Met een mooie glowy en heldere teint als resultaat!

09:38 - 05:47
luistertijd 09:38 - leestijd 05:47

Naast lipstick is highlighter mijn favoriete make-up product. Ik was dan ook enorm enthousiast toen ik de Lancôme Custom Highlight Drops mocht testen voor BeautyJournaal! Ik heb nog niet veel (goede) ervaringen met liquid highlighters, dus ik ben super benieuwd hoe deze mij gaan bevallen.

De Lancôme Custom Highlight Drops komen in een mooie reflecterende verpakking. Op zowel de flacon als de verpakking staat aangegeven of het gaat om highlight, strobing of sculpting drops. De glazen flesjes bevatten per stuk 15 mililiter en met het pipetje kun je de drops makkelijk aanbrengen.

Shop hier met korting

 

Wat zijn Custom Highlight Drops eigenlijk?

Met de Custom Highlight Drops creëer je volgens het merk een ‘hoogst persoonlijke teint op maat.’ Met de vloeibare highlighters kun je jouw foundation personaliseren en je glow aanpassen tot je het gewenste effect hebt bereikt. Je kan de druppels mengen met je favoriete foundation voor een stralende teint of je brengt het product over de foundation aan voor een helder en glowy strobing effect.

Van boven naar beneden: Champagne Glow, Rose Glow, Bronze Glow en Golden Glow.

Shop hier met korting

 

Vier verschillende drops

Lancôme bracht vier verschillende highlight drops uit. Hierboven zie je de swatches en wauw, wat een pigment! Het lijken haast wel metallic finishes. Ik ben benieuwd hoe deze zich met de huid gaan mengen…

De bovenste witte icy kleur is Champagne Glow. Deze kleur is ideaal voor het verhelderen van de teint en het groter maken van de ogen. Daarnaast is hij zeer geschikt voor strobing.

De tweede kleur heet Rose Glow, dit is echt een highlight drop die je ook daadwerkelijk als highlighter op o.a. de jukbeenderen kunt gebruiken. Ideaal om natuurlijke make-up op te fleuren met een roze glans!

De derde tint in het rijtje is een sculpting drop genaamd Bronze Glow. Met deze drops kun je de donkere huid verhelderen óf schaduwen in het gezicht brengen door middel van de contourtechniek.

Shop hier met korting

 

Tot slot hebben we Golden Glow, de highlighting drop die ideaal is voor het warmer maken van de gebruinde huid. Daarnaast kun je Golden Glow prima gebruiken als oogschaduw, mocht deze kleur te donker voor je teint zijn.

Shop hier met korting

 

Champagne Glow

Ik heb de strobing kleur Champagne Glow gemengd door mijn dagelijkse matte foundation om te zien wat het effect precies zou zijn. De verhouding is; 2 volledige pompjes foundation met 3 halve druppels van de strobing drops. Ik moet zeggen dat de structuur van het product nogal dik is waardoor de ‘druppels’ niet zo gemakkelijk uit het pipetje komen. Het zijn eerder klodders dan vloeiende druppels.

Op de bovenstaande foto heb ik alleen foundation op in combinatie met de Champagne Glow drops. De highlight drops hebben niet veel veranderd aan de finish van mijn foundation, aangezien mijn huid er nog volledig matte uit ziet. Een echte glans zie je dus niet. Wel vind ik dat de drops mijn huid inderdaad mooi ophelderen! Mijn ogen lijken niet zo zeer groter, maar het geeft zeker wel een fris en ‘wakker’ effect. I like it!

Shop hier met korting

 

Bronze Glow

Tijd om wat vorm aan mijn gezicht te geven. Dit doe ik met de Bronze Glow sculpting drops. Ik breng de drops in stipjes aan op de plek waar ik normaal mijn contourpoeder zou aanbrengen. Het is een beetje uitproberen hoeveel druppels je precies nodig hebt. Ik ben uitgegaan van 1 druppel per zijde van mijn gezicht en dit heb ik verdeeld over 4 stipjes.

Ik heb het product met mijn vingers in opwaartse bewegingen in de huid geblend. Een groot pluspunt is dat de drops niet direct opdrogen, wanneer ze in aanraking komen met de huid. Je hebt dus echt wel even tijd om het mooi in de huid te blenden!

Shop hier met korting

 

Ik ben echt super tevreden met het resultaat! In eerste instantie was ik bang dat de sculpting drops veel te donker zouden uitvallen op mijn lichte huid, maar dat is totaal niet het geval. Je kunt de drops heel mooi met de huid laten samensmelten door middel van het inkloppen van het product met de vingertoppen. Deze ga ik zeker vaker gebruiken!

Shop hier met korting

 

Rose Glow

Ik heb de kleur Rose Glow als highlighter aangebracht op de jukbeenderen. Omdat dit effect me niet echt voldoening gaf heb ik hem naar onderen uitgeblend als vervanging voor blush.

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar volgens mij is het effect echt minimaal. Ik zie haast geen kleur, laat staan een glow, op mijn wangen. Naar mijn idee matcht de kleur van Rose Glow zó goed met mijn eigen huidskleur dat hij haast wegvalt van mijn gezicht. De druppels waren overigens wel weer makkelijk in te blenden en drogen niet te snel op. Het effect is alleen een beetje teleurstellend. Wellicht past hij mooi bij andere huidskleuren, maar voor mij geeft Rose Glow niet het resultaat waar ik op hoopte.

Shop hier met korting

 

Champagne Glow als highlighter

Ik was van plan om Golden Glow op mijn neus en cupidoboog te gebruiken, maar merkte al snel dat deze als highlighter veel te donker is voor mij. Ik denk dat deze drops, zoals het merk ook zegt, het meest geschikt zijn voor mensen met een donkerdere teint. Je kunt hem dan mengen met je foundation voor het warmer maken van de teint en het verhelderen van de huid, net als ik dat deed met Champagne Glow.

Maar omdat Golden Glow voor mij niet werkt, ga ik nu ook Champagne Glow als highlighter gebruiken op mijn neus en cupidoboog.

Yes! En dit is nu precies de glow waar ik naar op zoek ben. Lekker opvallend en het liefst zo wit en glanzend mogelijk ;). Deze blendt wederom mooi samen met de huid en je hebt maar 1 klein druppeltje nodig voor een intens gepigmenteerd effect. Ik hou hiervan!

Shop hier met korting

 

Dian’s eindoordeel

Ik vind het echt een mooi geheel! Mijn huid straalt en de producten samen geven een fris effect. Ik ben vooral fan van Champagne Glow en Bronze Glow, hoewel de overige kleuren ongetwijfeld prachtig zijn bij andere huidskleuren! De Custom Drops zijn allemaal heel gemakkelijk in de huid te blenden en het is dan ook superfijn dat je genoeg tijd hebt om dit te vlekkeloos te doen, voordat ze helemaal opgedroogd zijn.

Vanwege de dikke textuur is het product moeilijk uit het pipetje te krijgen, echte vloeibare druppels zijn het niet. Maar ze zijn wel super zuinig in gebruik! Je hebt maar heel weinig van het product nodig voor een intens gepigmenteerd resultaat. Ik ben aangenaam verrast door Lancôme!

Shop hier met korting

 

Pluspunten Minpunten
  • Blendt heel gemakkelijk in de huid
  • Geeft een vlekkeloos en glowy resultaat
  • Goed gepigmenteerd en zuinig in gebruik
  • Druppels komen wat lastig uit het pipetje
  • Als je een lichte huidskleur hebt, zijn niet alle varianten even geschikt

 

Lees ook