Van schoentjes naar crème en van shampoo naar lipstick

03:06 - 01:52
luistertijd 03:06 - leestijd 01:52

Je bent ongetwijfeld wel bekend met het sandalenmerk Birkenstock en het haarverzorgings merk Balmain Paris. Beide merken wisten ons te verrassen, ze gaan namelijk ook cosmetica maken.

Birkenstock

De Duitse fabrikant, meest bekend van zijn kurk sandalen, neemt een duik in de huidverzorging in de hoop het ‘gezonde’ imago van het merk te versterken. Door de bekende kurk zowel als ingrediënt als in de verpakking van de producten te verwerken word de uitbereiding van Birkenstock gezien als een grote duw in de richting naar welzijn. Het bedrijf lanceerde onlangs ook nog een bedden collectie als onderdeel van deze strategie. De collectie lanceert deze herfst in de Verenigde Staten, Azië en online. Het merk laat weten dat als de producten aanslaan ze ook snel daarna in Europa verkrijgbaar zullen zijn.

Er zijn 5 verschillende skin care lijnen: Naturel Man, Naturally Fresh, Naturelly Ageless, Naturally Pure en zoals te verwachten Natural Foot Care.

Hoe zal Birkenstock zich positioneren in de cosmetica branche?

Birkenstock Cosmetics, zal een aparte tak worden, dat 28 producten binnen Birkenstock Natural Care Line zal uitbrengen.  Oliver Reichert, directeur van het bedrijf verteld dat Birkenstock Cosmetics vooral probeert te profiteren van de reeds ontvangen certificering voor hun natuurproduct in schoenen. Hij zegt dat de kurkeik die gebruikt wordt ook met bepaalde ingrediënten toegepast kan worden in cosmetica.  De prijs voor deze luxecosmetica zal tussen de 16 en 60 euro liggen.

Wij krijgen toch wat bijzondere associaties met plakkerige zweetvoetjes nadat we dit hebben gezien. Een link met skincare leggen we dus echt niet. Yuk. Maar wellicht smeren wij ons binnenkort in met deze natuurlijke Birkenstock producten.

Balmain

L’Oréal Paris kondigde onlangs een exclusieve make-up samenwerking aan met Balmain. Olivier Rousteing, directeur van het merk brengt Balmain’s Rock Godin visie op beauty tot een lipstick collectie, speciaal ontworpen voor L’Oréal. Deze eerste samenwerking tussen de merken zal voor het eerst worden onthuld tijdens de Paris Fashion Week, waar L’Oréal officieel partner is. Balmain creëert een nieuw publiek door de bekende L’Oréal lipstick collectie Color Riche (waarvan er elke 3 seconde 1 word verkocht) uit te breiden.

Olivier Rousteing zegt het volgende over de samenwerking: ”L’Oréal Paris en Balmain delen dezelfde visie op feminisme en hebben hetzelfde doel; de vrouw sterker maken en verschillende manieren bieden om zichzelf uit te drukken. Ik ben blij om met deze samenwerking dit idee tastbaar te kunnen maken voor elke vrouw over de hele wereld.”

De Color Riche lipstick komt in 3 nieuwe kleurthema’s met een totaalaantal van 12 lipsticks, die worden verkocht in geselecteerde L’Oréal verkooppunten. Daarnaast worden de lipsticks ook nog exclusief verkocht in Balmain Paris winkels en geselecteerde verkooppunten wereldwijd. Helaas moeten we nog even geduld hebben want de L’Oréal Paris x Balmain Paris collectie komt pas begin september 2017 uit en zal een limited edition zijn.

Lees ook