Een praktijktest in verontreinigd Japan

07:44 - 04:38
luistertijd 07:44 - leestijd 04:38

Getest Clinique City Block Purifying Cleansing Gel en Charcoal Clay Mask

Voor mijn reis naar Japan kreeg ik van de redactie van BeautyJournaal twee producten mee van Clinique. Het gaat om de producten Clinique City Block Purifying Cleansing Gel en Charcoal Clay Mask. Twee producten op basis van kool en klei die de huid beschermen tegen luchtvervuiling.

Producten tegen luchtvervuiling?

Het klinkt best gek. Maar luchtvervuiling blijkt een groot probleem te zijn en wordt alleen nog maar erger. De landbouw is de grootste oorzaak van dit probleem. En op dit moment is dit het ergst in de VS, Rusland, Europa en… in mijn reisbestemming Japan.

Het probleem van luchtvervuiling is dat het de natuurlijke bescherming van de huid beschadigt. We worden hierdoor nog meer blootgesteld aan invloeden van buitenaf en onze huid lijkt ouder, doffer en minder stralend. Het geeft stress aan de huid, verstopt de poriën, verslechter de barrièrefunctie van de huid nog verder. Je zou het een vicieuze cirkel kunnen noemen. Monique schreef eerder al een uitgebreid artikel over eczeem door luchtvervuiling; je leest het hier.

Ik ben dan ook erg benieuwd of ik tijdens mijn reis mijn huid van vervuiling kan ontdoen door middel van deze twee producten met kool en klei.

Shop hier online met korting

 

Clinique City Block Purifying Cleansing Gel

Claim: reinigt de huid grondig en reguleert de talgproductie.

Een belangrijk ingrediënt in de cleansing gel is houtskool (een product dat we steeds vaker in cosmetica aantreffen; lees het hier). In dit geval houtskoolpoeder. Dit wordt verkregen uit bamboe. Alle afvalstoffen die vrij komen in de lucht en die je huid belasten, worden hiermee verwijderd, aldus Clinique. Een ander ingrediënt is vochtinbrengende glycerine. Dit zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt door het reinigen. Verder zit er nog cafeïne in. Dit heeft een kalmerende en anti-irriterende werking.

De Clinique City Block Purifying Cleansing Gel zit verpakt in een donkere tube. Wat ik dan ook wel goed bij het product vind passen, vanwege de houtskool. De gel zelf is ook zwart van kleur. De gel breng je aan met water, waardoor hij lekker gaat schuimen en je hem makkelijk over het hele gezicht kunt masseren. Ik vind het het lekkerst om mijn gezicht te reinigen onder de douche, dus deze is perfect. Je spoelt hem vervolgens af en je huid is lekker schoon. Alle producten van clinique zijn parfumvrij, de geur van het product hangt dus af van de ingrediënten. In dit geval ruik je dus vooral de houtskool, ik vind het een beetje een aardse geur. Maar het past wel heel goed bij de lijn.

Mijn huid voelt na deze reiniging lekker schoon aan en ziet er mooi mat uit. Hij voelt totaal niet trekkerig aan, dus de glycerine doet goed zijn werk.

 

Shop hier online met korting

 

City Block Purifying Charcoal Clay Mask + Scrub

Claim: geeft je huid in vijf minuten een detox.

Dit masker + scrub bevat als hoofdingrediënten klei en kool. De kaoline klei absorbeert het overschot aan talg. Het reinigt vuil uit je poriën en zorgt ervoor dat de huid er mooi mat uitziet. De kool trekt ook weer het vuil uit de poriën. Andere ingrediënten zijn het zogenaamde Laminaria Saccharina extract. Dit is een bruine alg die de talgproductie vermindert. Zowel direct als op de lange termijn. De scrubdeeltjes bestaan uit silica beads. Dit zijn korreltjes die veilig zijn voor het milieu en op milde wijze exfoliëren, zonder de huid te beschadigen. Verder zit er nog Gentiana Lutea wortel extract in. Dit heeft een anti-oxidante en onstekkingsremmende werking.

Shop hier online met korting

 

 

Twee-in-een

Dit twee-in-een product bestaande uit zowel een masker als een scrub zit verpakt in een licht blauw/grijze tube. Wat hier ook weer meteen de kleur van het product mee laat zien, dus je haalt de beide tubes niet zo snel door elkaar. Kleimaskers werken bij mij altijd erg goed, omdat ik een gemengde huid heb. Zeker voor de t-zone. Daarbij ben ik gek op scrubs. En laat dit product nou net beide zijn…

Het masker breng je aan op een droge, gereinigde huid. Dit kan met de vingers maar je zou ook een kwast kunnen gebruiken. Het product is lekker dik en romig, en verdeelt zich makkelijk over de huid. Wat mij meteen opvalt, is dat je maar weinig van het product nodig hebt. Meestal laat ik een kleimasker net zolang zitten totdat hij helemaal opgedroogd is. In dit geval wordt de kleur lichter.

Vervolgens was ik het masker eraf onder de kraan met lauw water. Het enige nadeel met kleimaskers is dat je ze er vaak wat moeilijk afkrijgt, vooral naast de neus of aan de zijkanten van het gezicht. Daar blijven dan vaak restjes van het masker zitten. Op zich is het geen probleem, want doordat je iets bewuster (en langer) bezig bent met het verwijderen van het masker, kunnen de scrubkorrels goed hun werk doen. Het verwijderen van het masker is dus tevens een heerlijke scrubbeurt.

Mijn huid voelt na de lichte scrub heerlijk zacht aan het ziet er super fris uit. En ook belangrijk: mijn huid voelt super schoon. Dit extraatje voor de huid kan je 1 tot 2 keer per week gebruiken.

Shop hier online met korting

 

Eindoordeel

Wat vind ik van de Clinique City Block Purifying Cleansing Gel en Charcoal Clay Mask? Wat een fijne producten! Ze zijn prettig in gebruik. Mijn huid voelt echt schoon aan na het reinigen. Mijn huid ziet er mat uit en glimt de hele dag niet. Normaalgesproken, als ik een dag in een stad rondgelopen heb, heb ik aan het einde van de dag altijd de behoefte om meteen mijn gezicht te reinigen. Door het gebruik van deze producten had ik dat in Japan helemaal niet. Mijn gezicht straalt, voelt zacht en is schoon. En wanneer je je bedenkt dat in Japan de luchtverontreiniging ernstig is, mag je dus concluderen dat deze producten van Clinique hun claims absoluut waarmaken!

Shop hier online met korting

 

 

Pluspunten Minpunten
  • Cleanser reinigt grondig en maakt mijn huid mooi mat
  • Toevoeging van de scrub aan het masker is een fijne bonus
  • Mijn huid voelde schoon aan gedurende mijn verblijf in Japan
  • Masker laat zich lastig verwijderen (zoals de meeste kleimaskers…)

 

Lees ook