Wat een prachtig effect binnen 5 weken bij deze jongen! Must watch….

10:36 - 06:21
luistertijd 10:36 - leestijd 06:21

Schoonheidsspecialiste Maaike Helmond behandelt een jongen vijf weken lang met pittige acne, het resultaat is verbluffend

Schoonheidsspecialiste Maaike Helmond, eigenaresse van Huidinstituut VANNU, is altijd op zoek naar de nieuwste innovaties en technieken die de resultaten in haar instituut naar een hoger niveau kunnen tillen. Toen Maaike in gesprek kwam met Western Cosmetics over PBSerum Cosmeceuticals was ze dan ook direct geprikkeld door de gevriesdroogde enzymen waar het merk bekend om staat en door de spannende verpakkingen van het product. Uiteraard gaat het altijd om de werking, maar het oog wil ook wat.

In dit artikel vertelt Maaike je over haar eerste ervaringen met PBSerum, die ze bij wijze van uitdaging opdeed. Lees vooral verder want het is prachtig om te zien!

Het VANNU team, met Maaike in het midden.

Ik ga de uitdaging aan! Met gevriesdroogde enzymen….

‘Op het gebied van acné behandelingen boek ik in mijn instituut mooie resultaten, maar nog niet altijd geheel naar mijn wens. Een van mijn klanten (een man van 21 jaar) bijvoorbeeld, heeft erg veel last van Acné Vulgaris dat een hormonale oorzaak heeft.

Ik was niet altijd tevreden met mijn acne-resultaten

Ondanks alle behandelingen met de technieken en merken die ik in huis had, boekte ik niet het resultaat dat ik zelf wilde. Om die reden heb ik Wim Westera, eigenaar van Western Cosmetics, uitgedaagd een testperiode van 4-5 weken aan te gaan. Samen met mijn klant en natuurlijk met de producten van PBSerum Cosmeceuticals.

Producten en claims

Voor de behandeling van mijn acné klant heb ik de volgende producten ontvangen van Western Cosmetics:

Zou het binnen vier weken lukken?

In algemene zin belooft PBSerum Cosmeceuticals zichtbaar resultaat te realiseren in 4 weken. Mijn klant en ik waren bij de start van deze uitdaging dan ook erg benieuwd of deze claims worden waargemaakt in de daarvoor gestelde tijd. In dit artikel lees je onze ervaringen.

Professionele verpakking

De verpakking van PBSerum geeft een professioneel en technisch hoogstaande beleving. De producten zitten per huidprobleem in een doosje van tien behandelingen verpakt (er zijn 5 verschillende producten). In mijn geval PBSerum MultiVit voor de talgproductie en PBSerum Equilibrium voor de ontstekingen en onbalans in de huid van mijn klant.

Vriesdroogtechniek

Voor alle gezichtsproducten van PBSerum Cosmeceuticals wordt gebruik gemaakt van vriesdroogtechniek. Daardoor blijven de werkstoffen in de verpakking maximaal van kracht, tot het moment van mengen en gebruik.

Bij ieder doosje ontvang je een adapter om op het flesje met gevriesdroogde enzymen en werkstoffen te klikken om het product gebruiksklaar te maken. Het activeren doe je door 3 ml zoutwater oplossing of bijgeleverde vloeistof te mengen met de gevriesdroogde enzymen.

De eerste keer is het even puzzelen, maar daarna gaat het erg makkelijk. Je maakt het product aan waar de klant bij is, waardoor de versheid van het product optimaal is en de klant dit ook met eigen ogen kan zien. Verser en actiever dan dit kan je een product niet krijgen!

De huid voorbereiden

Op advies van Western Cosmetics heb ik ter ondersteuning naast de serums drie producten van Dermo28 gebruikt. Dermo28 is een ander merk dat deze distributeur aanbiedt. Mijn producten neutraliseren de pH-waarde van de huid naar een pH van 4,5 – 5,5 voordat je gaat behandelen en om de huid optimaal te hydrateren. Dit versterkt de opname van de actieve ingrediënten en helpt de huidbarrière krachtiger in balans te laten komen.

Wat zit er aan werkzame stoffen in de serums die ik gebruikte?

PBSerum Cosmeceutical MultiVit:

PBSerum Cosmeceuticals Equilibrium:

De intake en behandeling

 Ik heb voordat de behandeling plaatsvond een intensief intakegesprek gehad met mijn klant. Ik wilde daarbij graag weten hoe hij leefde, wat hij at en dronk. Dit wil ik altijd weten aangezien een “verkeerd dieet” of “minder gezonde” levensstijl acne kan veroorzaken. Hij leeft erg gezond, dus daar was niets aan op te merken. Daarna hebben we voorfoto’s gemaakt en zijn we aan de slag gegaan.

Huidinstituut VANNU.

Aan de slag: eerst reinigen, dan peelen

Ik begin de behandeling met het reinigen van de huid. Daarna heb ik een salicylzuur peeling aangebracht om de dode huidcellen te verwijderen, zodat de producten en werkzame stoffen dieper de huid in komen. Ook heb ik blackheads verwijderd.

De actieve acné heb ik laten zitten, omdat bij gebruik van PBSerum de huid heel moet blijven. Wanneer PBSerum wordt gebruikt op open plekjes in de huid, kan de behandeling oncomfortabel aanvoelen en prikken. De werking van het product zal niet minder zijn, echter kan er roodheid optreden, wat natuurlijk niet wenselijk is.

pH waarde van de huid verlagen

Nadat de huid gereinigd was, heb ik Crema Acida van Dermo28 aangebracht en na 8-10 minuten verwijderd met de pH Regulatore, eveneens van Dermo28. Deze producten neutraliseren de pH-waarde van de huid, waardoor de gevriesdroogde enzymen van PBSerum beter door de huid worden opgenomen. Vervolgens heb ik PBSerum Equilibrium aangebracht voor het verminderen van de actieve ontstekingen.

Een lichte tinteling

Mijn klant ervaart tijdens de behandeling een lichte tinteling, maar totaal geen pijn. Het product is transparant van kleur en nagenoeg geurloos. Het is zeer vloeibaar, dus je moet wel voorzichtig te werk gaan. Dit lukt prima omdat je het product met een spuit uit het flesje zuigt. De huid was meteen na de behandeling rustig tot lichtroze van kleur.

Samen werken aan resultaat, met Wim en zijn vrouw Ilona.

Samen werken aan resultaat: vijf weken lang, 2x per week

We hebben deze behandeling vijf weken lang intensief ingezet, twee keer per week. De reden hiervoor is dat de enzymen 48 uur doorwerken en we zo gedurende de 28 dagen durende celdeling continu de huid stimuleren.

Elke behandeling voor- en na op de foto

Iedere behandeling maakte ik foto’s en stuurde ik deze naar Wim Westera toe, zodat hij – in overleg met zijn vrouw en trainster – Ilona Westera, kon beoordelen met welk serum (PBSerum Equilibrium of PBSerum MultiVit) we de daaropvolgende behandeling het beste verder konden werken. Je kunt namelijk maar één PBSerum product per behandeling gebruiken volgens protocol.

De keuze voor een specifiek PBSerum is van meerdere factoren afhankelijk, waaronder de reactie van de huid op de voorgaande behandeling, de intensiteit van de verschillende uitingen van de acne en mijn eigen visuele analyse als specialist. Het leuke van deze aanpak is dat je echt samen naar het resultaat van de klant toe werkt.

Al snel werd de eerste huidverbetering zichtbaar

Mijn klant merkte binnen twee weken al verandering/verbetering aan zijn huid en gebruikte tijdens de kuurbehandeling ook trouw drie Dermo28 producten aanvullend thuis (Crema Acida en pH Regulatore voor het dagelijks in balans brengen van de pH waarde van de huid en Youth Complex voor intense dagelijkse hydratatie).

Op de volgende foto’s zie je hoe de huid van mijn klant zich verbetert. De linker foto is bij aanvang van de behandeling, de middelste foto na drie weken en de rechter foto na vijf weken.

Vooraanzicht.

Zijaanzicht rechts.

Zijaanzicht links.

Inmiddels komt mijn klant één keer per vier tot vijf weken terug voor een behandeling om het resultaat bij te houden, waarbij we weer iedere keer een van de twee PBSerums inzetten.

Conclusie

De huid van mijn klant is niet meer vet. Hij heeft af en toe nog een ontsteking, maar lang niet meer zo erg als in het begin.

Mijn klant is zeer tevreden en ik natuurlijk ook. Alle claims zijn volledig nagekomen door PBSerum Cosmeceuticals, het doet echt wat er wordt geclaimd. Daardoor ben ik gaan samenwerken met Western Cosmetics en ben ik inmiddels gestart met het totale PBSerum programma voor gelaat in aanvulling op mijn bestaande merken. Kortom: wat mij betreft, is de uitdaging geslaagd!

Meer weten over dit schitterende merk?

Meer informatie over PBSerum Cosmeceuticals vind je op de website van Western Cosmetics, de distributeur van dit schitterende merk. Hier vind je ook een speciale landingspagina voor de lezers van BeautyJournaal: klik hier om naar deze pagina te gaan.

Of zoek naar een salon in jouw buurt, vraag het hier aan!

Dit artikel maakt deel uit van het Brands We Love dossier van PBSerum en Dermo28 op BeautyJournaal en wordt je zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook