En Monique is voorzitter van The Best Beautyproduct of the Year!

05:46 - 03:27
luistertijd 05:46 - leestijd 03:27

Maandag werden de genomineerden voor de mooiste prijs voor schoonheidsspecialisten bekend gemaakt en hoe mooi is het dat onze tester en vakvrouw Syvlana van Amerongen daar bij zit! Als Newcomer of the Year met haar geweldige salonconcept The Peeling Company. Het kon natuurlijk ook niet anders, zo vinden wij.

Sylvana is als voormalig Dermalogica trainster niet alleen vakinhoudelijk zeer goed onderlegd in het huidverbeteringsvak, ook zakelijk heeft ze een uitstekende focus. Haar instituut The Peeling Company (wat een geweldige naam ook!) in Amsterdam is pas enkele maanden open, maar begint al een begrip in de Van Baerlestraat en Oud-Zuid te worden.

Lees hieronder nog een korte Q & A die ze invulde voor de Beauty Award organisatie toen ze hoorde dat ze genomineerd was;-)

1) Waar was je toen je hoorde dat je genomineerd bent voor de Beauty Awards van 2018 en hoe voel je je nu?

Ik zat bij het Kick off Event van Dermalogica in Breda samen met 110 andere mensen in de zaal. Toen ik de email binnen kreeg, kon ik mijn ogen niet geloven. Ik wilde een gat in de lucht springen, maar bedacht me dat het misschien niet zo gepast was tijdens een presentatie. Het was voor mij dubbel speciaal, omdat ik op de plek was waar het voor mij allemaal begon, dermalogica! Hoe ik me voel? Alsof ik op twee wolkjes loop met glimlach op mijn gezicht van oor tot oor. Zo onwerkelijk!

2) Waarom doe je mee aan de beauty Awards?

Ik geloof dat je je als vakspecialist moet blijven ontwikkelen en jezelf daarom soms kwetsbaar moet opstellen om zo groei te kunnen bewerkstelligen. De afgelopen jaren ben ik om die reden een paar keer in het diepe gesprongen, met het vertrouwen dat ik goed terecht zou komen. Ik geloof in mezelf, maar ook hetgeen wat ik tot nu toe samen met mijn partner neer heb gezet. Vandaar mijn deelname!

3) Waarom zou jij de Beauty Awards moeten winnen?

Ik weet van mijzelf dat ik iemand ben die de lat hoog legt, waardoor ik constant gemotiveerd word om net dat beetje extra te geven. Dé reden dat kwaliteit één van onze belangrijkste kernwaarden is. De afgelopen jaren heb ik er alles aan gedaan om mijzelf op alle fronten te ontwikkelen. Met dit in gedachten ben ik ervan overtuigd dat ik serieuze gegadigde ben om de Beauty Awards op 22 april in ontvangst te mogen nemen.

En ook leuk om te weten: Els van Meenen is ook genomineerd, voor de regio Midden Nederland. Els heeft ook een jaar in ons testteam gezeten. Proficiat Els!

24 genomineerden dit jaar

Er 24 genomineerden in zeven categorieën geselecteerd. De genomineerden maken zich nu op voor het laatste deel van de wedstrijd: jezelf presenteren in een gesprek met de vakjury. Op 22 april is de officiele uitreiking, en ik kan je vertellen dat dat een groot feest is vol verwachtingen en emoties. Ook de jureringsronden zijn pittig. Ik heb zelf twee jaar in de vakjury gezeten en van binnenuit kunnen meemaken hoe grondig de jury te werk gaat.

Deelnemers moeten ten eerste een zeer uitgebreid businessplan indienen waarop een eerste selectie van kandidaten plaatsvindt. Vervolgens gaat een mysterieguest bij een deel van de selectie aan het werk met een salonbezoek en behandeling en tot slot worden de genomineerden uit die eerste twee ronden uitgenodigd voor een live-gesprek tegenover een vakjury, en ook daar gaat het er pittig aan toe met inhoudelijke vragen.

Dit jaar bestaat vakjury uit Marjolein van Oostrum van de Nederlandse Cosmetica Vereniging en schoonheidsspecialisten en topondernemers Périne Heerooms, Marie-José Putman en Lies Wermers. Alle inzendingen zijn beoordeeld op vakbewkaamheid, ondernemerschap en communicatievaardigheden.

BeautyJournaal wenst alle genomineerden heel veel succes, en is trots op Sylvana! Tijdens de gala-uitreiking op 22 april wordt ook de The Best Beauty Product of the Year uitgereikt. Een award voor de mooiste nieuwe producten die op de beautybeurs zijn uitgekomen. Ik ben zelf dit jaar voorzitter van deze beautyprijs. Ook daar verheug ik me op!

De genomineerden van de Beauty Award 2018 zijn:

Newcomer of the Year
Sylvana van Amerongen – The Peeling Company
Manuela van der Gugten – Blush & Co
Sophie Imbert – CadanCe Huidinstituut
Margot Kuypers – Skinmasters

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Noord
Bianca de Boer – Casa Bellezza
Jill van der Velden – Schoonheidssalon Moments
Karin de Vries – Karins schoonheidssalon

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Midden/Oost
Janneke Jolink – Schoonheidssalon La Perle
Marloes van Maaren – Huidinstituut Etoile
Els van Meenen – Vital Body Care

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio Zuid
Sharon Jacobs-Beek – Sharon’s Schoonheidssalon
Kayleigh Rutten – Beautysalon Be by Kay
Rianne Smits – Beauté de Prestige

Schoonheidsspecialist van het jaar, regio West
Maïté Diesel – Zenn in the city
Mieke Kok – The art of skincare
Jaqueline Riechelman – J’esthé cosmedische kliniek

Schoonheidssalon van het jaar, klein (tot en met 3 medewerkers/fte)
by Babet – Babet van Hassel
Petit Spa Brilliant – Sandra Schoones
Puur Huid – Lillian Nelissen
PUUR Huidinstituut – Edith Naaijkens

Schoonheidssalon van het jaar, groot (meer dan 3 medewerkers/fte)
Babassu Amsterdam – Heidi Olijerhoek
evelien residence de beauté – Evelien Leijten
Face to Face – Inge van Duijkeren
Intense feel good look amazing – Karin Manders

 

Lees ook