High end haarverzorging zonder schade aan je haar of het milieu

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

Fabienne spot en test Maria Nila: vegan haarverzorging?!

Begin februari vond er op een prachtige locatie in het hartje van Amsterdam een evenement van het Zweedse merk Maria Nila plaats. BeautyJournaal stagiair Fabienne ging erheen en kwam meer te weten over deze vegan producten!

Wie of wat is Maria Nila?

Maria Nila is een Zweeds merk dat luxe naar de mensen wil brengen. De ontwikkelaars van dit high end merk streven naar de allerbeste haarproducten, zonder schade aan je haar te brengen of aan het milieu.

Maria Nila is overigens geen gebruikelijk haarverzorgingsmerk, zoals je dat kent. Wat maakt Maria Nila dan zo bijzonder? Het merk is 100% vegan en diervriendelijk. De gecertificeerde producten zijn ontwikkeld met liefde voor dieren, de natuur en je haar. Wat betekent dit precies? Maria Nila test de producten niet op dieren, de producten zijn vrij van parabenen (houdbaarheidsmiddel) en schadelijke stoffen. Plus de producten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten. Er worden dus geen sulfaten (schuimmiddel) en andere kunstmatige stoffen toegevoegd.

Heb je droog of beschadigd haar? Wil je je kleur beschermen of meer volume creëren? En wil je de prefecte styling voor je haar? Dan is Maria Nila precies wat je zoekt.

Welke lijnen zijn er?

Maria Nila biedt dus producten voor verschillende haartypen, omdat verschillende haartypen ook verschillende verzorging nodig hebben. Het is een kleur beschermende productlijn van haarverzorgingsproducten. Verdeeld in 5 verschillende groepen, elke groep is verrijkt met een speciaal ingrediënt om de producten unieke kwaliteiten te geven.

Niet alleen shampoo en conditioner

Naast shampoo en conditioner zijn er haarmaskers, oliën en andere verzorgende en stilerende producten. Deze producten bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en alle producten zijn vrij van sulfaten en parabenen.

Colour Guard Complex

Alle producten in het Maria Nila assortiment bevatten een Colour Guard Complex, een mix van ingrediënten die samenwerken om de haarkleur maximale bescherming te bieden tegen kleurverlies. Elke lijn heeft dus van zichzelf al een kleurbescherming, hoe fijn! Ook wordt met Colour Guard Complex het haar beschermd tegen hitte en UV-stralen.

Getest!

Ik heb de volume lijn voor je getest en ben razend enthousiast. Allereerst, de verpakking ziet er prachtig en luxueus uit. Elke lijn heeft een andere kleur verpakking, die van de volume lijn is roze. Mijn haar is zeer steil en heeft weinig volume. Daarnaast heb ik mijn haar gekleurd.

Volume: heerlijk luchtig

Mijn haar wordt na gebruik luchtig en niet zwaar, wat je vaak ziet na gebruik van een conditioner. De producten ruiken heerlijk en verdelen goed in het haar. De shampoo geeft genoeg schuim en de conditioner is ook niet te zwaar. Omdat ik van mijzelf zeer stijl haar heb, is een volume shampoo nodig om er een beetje leven in te krijgen.

De volume shampoo en conditioner van Maria Nila zijn voor mij dus hele fijne producten. Tot slot ben ik zeer blij met het feit dat er in élke lijn van Maria Nila een kleurbescherming zit. Omdat ik mijn haar verf, wil ik graag altijd een shampoo en conditioner die dit beschermen, maar dan mis je vaak het volume. Wat een goed idee van Maria Nila om in elk product een kleurbescherming te doen, zodat je ook die volume of repair kan krijgen die jouw haar nodig heeft!

Tot slot nog het repair masker

Ook het repair masker heb ik getest. Dit masker, gebaseerd op algen, maakt mijn haar heerlijk zacht na gebruik van de volume lijn.

Je kan zeker mixen en matchen met deze lijnen. Het masker is zuinig in gebruik, een klein beetje is genoeg. Daarnaast spoelt het masker makkelijk uit en hoef je niet per se een conditioner te gebruiken. Tot slot zorgen ook de maskers voor kleurbehoud. Deze producten ga ik zeker vaker gebruiken!

Check hieronder een sfeerimpressie van de evenementlocatie! Te gaaf toch?

De producten van Maria Nila zijn hier te koop.

Lees ook