven. Dus de holtes onder je junkbeenderen, langs je haarlijn, kaaklijn, de zijkanten van je neus, de punt van je neus en de vouw van je ogen.

Gel wenkbrauwpotlood is heel geconcentreerd, maar toch romig, je kunt er makkelijk mee ‘smudgen’. Kies een fijne lichtbruine tint. Gebruik vervolgens een crème highlighter op de toppen van je jukbeenderen, op het midden van je voorhoofd, de brug van je neus, het midden van je kin en in het kuiltje boven je lippen.

Toiletbrilhoesje als blotting paper

Dit klinkt misschien vies maar absorptiepapier en toiletbrilhoezen zijn gemaakt van hetzelfde soort materiaal. Het absorbeert de overtollige olie op de huid. Dep zo’n hoesje simpelweg over je gezicht om de vettige glans weg te nemen.

Ok, ok, we horen je het al zeggen: toiletbrilhoesje??? Eh, ’t is ook niet echt Nederlands he. Maar goed, mocht je eens onthand zijn, en je bent ergens waar ze ze hebben? Dan ben je in ieder geval op de hoogte van deze truc.

Bron: Cosmo.com/Harpers Bazaar

Lees ook