Wat vindt ze geweldig en wat raadt ze niet aan?

10:22 - 06:13
luistertijd 10:22 - leestijd 06:13

Judith test Skyn Iceland Winter Rehab Kit voor de droge huid

Beeld je in… Je bent in IJsland met frisse wind, ongerepte natuur en zuivere lucht. Niets heerlijkers dan even weg zijn uit alle hectiek van de dag. Huidtherapeute Judith Wetzer was in februari 2017 zo’n lucky bastard die dat heeft mogen ervaren. Een geweldig mooi land, maar tijdens gure en koude winterdagen heeft je huid extra aandacht nodig. Door de koude lucht van buiten en de warme droge lucht door de verwarming in huis kan je huid droger en ruwer aanvoelen. Hiervoor heeft het ‘vegan’ merk Skyn Iceland de Winter Rehab Kit ontwikkeld: voeden, hydrateren, verfrissen.

Wat maakt Skyn Iceland zo uniek?

Wat Skyn Iceland bijzonder maakt, zijn de 100% vegan werkstoffen (niet op dieren getest!) die zijn toegevoegd aan de producten. Vitamines, mineralen, antioxidanten en gletsjerwater zouden de huid doen hydrateren en ontgiften.

Een leuk weetje is bovendien dat het gletsjerwater, dat is toegevoegd aan de producten, door een beschermde natuurlijke bron in een eeuwenoud lavaveld stroomt in IJsland. Het duurt zo’n 400 jaar voordat de sneeuw die op de bergtoppen valt, geleidelijk gletsjerijs wordt, smelt en van de berg afstroomt door het lavaveld en hierdoor mineralen opneemt uit de vulkanische bodem. Door dit eeuwenlange proces zit het water bomvol werkstoffen.

Shop hier online

 

De Skyn Iceland Winter Rehab Kit bestaat uit:

Lees verder om te zien of Skyn Iceland kan waarmaken wat het belooft en welke producten Judith zou aan- of afraden.

Shop hier online

 

Glacial Face Wash

Van deze fris aanvoelende schuimende cleanser heb je maar een klein beetje nodig om je huid grondig te reinigen. Het reinigt zelfs zo intens dat het voor mijn gevoel mijn natuurlijke beschermlaag van de huid verwijdert. Het schuim prikt in mijn ogen en zelfs mijn handen voelen droog aan na het reinigen van mijn gezicht. Mijn huid voelt “squeaky-clean”, maar op een onprettige manier.

Omdat ik benieuwd ben naar wat dit product zo onprettig maakt, heb ik de ingrediëntenlijst er bij gepakt. Er zitten hoog in de ingrediëntenlijst (dat wil zeggen dat er relatief veel van dit ingrediënt in het product zit) een aantal irriterende stoffen, zoals Potassium Hydroxide. Dit is een voor de huid buitengewoon irriterende stof. De reiniger belooft mild te zijn, maar ik zou dit product afraden voor elk huidtype, het is te ontvettend. En juist in de winter kan je huid wel een klein beschermlaagje gebruiken.

Shop hier online

 

Arctic Facial Oil

Deze olie bevat maar drie ingrediënten waarvan 99,9% camelina-olie. In het Nederlands wordt deze plant de Huttentut genoemd. De olie voedt en trekt snel in de huid, maar het belangrijkste van alles is dat deze olie rijk is aan het antioxidant vitamine E, genaamd Tocopherol. Deze antioxidant beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen, versnelt wondgenezing en werkt ontstekingsremmend. Doordat het vocht aantrekt, blijft de huid gehydrateerd. De olie trekt snel in en laat mijn huid zacht aanvoelen. De olie ruikt ietwat muffig, naar planten, maar gelukkig vervliegt de geur snel.

Helaas staat er niet in de ingrediëntenlijst vermeld of het om natuurlijke of synthetische Tocopherol gaat wat een verschil kan maken in de werking van het ingrediënt op de huid. De natuurlijke variant heeft mijn voorkeur.

Shop hier online

 

Pure Cloud Cream

Deze romige crème voelt verfrissend aan en smeert prima uit. Het bevat ingrediënten zoals haverextract wat irritatie vermindert, aloë vera en bisabolol, waardoor de huid fris aanvoelt en wordt gekalmeerd.

Door de Arctic Facial Oil heb ik niet meteen de behoefte om deze crème er bij te smeren en ik merk na een periode testen dat ik deze crème zelfs laat staan, omdat hij voor mij overbodig wordt met het gebruik van de Facial Oil. Echter is hij prettig en kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de crème overdag te gebruiken en de gezichtsolie voor de avond.

Van boven naar beneden: Arctic Face Oil, Pure Cloud Cream en de Face Wash.

Shop hier online

 

Icelandic Relief Eyecream Pen

Deze romige oogcrème smeert prettig uit met de siliconen applicator. Donkere kringen na een lange nacht kan deze Eye Cream helaas niet wegtoveren, maar prettig is dit product wel! Het voelt verfrissend aan en door de volle en romige substantie heb ik het gevoel dat mijn tere huid rondom de ogen extra is beschermd tegen de koude wind, bijvoorbeeld op de fiets.

Let op: Om de crème de eerste keer uit de pen te krijgen, moet je ongeveer 20 keer draaien. Da’s even een klusje…

Hydro Cool Firming Eye Gel Pads

De Skyn Iceland Winter Rehab Kit bevat 2 paar oogpads. De oogpads beloven rimpels en fijne lijntjes te verminderen doordat deze de spieren onder de huid ontspannen. De ingrediënten die hiervoor zorgen zijn het antioxidant Q10 en acetyl hexapeptide-9. Beide ingrediënten zijn werkzaam tegen vermindering van fijne lijntjes. Tevens bevatten de pads olijfolie en Ginko Biloba extract wat de doorbloeding, zwelling en dofheid onder de ogen maskeert.

Laat de pads 10 minuten zitten voor een verfrissend gevoel. De pads bevatten prima ingrediënten, maar dat mijn spieren onder de ogen ontspannen van deze oogpads, daar geloof ik niet in.  Na het gebruik van de pads zag ik geen verschil in dofheid, blauwe kringen of minder lijntjes. Wél voelt de tere huid onder de ogen verfrissend en zacht aan. Ideaal om een zaterdagochtend mee te starten of tijdens een power-nap om op te laden voor een avondje uit.

Shop hier online

 

Eindoordeel

Na het gebruik van de producten in de ochtend zorgt het frisse gevoel dat je direct wakker bent. Op de foto hieronder zie je mijn huid direct na het gebruik van de kit. Ik vind het heerlijk omdat mijn huid daardoor extra schoon en fris aanvoelt, maar tegelijkertijd kan door de ingrediënten – waardoor het frisse gevoel veroorzaakt wordt – wel huidirritatie uitgelokt worden. Hierdoor moeten mensen met neiging tot rosacea en eczeem oppassen. Verder is de kit geschikt voor alle huidtypen.

De gezichtsolie is mijn absolute topper en zou ik zéker opnieuw aanschaffen. Ook de Eye Pads zijn aanrader voor een fris gevoel onder de ogen. Na het gebruik van de kit ben ik het met de claims eens dat de kit de huid opfrist, hydrateert en voedt. Mijn advies is wel om de Glacial Face Wash achter wegen te laten.

 

Tot slot nog een suggestie voor Skyn: Een beschermende lippenbalm zou de Winter Rehab Kit compleet maken.

Shop hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
  • Winter Rehab Kit geeft een heerlijk schoon en fris huidgevoel
  • Facial oil is écht een must have, doet wat het belooft
  • 100% vegan en niet op dieren getest
  • Arctic Facial Oil ruikt ietwat muffig
  • Glacial Face Wash is te ontvettend
  • Claim dat de oogpads de spieren onder de ogen ontspannen kan ik op basis van de ingrediënten niet onderbouwen

 

 

Lees ook