Een collectie geïnspireerd op vrouwelijke ego’s

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44

Mandy test FABY EGO vegan en cruelty-free nagellak

BeautyJournaal tester en fotomodel Mandy Glasbergen is dol op nagellak. Zonder verzorgde handen gaat ze dan ook niet de deur uit. Vandaag vertelt Mandy je alles over FABY, een nagellak merk dat ze nog niet eerder gebruikte.

Vegan en cruelty-free

Ik kende FABY nagellak alleen van naam. Na een klein beetje research kom ik tot de ontdekking dat het Italiaanse merk wel in mijn straatje past: 100% vegan en cruelty-free, dat laatste in overeenstemming met de Europese Richtlijnen. Geen dierenleed dus om te komen tot mooi gelakte nagels.

De meeste nagellaken zijn niet goed voor het milieu, de gezondheid en met name de gezondheid van je nagels. Veel stoffen in ‘traditionele’ lakken zijn zelfs schadelijk voor je lichaam. Daar brengt FABY verandering in. De lakken bevatten geen DBP (dibutylftalaat), Tolueen, Formaldehyde, Kamfer en Formaldehyde Resin. Dit noemen ze ook wel Big 5-free. Corine testte onlangs zelfs 8-free nagellak; lees haar review hier, inclusief uitleg over de schadelijke stoffen in nagellak.

Ik mag drie verschillende kleuren uit de EGO collectie testen (die in totaal uit 12 kleuren bestaat).

FABY EGO

Wat vormt eigenlijk de ego van een vrouw? Het nagellakmerk zegt hierover: “Niet enkel haar houding en energie maken haar uniek, ook durft zij vooral zichzelf te zijn.” En dat is vaak een persoonlijkheid met een twist, daar kwam het merk achter aldus het persbericht bij de collectie.

De collectie is geïnspireerd dus op de verschillende ego’s van de vrouw en daar zijn de kleuren op uitgezocht. Leuk en origineel bedacht!

Let’s try!

Ik draag eigenlijk altijd wel nagellak. Vooral met mijn werk is het belangrijk er verzorgd uit te zien en ik vind dat je dat aan je nagels ook kunt zien. Bij mij zie je dus niet snel één nagel waarbij de lak er vanaf is. Alles moet tot in de puntjes kloppen.

Ik mag drie leuke kleurtjes uittesten, die precies passen in deze tijd van het jaar. De kleuren zijn vrij warm en winters. De verpakking ziet er vrij luxe en klassiek uit. Een flesje bevat 15ml, dus lekker groot!

Ik begin met het reinigen van mijn nagels, vijl ze, gebruik vervolgens nagelriemolie en mijn nagelriemen duw ik naar achter. Nog op zoek naar een goede nagelriemolie? Lees dan even mijn review over OPI handverzorgingsproducten.

Mijn nagels zijn er klaar voor!

Eerst gebruik ik een basecoat, zodat de kleur mooi lang blijf zitten, vervolgens twee lagen van de nagellak en daarna een topcoat voor bescherming en een mooie glans. Wat me meteen opvalt, is dat de kwastjes heel fijn lakken en de nagellakken snel opdrogen. Bij de meeste nagellaken moet ik lang wachten, denk ik dat het droog is… is het alsnog nat en beschadig ik de nagellak weer. Dat is bij FABY niet het geval. Fijn!

E-Gold: een betoverend fijn glitterend goud

Voor ultiem vrouwelijke ego’s. Deze lak heeft erg mooie glitters, wat het perfect maakt voor een feestje. Geeft net even wat extra. Deze lak dekt alleen niet zo goed, dus echt voor alleen glitters op je nagel of om te gebruiken over een andere lak.

Alter Ego: een prachtig goudachtig brons

Voor ego’s met een alter ego. Mooie glans geeft deze nagellak, eens wat anders qua kleur. Ziet er mooi uit!

Vertigo: een diep bordeaux rood dat schreeuwt ‘kijk naar mij!’

Voor klassevolle ego’s. Dit is absoluut mijn favoriet! Mijn lievelingskleur is rood en deze variant oogt chique. Deze kleur dekt erg goed. Leuk voor dagelijks, of een feestje.

Is dit een prettige eerste kennismaking met FABY?

Jazeker! De kwastjes vind ik makkelijk werken en mooi lakken, de structuur is fijn en de lak dekt goed. Eigenlijk al met één laagje. De lak blijft ongeveer enkele dagen mooi op je nagels zitten.

De lakken zijn alleen verkrijgbaar in de webshop van FABY. Qua prijs niet heel goedkoop (vergelijkbaar met OPI), maar wel heel bijzonder en daarom zijn ze wat mij betreft hun prijs ook waard. Wat tot slot een erg groot voordeel is, is dat het product snel droogt!

FABY shop

 

Lees ook