Binnen een uur heeft ze weer een blushing skin!

08:17 - 04:58
luistertijd 08:17 - leestijd 04:58

PCA Oxygenating Trio: stralende huid tijdens (en na) de feestdagen

We kennen allemaal de decemberdrukte. Je moet nog cadeautjes kopen, gaat van feestje naar feestje. De dagen zijn lang en de nachten te kort. Je eet niet altijd even gezond (want hoe lekker is die oliebol of die schaal met bitterballen bij de nieuwjaarsborrel…) en drinkt soms één glas bubbels teveel. Of twee. Dit alles bij elkaar heeft natuurlijk zijn weerslag op de huid. Je huid gaat er vermoeid uitzien, is wat droger dan anders.

Ahmet Turkkani, trainer PCA Skin bij Dermaesthetics

En daar doet het winterweer nog een schepje bovenop

We zitten in de wintermaanden met z’n allen binnen bij de kachel, waardoor het vochtgehalte in je huid nog verder achteruit gaat. Je huid wordt dan snel futloos en energieloos.

Binnen een uur weer een energieke uitstraling!

De Oxygenating Trio salonbehandeling van PCA Skin biedt uitkomst. De behandeling geeft de huid binnen een uur weer nieuwe energie en optimaliseert het vochtgehalte, waardoor droogtelijntjes en een doffe teint verdwijnen. Corine onderging deze behandeling bij Dermaesthetics in Bussum en vroeg PCA Skin expert Ahmet Turkkani naar de bijzondere eigenschappen van deze peeling.

 

De kracht van zuurstof

Ahmet legt de essentie van de behandeling uit: “De Oxygenating Trio is een anti-oxidatie behandeling die huidbeschadigingen door vrije radicalen voorkomt en de huid verbetert. Oxidatie en stress zijn namelijk factoren die een flinke bijdrage leveren aan vroegtijdige huidveroudering. De behandeling stimuleert de zuurstoftoevoer en de bloedcirculatie in de huid. Hierdoor verandert de doffe, vale en vermoeide huid in een gezonde en stralende huid.”

Doorbloeding stimuleren

De Oxygenating Trio behandeling kan bij alle Fitzpatrick huidtypen veilig worden toegepast (zelfs de meest donkere huid) en is uitermate geschikt voor de verdikte huid met verstoppingen, de acnehuid en de ontstekingsgevoelige huid en natuurlijk de zuurstofarme huid. Ahmet: “Oxygenating Trio is een heel geschikt alternatief voor de reguliere peeling.

Zelfs na een pittige peeling kan dit

Doordat het een hele milde behandeling is, kan je Oxygenating Trio ook toepassen, wanneer je net een zware peeling hebt ondergaan en even niet intensief gepeeld kunt worden, maar toch behoefte hebt aan een huidverbeterende facial.”

Leestip: Eerder onderging Corine al de 6% retinol peel van PCA Skin. Lees haar review hier.

Tip van Ahmet: eerst de huid hydrateren en pas daarna peelen

Ahmet: “Als het vochtgehalte in de huid niet goed is, wat vaak in de winter het geval is, en je brengt meteen een peeling aan, dan gaat de peeling de strijd aan met de uitgedroogde, dode huidcellen. Wanneer je de huid eerst hydrateert, dan zakt de peeling veel gecontroleerder en geleidelijker door de huid, waardoor je minder trauma krijgt. Minder vervelling, minder complicaties, maar ook een minder branderig gevoel tijdens de behandeling.”

Drie stappen, bekijk Corine’s video behandeling

Ogygenating Trio ontleent zijn naam aan de drie verschillende fasen van de behandeling, zoals je in het filmpje kunt zien.

Fase 1: stimuleert de bloedcirculatie

Ahmet: “Bij deze fase wordt de huid allereerst toegankelijk gemaakt voor werkstoffen door middel van een Activator met hele milde fruitzuren.”

Zo verbeter je het opname vermogen van de huid

Fumaric Acid is een anti-oxidant die de doorbloeding stimuleert en het opnamevermogen van de huid bevordert. Niacinamide (een vorm van Vitamine B) gaat acne tegen zonder dat de huid overdreven actief reageert, wat normaalgesproken wel gebeurt bij Niacine. Tot slot beschermt de enzym Superoxide Dismutase je huidcellen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Ahmet: “Dat je doorbloeding tijdens de behandeling goed gestimuleerd wordt, merk je meteen. Je huid wordt tijdens de behandeling lekker rood en rozig. Hoe beter de doorbloeding, hoe beter het zuurstoftransport en de opname van werkstoffen in de huid.”

Huidverwarmend

Corine: “Na een reiniging met de PCA Skin Facial Wash en een milde peeling met de Gentle Exfoliant, brengt Ahmet de fluweelzachte Activator aan. Ken je het woord hartverwarmend? Nou… dit is huidverwarmend. Heerlijk!”

Tip van Ahmet: Heb jij last van een vale huid of vlekjes?

Gebruik dan een warme kompresdoek om je huid te reinigen. Op deze manier kan je ook thuis de doorbloeding van je huid stimuleren, niet alleen tijdens de salonbehandeling. In het filmpje legt Ahmet uit waarom.

Fase 2: stimuleert het ontgiften van de cellen

Deze stap bestaat uit een massage met de Detoxifier, een olie die heerlijk naar kersen ruikt. Dit is de fase waarbij ook de doorbloeding toeneemt. De Detoxifier is op basis van pompoenzaadolie, dat rijk is aan essentiële vetzuren en voedingsstoffen voor de huid. Gehydroliseerde Candida Saitoana extract (een soort schimmel) bevordert de ontgifting van de huid. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat uitwendig gebruik van dit extract de afvalstoffen afvoert en beschadiging door vrije radicalen vermindert.

Wat een lekkere geur!

Wilde en zoute kersenextract geeft de Detoxifier een heerlijk ontspannende geur. Ahmet: “Kersenextract heeft niet alleen een ontstekingsremmende werking, het zorgt er ook voor dat je gelukshormonen aanmaakt.”

Oops, ik word rood….

Corine: “Was de Activator al fluweelzacht, dan is de Detoxifier fluweelzacht in het kwadraat. En wat een heerlijk weldadige geur! Zoals je in het filmpje kunt zien, wordt mijn huid vrijwel direct na het aanbrengen van de Detoxifier een stuk roder. Wat een teken is dat mijn doorbloeding wordt geactiveerd. En de krachtige bindweefselmassage van Ahmet doet daar natuurlijk nog een schepje bovenop.”

Stap 3: geeft zuurstof af aan de follikels

Voor deze stap wordt de Oxygenator gebruikt. Dit product bevat Hydrogeen Peroxide, een bron van zuurstof, die tevens de bacteriën in de follikels onder controle houdt. Melkzuur verbreekt de verbindingen tussen de celbruggetjes in je huid en zorgt daardoor voor een makkelijker afstoot van dode huidcellen.

Zuurtjes die gladmaken, ontstekingen remmen en de teint egaliseren

Naast melkzuur (een AHA) bevat de Oxygenator ook Salicylzuur (een BHA). Dit is een effectief anti-acne ingredient die de abnormale ophoping van dode huidcellen in de follikels vermindert. Het zijn juist deze ophopinkjes van dode huidcellen die kunnen resulteren in een puistje. Hierdoor worden verstoppingen vermindert en littekenvorming wordt voorkomen. Ook is Salicylzuur een krachtige ontstekingsremmende werkstof. Tot slot bevat de Oxygenator Glycolzuur dat sterk ontvettend werkt op de vette huid.

Maatwerk ter afsluiting

Ahmet: “Na de drie stappen brengen we nog maatwerk serums van PCA Skin aan, waarbij we mixen en matchen met serums om heel gericht verschillende huidproblemen aan te pakken.”

Even de pigmentgel erbij pakken

Corine: “Voor mijn pigmentvlekjes gebruikt Ahmet de Pigment Gel. Voor all over volume en stevigheid daarna het Total Strength Serum, alweer zo’n fluweelzacht product dat toch super effectief is. En tot slot het Hydrating Serum, omdat elke huid in de winter wel een gezonde dosis vocht kan gebruiken.”

Afsluiten met een uv-filter

Corine: “Ahmet sluit de behandeling af met een moisturizer en uiteraard een zonbeschermer. Mijn huid voelt heerlijk rozig aan. Het gevoel dat je krijgt van een lange wandeling door het bos of over het strand en daarna opwarmen bij de haard met een mok warme chocolademelk of een glas wijn. En belangrijker nog… mijn huid ziet er fan-tas-tisch uit. Goed doorbloed, perfect gehydrateerd en daarmee stralend.”

“Ik breng na de feestdagen zeker nogmaals een bezoek aan Dermaesthetics voor een tweede Oxygenating Trio.”

Ahmet en Corine wensen je fijne feestdagen namens Dermaesthetics en BeautyJournaal! 

PCAlogo

Deze informatie behoort tot het merkendossier van PCA Skin. Lees in het merkendossier nog meer over de fantastische producten en behandelingen van dit Amerikaanse huidverbeteringsmerk.

Lees ook