Roomkaas, kaviaar en 24-karaat goud op je huid?!

04:06 - 02:27
luistertijd 04:06 - leestijd 02:27

Fabienne spot 8 bizarre beauty tips uit Korea

Steeds vaker komen er innovatieve, maar ook bizarre beauty tips en trends uit Korea overgevlogen naar ons land. Het Engelstalige online platform Bright Side heeft een verzameling gemaakt van de meest bizarre, verrassende en ongelooflijke beauty tips uit de Koreaanse schoonheidsindustrie. Fabienne maakte hiervan een vertaling.

Volume voor dun haar met mini-haarrollers

Vrouwen met dun haar doen er alles aan om meer volume te creëren. Zo ook de Koreaanse vrouwen. Gelukkig vonden enkele ondernemende Aziaten een oplossing voor dit probleem: speciale mini-haarrollers met permanent, die het benodigde volume voor bieden. Tot wel enkele maanden.

https://www.youtube.com/watch?v=nboo549EHJs

Paardenboter voor een onberispelijke huid

De naam van dit product klinkt niet erg lekker, maar sommige Aziaten vinden het product erg nuttig. De producenten van deze crème garanderen niet alleen een vocht inbrengende werking en uitstekende verzorging, maar ook het oplossen van littekens en het genezen van kleine wonden.

Deze magische eigenschappen maken dat het product inmiddels erg populair is bij Aziatische vrouwen. Hoe dan ook, Europese vrouwen haasten zich vooralsnog niet om paardenboter (gemaakt van paardenvet) op hun gezicht te smeren…

Gif is het beste medicijn

Hoeveel mensen in Europa zouden een fles met de tekst ‘Venom’ (Engels voor gif) op het etiket durven kopen? Wij vermoeden heel weinig. In Zuid-Korea daarentegen zouden de winkelschappen binnen een paar minuten leeg zijn.

Sinds de oudheid zijn natuurlijke giffen gebruikt vanwege hun helende eigenschappen. De Koreanen besloten om naar de recepten van het verleden te kijken en producten met bijengif te maken. Het geneest huidaandoeningen en heeft een positieve invloed op de huidconditie.

Kaviaar-crème: niet om te eten, maar om te smeren

Het advies van de Koreaanse beauty industrie: breng ’s ochtens 2 kaviaareitjes als vochtinbrenger aan en gebruik ’s avonds 3 eitjes om je huid te herstellen en witter te maken. Iets dat elke vrouw in Azië wil.

Roomkaas-crème?!

Om de culinaire lijn in cosmetische producten voort te zetten, hebben we ook Koreaanse roomkaas! Er zit echte kaas in deze crème. Volgens de feedback van de klanten zijn de hydraterende en verjongende eigenschappen van deze crème ongelooflijk. Kaas verspreiden op je gezicht is echter geen gemakkelijke taak. Gebruik het dus niet vlak voordat je de deur uit moet!

Bedek je gezicht met een 24-karaat masker

Het is grappig en tegelijkertijd luxe om je gezicht met goud te bedekken. Ondanks veel positieve effecten van dit edelmetaal, zijn er echter ook enkele voorzorgsmaatregelen. Want zou het niet erg teleurstellend zijn om tijdens de behandeling te ontdekken dat je intolerant bent voor goud?

Lees hier meer over een 24-karaat masker dat Corine testte.

Bloederig gezicht

Sleeping Pack is een gezichtsmasker voor ‘s nachts, dat ‘s morgens weer van je gezicht moet worden gehaald. De Koreanen zeggen dat dit masker gebaseerd is op drakenbloed, dus maak je op voor meer magische effecten dan alleen het bleken en verjongen van de huid…

Dompel je gezicht onder water

‘Jamsu’ is een interessante methode uit Zuid-Korea. Je kunt het woord vertalen als ‘duiken’. Dankzij deze methode zou je make-up langer moeten houden. Nadat je je basis hebt opgezet (primer + foundation + concealer), moet je babypoeder op je gezicht aanbrengen. Plaats vervolgens je gezicht gedurende 15-30 seconden in een bak met koud water. Droog je gezicht met een tissue. Nu zou je make-up de hele dag moeten blijven zitten. Of het echt werkt en echt zo handig is? Bekijk ook het volgende filmpje:

Meer lezen over Korea, de bakermat van veel hedendaagse beauty trends?

 

Lees ook