Couperose Gevoelige huid Gezicht Grove porien Pigmentvlekken Rimpels en slapte Vette huid

Transformeer je huid in 12 weken: Yes, you can! Met Nimue

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Break up with your make-up! Corine doet het!

Transformeer je huid in 12 weken: Yes, you can! Met Nimue

Geïnspireerd door de #NoMakeUp trend die tegenwoordig steeds populairder wordt, heeft het van oorsprong Zuid-Afrikaanse skin care merk Nimue Skin Technology recent de 12 Week Challenge gelanceerd. Deze challenge laat zien dat met de zeer effectieve behandelingen en wetenschappelijk geformuleerde producten van Nimue voor iedere vrouw een mooie en gezonde huid binnen handbereik ligt. En BeautyJournaal’s bureauredacteur Corine gaat het doen!

Break up with your make-up

En een mooie, gezonde huid mag je in dit geval zeer letterlijk nemen. De Engelstalige call-to-action van de challenge is niet voor niets: “Take the 12 Week Challenge and you can ditch your foundation in week 13”. Of met andere woorden… break up with your make-up.

Roberta Donovan, Global Marketing Manager bij Nimue, licht toe: “Na 12 weken spreekt je huid voor zichzelf. Je zult je niet langer onzeker voelen, wanneer je met een naakte en foundationloze de deur uitgaat. Immers, een flawless skin heeft geen make-up nodig.”

Een gewaagde en dappere claim

Een gezonde en onberispelijke huid in 12 weken… Dat is natuurlijk nogal een gewaagde en daarmee dappere claim van Nimue. Kan het merk dit wel waarmaken? Roberta: “De geavanceerde producten en behandelingen van Nimue bevatten speciale aflevertechnieken die ervoor zorgen dat de krachtige werkstoffen verkregen uit biotechnologie en natuurlijke grondstoffen doordringen tot de diepste huidlagen, waar ze aanzetten tot een zichtbare transformatie van de huid.”

Speciale aflevertechnieken

Bij deze speciale aflevertechnieken moet je onder meer denken aan Amphoteric AHA’s. Dit is een verbinding met glycol, melk en citroenzuur, gekoppeld aan eiwitten, die goed aan de huid bindt en peelt. Het doel van de eiwitten is dat irritatie wordt voorkomen en tegelijkertijd de huidbarrière wordt opgebouwd. Een tweede aflevertechniek betreft het gebruik van gepolariseerd water, dat werkt met werkstoffen in protonen die een verbinding aangaan met het vocht in de huid. Daardoor komen de werkstoffen diep in de huid tot aan de cellen die vocht bevatten, en dus leven.

Hoe ziet de 12 Week Challenge er uit?

De challenge begint uiteraard met een grondige analyse van de huid, om te bepalen wat jouw huidproblemen zijn en hoe deze het beste kunnen worden aangepakt. Nimue staat bekend om haar zogenaamde ‘huidclassificatieconcept’, waarbij de huid wordt ingedeeld in een van de volgende categorieën:

 • Environmentally Damaged Skin: zonbeschadiging, anti aging, huidverjonging.
 • Hyperpigmented Skin: melasma, ouderdomsvlekken, pigmentstoornissen, sproeten, chloasma, post inflammatoire hyperpigmentatie.
 • Problematic Skin: vette huid, glimmende huid, acne (passief en actief).
 • Interactive Skin: couperose, gevoeligheid, eczeem, rosacea.

Roberta: “In welke huidclassificatie je huid ook valt, Nimue heeft producten en professionele behandelingen voor elk huidprobleem.”

Na een eerste salonbehandeling om de huid in balans te brengen, de Nimue Support Treatment, ontvang je van je Nimue specialist de 12 Week Challenge Kit. Deze kit komt in vier varianten, passend bij de bovengenoemde vier huidclassificaties. Deze kit bevat de alle producten die je tijdens de challenge thuis nodig hebt. Van cleanser tot exfoliator, van moisturiser tot zonbescherming.

Gedurende de challenge onderga je nog drie professionele salonbehandelingen, passend bij jouw huidclassificatie. Deze behandelingen in combinatie met de producten uit de kit zorgen voor de transformatie van je huid in 12 weken, op weg naar een flawless skin.

Bekijk ook het volgende filmpje:

Corine gaat de uitdaging aan!

BeautyJournaal’s redactiecoordinator Corine gaat ook de 12 Week Challenge aan. Zij is begin oktober gestart met de behandeling van haar ‘Hyperpigmented Skin’ bij Dermaesthetics in Bussum.

Corine: “Hyperpigmentatie en in mijn geval melasma, zoals je op de foto hierboven kunt zien, is een huidprobleem dat nooit helemaal zal verdwijnen of spontaan over zal gaan. Met de juiste behandelingen en producten valt het wel goed onder controle te houden, zeker wanneer je ook je zongedrag aanpast. Ik ben dan ook erg benieuwd of Nimue mijn huid de komende 12 weken weer mooi egaal kan maken. Het vooruitzicht van de deur uit zonder foundation klinkt me als muziek in de oren, want een laagje camouflerende foundation hoort al jaren tot mijn vaste beauty routine.”

Uiteraard houden we je op de hoogte van Corine haar challenge de komende tijd.

Samen met Nimue trainer Ahmet Turkkani bij Dermaesthetics in Bussum.

 

Meer weten of ook de 12 Week Challenge aangaan?

Ga voor meer informatie naar: www.nimue.nl. Of zoek een Nimue specialist bij jou in de buurt, via de contactpagina rechtsonder.

Dit artikel maakt onderdeel uit van het Brands We Love dossier van Nimue

Meer weten over Couperose?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

5 reacties

 • Hallo Joke, we hebben je vraag inmiddels voorgelegd aan Ahmet van Dermaesthetics. Voor de 12 Week Challenge (producten en behandelingen) moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer EUR 600. Mocht je meer vragen hebben, stel ze gerust.

 • Hoi Angela, dank je wel voor je bericht. Ik heb inderdaad de producten van ZO Medical van dr. Zein Obagi gebruikt en ben daarover zeer te spreken. Als je op BeautyJournaal mijn reviews bekijkt, dan zie je de mooie resultaten.

  Het grootste probleem met pigmentstoornissen is echter, dat je je hele leven lang er aan vast zit. Er bestaat (nog) geen enkel merk of product dat de oorzaak kan wegnemen en dat betekent dat pigmentvlekken bij blootstelling aan de zon altijd in zekere mate weer terugkomen, zelfs met een goede SPF. En dan sta je voor het dilemma (althans… ik wel…): nooit meer in de zon, of wel in de zon en accepteren dat je daarna weer de pigmentvlekken moet behandelen. Ik kies voor het laatste, om geen kluizenaar te worden.

  Het is in dat geval fijn om te weten dat er mooie merken zijn om op terug te vallen. ZO Medical, zoals gezegd, en ook PCA Skin bijvoorbeeld. En hopelijk kan ik over 12 weken Nimue ook toevoegen aan dit lijstje.

 • Klinkt goed!
  Mag ik vragen wat dat 12-weeks programma (incl. producen en behandelingen) kost?

 • Corine, jij hebt toch ook het Obagi regime gevolgd? Heeft dit niet geresulteerd in vermindering van pigmentvlekken?

 • Dit wil ik ook! Wie niet ;-). Mijn huid is in de war. Leeftijd, reizen, gebrek aan slaap, stress. Ben benieuwd naar resultaat Corine. Wie weet volg ik dan!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.