"Mit sofort-effekt"

04:19 - 02:35
luistertijd 04:19 - leestijd 02:35

Getest Annemarie Börlind Hyaluron Oogpads

Claims

Oogrimpels ontstaan doordat de ooghuid van nature weinig talg en zweetklieren heeft en minder vocht vast kan houden Er is nauwelijks een ‘stootkussentje’ (bestaande uit vetweefsel) waardoor ook de elasticiteit van de huid rondom de ogen snel verloren gaat. Ongemerkt bewegen wij de 12 oogspieren van beiden ogen iedere 3 tot 4 seconden. Niet verwonderlijk dat juist daar eerder fijne lijntjes en rimpels verschijnen.

Mijn eigen oogrimpels…

Mijn oogrimpels komen niet zozeer door vochttekort, maar meer door de vele bewegingen die ik met mijn ogen maak en dan met name het fijnknijpen; ik zie mijn leesbril niet altijd als mijn beste vriend, terwijl ik hem eigenlijk wel nodig heb.
Vooral bij de binnen-ooghoek heb ik hele fijne lijntjes. Ik ben ook nog eens een avondmens en de wekker is altijd weer vroeg. Al met al niet bevorderlijk voor een rimpelloze ooghuid. Voor mij is een oogproduct goed wanneer het mijn fijne lijntjes snel vermindert. Ik haak af wanneer het resultaat pas na dagen te zien is.

Ik ben dan ook erg benieuwd of de Annemarie Börlind Hyaluron Oogpads aan mijn – toch wel hoge – eisen voldoen.

Eerst een blik op de INCI-lijst

Ik tref om te beginnen Konjakwortel aan. Deze bevat 40% Glucomannaan, dat 17 maal in omvang vergroot wanneer het in aanraking komt met vocht.
De Konjakwortel dringt door de bovenste laag van de opperhuid en vangt daar het vocht op wat van nature in de huid aanwezig is. Hierdoor neemt het Glucomannaan in volume toe en zorgt zo voor een gladder huidoppervlak.

Wat staat er nog meer op de INCI-lijst?
 Chondrus Crispus Powder heeft vochtbindende eigenschappen,
 Sucrose herstelt oppervlakkige huidcellen, verzacht de huid en maakt deze gladder.
 Tremella Fuciformis (hyaluron) heeft een zeer sterke vochtbindende eigenschap, het kan tot 500 keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden én werkt als antioxidant. Veel fijne ingredienten om de oogcontour van vocht te voorzien.

100% Vegan

De conserveermiddelen in de oogpads zijn van natuurlijke oorsprong. Bovendien zijn alle gebruikte ingrediënten van niet-dierlijke afkomst; daarmee is het een vegan product. Overigens staat het merk Annemarie Börlind ook bekend om haar natuurcosmetica

“Mit sofort-effekt”

De werkzame stoffen, allemaal vochtsponsen, zijn veelbelovend. Hoe de rimpel ook ontstaan is (droogte, beweging, vermoeidheid…) het kan niet anders dan dat rimpels en fijne lijntjes direct verminderen. “Mit sofort-effekt” noemt Annemarie Börlind dat.

Aan de slag met de oogpads

In het doosje zitten 12 oogpads per paar verpakt. Dit is goed voor het behoud van ingrediënten, maar ook praktisch want je kunt ze overal bewaren en altijd gebruiken (toilettas, auto, kantoor). De oogpads zijn heel gemakkelijk aan te brengen. Wat ik persoonlijk erg prettig vind, is dat ze aan de huid blijven kleven en je er niet voor stil hoeft te liggen.

Bij het aanbrengen voelen de oogpads aangenaam koel aan. Nadat ze de warmte van je huid hebben aangenomen, hebben ze meer weg van een tweede huid en de kans is dan ook groot dat je ze vergeet.

Eindoordeel

Mijn fijne lijntjes zijn na het gebruik van de Annemarie Börlind Hyaluron Oogpads gladgestreken en mijn huid voelt ontspannen aan. Dit fijne gevoel houdt vrij lang aan, ik noem daarom ze liever wonder-eyepads.

Voor het gebruik van de oogpads.

Na het gebruik van de oogpads: rimpels zijn zichtbaar verminderd.

De claim van hydratatie, verkoeling en verfrissing klopt absoluut. Ik ben tevreden met het resultaat en zal het product zeker vaker gaan gebruiken, vooral na een korte nacht en/of drukke dag.

Klik hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt. Of shop hier online.

Pluspunten Minpunten
  • Fijne lijntjes zijn gladgestreken
  • Huid voelt ontspannen aan
  • Per stuk verpakt en dus makkelijk mee te nemen
  • Geen enkel minpunt

Lees ook