In de problemen door langdurig parfumgebruik

04:45 - 02:51
luistertijd 04:45 - leestijd 02:51

In mijn hals heb ik door jarenlang parfumgebruik typisch parfumgerelateerde pigmentatieproblemen gekregen. Het was altijd wel wat zichtbaar, maar aan het begin van de zomer van 2017 werd het wel heel heftig. Mensen wezen me er ook ineens op.

Normaal draag ik altijd veel uv-bescherming maar er zijn die zomerdagen geweest dat ik te onbeschermd op het strand verbleef. En voila. Ik wilde hier graag wat aan doen en kwam in contact met Universkin.

de ideale ingrediënten voor jouw huid in een uniek gepersonaliseerde serum

Wat is Universkin

Universkin is een gloednieuw concept in Nederland waarmee cosmetisch artsen, plastisch chirurgen en dermatologen een op maat gemaakte huidverzorging kunnen leveren. Geen kant-en-klare recepten in de een pot of fles, maar maatwerkserums.

Op basis van een huidanalyse en een door de patiënt ingevulde medische vragenlijst worden de ingrediënten voor het serum gekozen. De 19 beschikbare actieve ingrediënten maken 1159 combinaties in 57 verschillende concentraties mogelijk. Genoeg mogelijkheden om de ideale ingrediënten te kiezen voor jouw unieke gepersonaliseerde huidcocktail.

De arts mengt de recepturen zelf. Iets wat normaliter alleen in een lab en daarna in een productiebedrijf gebeurt.

Alleen wetenschappelijk bewezen werkzame stoffen worden gebruikt

Heel fijn is ook dat door Universkin alleen met die werkzame stoffen gewerkt wordt, vanwaar wetenschappelijk is aangetoond dat ze werken. Down to earth.

Voor de behandeling van mijn pigmentvlek heb ik gewerkt met een serum waarin het volgende was opgenomen:

· B3, ofwel niacinamide is een zeer multifunctionele stof die niet alleen de huidbarrière versterkt en de hydratiegraad van de huid verbetert, ook bij pigmentverstoringen doet het zijn werk. Niacinamide beïnvloedt niet de productie van melanine, maar onderdrukt de overdracht van melanine van de melanosomen naar de keratinocyten.

· Super Oxide Dismutase is een enzym dat van nature ook in de huid voorkomt om vrije radicalen ongedaan te maken.

· Van arbutin is bekend dat het het enzym tyrosinase blokkeert dat betrokken is bij de aanmaak van melanine (het pigment dat de huid bruin kleurt). De stof wordt van origine gewonnen uit bessen, en is een afgeleide van hydroquinon en ook een goed alternatief ervoor omdat hydroquinon inmiddels alweer geruime tijd in ‘over the counter’ producten verboden is, omdat het huidafwijkingen kan veroorzaken.

Zes maanden gebruikt

Maanden ben ik ermee bezig geweest wetende dat het bestrijden van pigmentvlekken een langdurige aangelegenheid is omdat de ‘melanineklompjes’ telkens weer vanuit de diepere huidlagen omhoog komen, zeker als er uv-straling bij komt, ben je zo weer terug bij af.

Tweemaal daags

Aanvankelijk gebruikte ik deze combinatie alleen ’s nachts, maar ik ben het na drie maanden ook overdag gaan gebruiken om het effect te vergroten. Dat betekent wel dat je de huid goed moet beschermen tegen uv-straling maar gezien het najaar en winter werd, was dat toch al minder een probleem. Universkin leverde er gelukkig ook een mooi zonbeschermingsproduct bij.

Mooie crèmes erbij

Ben je gewend om naast je serum een gezichtscrème te gebruiken dan biedt Universkin je ook de Nexultra-lijn. In de Nexultra crèmes 1,2 en 3 zitten onder meer peptiden (acetyl tetrapeptide 2, trifluoracetyl tetrapeptide, hyaluronzuur, omega 3 en vitamine E. Ik koos voor Nexultra 3, een rijke crème. Zowel de zonberscherming als de Nexultra crème zijn echt superfijne producten die ik ook tot de laatste druppel heb opgemaakt.

Super resultaat

Ik heb een super resultaat behaald, zonder IPL, of laser of pittige peelings, maar met cosmetische stoffen in een uitgekiende werkzame concentratie van Universkin.

 

Bijsturen in de maanden van gebruik

UNIVERSKIN is én blijft maatwerk. Dit betekent dat de samenstellig van het gepersonaliseerde serum in de loop van de tijd aangepast moet worden aan jouw levensstijl, leeftijd, huidkwaliteit of veranderende seizoens- en omgeving gebonden factoren.

 

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe het maatwerk van Universkin eruit ziet:

Welke indicaties behandelt Universkin?

 

Universkin is momenteel op twee plaatsen verkrijgbaar in Nederland, maar er gaan er zeker meer volgen:

 

Bekijk hier ook nog een klein filmpje dat ik met Harry Armapatzi maakte toen hij in Nederland was en mijn serum samenstelde.

Lees ook