Is dit een leuke marketing truc of doet het echt iets?

05:41 - 03:24
luistertijd 05:41 - leestijd 03:24

Getest Peter Thomas Roth 24K Gold Mask

Peter Thomas Roth…. Ehh wie?

Kans is groot dat je daar nog nooit van hebt gehoord. Als kind van Hongaarse ouders zit huidverzorging in Peters bloed. In de 19e en 20e eeuw bezat zijn familie twee spa resorts in Hongarije. Uitgangspunt bij het starten van zijn cosmeticabedrijf in 1993 waren dan ook de verzachtende en helende rituelen van de mineralen en modder uit Hongaarse bronnen. De passie voor skincare komt voort uit de eigen zoektocht van Peter Thomas Roth naar een oplossing voor zijn huidproblemen. Hij had last van acne en naarmate hij ouder werd kreeg hij ook sterk de behoefte om het aging proces tegen te gaan. Zijn persoonlijke interesse groeide uit tot een niet te stoppen verlangen om de beste producten te vinden tegen acne, tegen de tekenen van huidveroudering én tegen de schadelijke effecten van de zon op de huid. Zijn missie: het combineren van effectieve en krachtige ingrediënten met geavanceerde technologie.

In Nederland nog relatief onbekend

De producten van Peter Thomas Roth zijn in Nederland nog relatief onbekend. Ook niet zo gek, want Cosmania is de enige winkel die sinds maart van dit jaar de producten van Peter Thomas Roth in de schappen heeft staan.

Wie wel eens reist en daarbij in een Hilton Hotel logeert, komt de producten van Peter Thomas Roth daarentegen steevast tegen in de badkamer van zijn of haar hotelkamer. Peter (hiernaast op de foto) heeft namelijk een samenwerking gesloten met deze hotelketen. En ik zal maar eerlijk bekennen… er zijn momenten geweest dat ik na een verblijf in het buitenland op Schiphol mijn hart vasthield. Je kent vast wel de reclame van die grote Nederlandse supermarktketen, waarbij twee bekende Nederlanders bij de douane hun koffer open moeten maken, die dan vervolgens tot aan de nok gevuld is met hotelzeepjes. Nou… dat zat mijn koffer ook regelmatig. Zo fijn zijn de shampoos, conditioners, bodylotions en bath bars van Peter Thomas Roth. Zonde om in je hotelkamer te laten staan!

Ik ben dan ook erg benieuwd naar het 24K Gold Mask dat ik voor BeautyJournaal mag testen.

Peter Thomas Roth Textuur24 karaats goud?!

Dat klinkt in eerste instantie als een leuke marketing truc, een product dat vooral op de beleving inspeelt en minder op de effectiviteit. Even Googlen leert echter dat goud wel degelijk positieve effecten heeft op de huid. Zelfs Cleopatra en de Chinezen gebruikten eeuwen geleden al puur goud in hun skin care. Natuurlijk geeft goud een mooi glansje aan de huid. Maar wat doet het nog meer?

Het masker van Peter Thomas Roth bevat zogenaamd colloïdaal goud. Dit is fijnverdeeld (lees: nanodeeltjes) goud, dat in staat is door te dringen in de huid. Gouddeeltjes zijn in staat zich te binden met de aminozuren in je huid, waardoor deze aminozuren niet meer kunnen binden met koolhydraten. Gebeurt dat laatste namelijk wel, dan ontstaan zogenaamde Advanced Glycation End Products (AGEs), een proces dat ook wel glycatie van de huid wordt genoemd. Door glycatie verliest de huid zijn elasticiteit en treden sneller rimpels op. Of simpel gezegd: gouddeeltjes gaan glycatie van de huid tegen, waardoor deze langer zijn elasticiteit behoudt.

Naast goud bevat het masker cafeïne, een krachtige anti-oxidant met verstevigende eigenschappen, hyaluronzuur en glycerine voor hydratatie en voeding. Tot slot helpt peridot, een groene edelsteen rijk aan magnesium, de huid herstellen. Magnesium is een essentieel mineraal dat verantwoordelijk is voor het goed functioneren van wel 327 enzymen in het menselijk lichaam, waaronder in de huid. [Bron: Magnesiumcentrum]

Het gebruik

Je gebruikt dit masker twee tot drie keer per week, waarbij je een royale en niet-transparante laag aanbrengt op je gezicht, die je ongeveer 10 minuten laat inwerken. Het masker heeft een frisse geltextuur. Het is wel duidelijk dat hier een flinke dosis glycerine in zit (glycerine staat ook met stip op één op de INCI-lijst)! Het masker ruikt ook wel een beetje naar glycerine; er is geen parfum toegevoegd aan het product, wat het ook geschikt maakt voor de gevoeliger huidtypes.

Peter Thomas Roth MaskerHet ‘kliederen’ met goud heeft op mij een ontspannen uitwerking. Een gevoel van luxe, van me-time.

Na het afspoelen voelt mijn huid heerlijk zacht, goed gehydrateerd en gevoed aan. Zo gevoed zelfs, dat ik geen dag- of nachtcrème meer nodig heb. Doordat er kleine gouddeeltjes op mijn huid achterblijven, geeft het masker inderdaad een instant glow. Ook mijn porien lijken wat minder zichtbaar.

Die avond stap ik zonder nachtcrème in bed en ook bij het wakker worden, een uur of acht later, schreeuwt mijn huid nog steeds niet om crème.

Mocht je nu voor een feestje op zoek zijn naar een product met een klein glinstertje, dan kan je ook een heel dun laagje van het masker over je dagverzorging aanbrengen, of op je decolleté en bovenarmen.

 Tja, ik ben en blijf fan van Peter

Was ik door de hotelzeepjes in het Hilton al een beetje fan van Peter Thomas Roth, dan ben ik dat nu helemaal. Wat een fijn masker. Het is verwennerij voor mijn huid, maar dan wel effectieve verwennerij. Niet alleen ‘pamperen’, maar ook hydrateren, verstevigen en voeden. Met een mooie glanzende huid als resultaat.

Lees ook