Laat deze lijn Danielle haar lokken weer glanzen?

06:36 - 03:58
luistertijd 06:36 - leestijd 03:58

Getest Keune Care Vital Nutrition haarverzorging

Af en toe verbaas ik mij erover dat ik nog steeds haar op mijn hoofd heb. Ook bij de kapper verbazen ze zich er elke keer weer over: “Hoe kan jij zo’n bos haar houden met alles wat je doet met jouw haar?!” Permanentje hier, blondering daar, de nodige extensions. Alles heb ik zowat wel uitgeprobeerd.

Op het moment houd ik mij redelijk in en probeer ik mijn haar vooral weer gezond te krijgen. Na alles wat ik met mijn haar gedaan heb, heeft het dan ook wel wat verzorging nodig. Ik ga hiervoor de lijn van Keune Vital Nutrition gebruiken. Deze is geschikt voor droog en beschadigd haar. Hij is ontwikkeld om de vochtbalans in je haar te herstellen. Perfect dus voor mijn droge en beschadigde haar.

Inge testte eerder al de Keratine Smooth lijn van Keune Care. Lees haar review hier.

In een nieuw jasje

De verpakkingen van Keune zijn kort geleden in een nieuw jasje gestoken. Deze zijn geïnspireerd op de apothekersflessen uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, die in de apotheek stonden van bedrijfsoprichter Jan Keune. Ze zien er mooi clean uit. Daarbij is bovendien de formule vernieuwd. Het succes van glanzende mooie lokken begint met een gezonde hoofdhuid. Keune heeft heel bewust gekozen voor actieve ingrediënten die de hoofdhuid voeden en kalmeren, terwijl elke afzonderlijke haar van binnenuit verzorgd en versterkt wordt. Het gaat om vijf belangrijke mineralen: zink, koper, silicium, ijzer en magnesium. Deze ingrediënten bieden op hun eigen manier voor effectieve bescherming en herstel van jouw haar en hoofdhuid.

Care Vital Nutrition Shampoo

Claims

Het eerste product dat ik ga testen is de shampoo. Hij zit verpakt in een handige knijp flacon met een klikdop. Door deze klikdop kan je de shampoo goed doseren. De shampoo bevat de wasactieve stof Sodium Laureth Sulfaat (SLS), wat je haar reinigt. Zelf heb ik hier geen last van en krijg ik er geen jeukige reactie van. Maar er zijn mensen die wel snel reageren op SLS.

Ik was mijn haar eigenlijk altijd twee keer, maar ik moet zeggen… bij deze shampoo is dat bijna niet nodig, mijn haar voelt meteen lekker schoon aan. De shampoo schuimt meteen goed op. De shampoo bevat verder proteïnen, provitamine B5 en polymeren die er voor zorgen dat je haar goed doorkam wordt.

Care Vital Nutrition Crèmespoeling

Claims

Na het wassen gebruik ik de crèmespoeling. Op deze zit ook dezelfde klikdop als de shampoo en ook deze doseert daardoor goed en is dus ook zuinig in gebruik. De crèmespoeling herstelt ook het vochtbalans van het droge, poreuze en beschadigde haar en geeft het meteen nieuwe energie. In het product zit provitamine B5 dat de haarschacht binnendringt om het vochtbalans te verbeteren. Verder bevat ook de crèmespoeling polymeren om het haar weer goed doorkambaar te maken. Doordat het uiteindelijk beter doorkambaar is, beschadig je het haar ook minder. Verder zit er nog Shea Butter in voor de glans.

Ik knijp mijn haar voordat ik het aanbreng eerst een beetje uit. Vervolgens breng ik een klein beetje crèmespoeling op mijn haar aan. De structuur is vrij licht waardoor je het goed kunt verdelen over het hele haar en dus maar weinig nodig heb. Ik laat het een paar minuutjes intrekken. Vervolgens spoel ik het goed uit en mijn haar voelt meteen super zacht en veel beter aan.

Care Vital Nutrition Filler

Claims

Na het wassen en de crèmespoeling gebruik ik nog de filler. Wat is een filler? Zie het als een serum voor je haar Met de filler geef je jouw haar nog een extra boost verzorging. Je kunt hem aanbrengen op droog of nat haar. Ik gebruik het serum graag na het wassen. Het is een soort van gel crème, heel luchtig. Ik gebruik een paar pompjes en verdeel het over mijn haar. De geur is echt heerlijk, lekker zoet. Je gebruikt hem alleen in de lengtes en punten van het haar. Zodra je hem dichter bij de hoofdhuid aanbrengt, zal je haar snel te vet worden. Tenslotte hebben vooral de haarpunten de verzorging het hardst nodig, het is het oudste haar op je hoofd en heeft het meest te voortduren.

Mijn haar voelt meteen zoveel zachter aan. In het product zit zogenaamde ceramisten. Deze behoren tot de natuurlijke huidvetten. Deze reguleren het vochtgehalte van huid en haar. Wat ook extra fijn is dat de filler bescherming geeft tegen klimatologische invloeden.

Eindoordeel

Wauw, wat een geweldige verzorgingslijn voor je haar. Mijn haar is zoveel verbeterd door het gebruik van deze lijn. Keune over deze haarproducten niets teveel gezegd. Het is veel minder droog, veel beter handelbaar en ruikt ook nog eens lekker. Ik ben dol op de zoete geur.

Een absolute aanrader voor mensen met droog en beschadigd haar. Deze blijf ik zeker nog even gebruiken. Kan mijn haar op dit moment nog goed gebruiken.

Salonfinder

 

Pluspunten Minpunten
  • Handige verpakkingen met klikdop
  • Ruikt heerlijk zoet
  • Mijn haar is zichtbaar en voelbaar gezonder geworden
  • Bevat SLS; niet iedereen kan even goed tegen deze wasactieve stof

Lees ook