Geteste producten Lekker smeren Lichaam

Getest Paula’s Choice Clinical Ultra-Rich Soothing Body Butter

Esther van Gent
Geschreven door Esther van Gent

Laat deze body butter Esther haar droge benen weer glanzen?

Getest Paula’s Choice Clinical Ultra-Rich Soothing Body Butter

Nog nooit eerder heb ik producten van Paula’s Choice gebruikt, terwijl ik het merk heel vaak tegenkom op social media en daar veel positieve reacties op zie. Heel leuk vond ik het dus om dit product te mogen testen voor BeautyJournaal.

Claims:

 • Versteviging van de huidbarrière
 • Verzacht direct de (zeer) droge en ruwe huid
 • Voorkomt dehydratie in de eerste twaalf uren na het aanbrengen

Over de body butter

De Clinical Ultra-Rich Soothing Body Butter zit verpakt in een goudkleurige tube met schroefdop met het bekende Paula’s Choice logo en valt onder de Clinical lijn. Naast deze body butter bestaat de lijn ook nog uit een retinol treatment, serum en nachtcrème.

shop hier online

 

 

De schroefdop vind ik persoonlijk niet zo handig; daarvoor heb je altijd twee handen nodig. Ik heb liever tubes met een klikdop.

De Clinical Ultra-Rich Soothing Body Butter is een body moisturizer op basis van Shea Butter en haver. Shea Butter is het hoofdingrediënt en samen met de toegevoegde olijfolie, mango seed butter, jojoba, kokosnootolie en avocado olie werkt deze body butter zeer verzachtend en voedend op de huid. Het haver-extract heeft een kalmerende werking op de huid en werkt als een antioxidant, samen met de toegevoegde vitamine C.

shop hier online

 

Leestip: In dit artikel leggen we uit welke vitamine C het beste is voor je huid.

Geschikt voor alle huidtypes

De Clinical Ultra-Rich Soothing Body Butter is 100% parfumvrij, niet getest op dieren en niet irriterend op de huid. Hij is geschikt voor alle huidtypes, zo staat er op de verpakking. Echter, zou ik deze body butter niet adviseren op een heel vette huid en/of een huid met acne, want daar is deze butter echt te vol voor. Vol en lekker romig, dat dan weer wel.

Het gebruik

Ik gebruik deze body butter voornamelijk op mijn onderbenen, aangezien dat het enige lichaamsdeel is wat bij mij wat droger kan aanvoelen. Ik vind de body butter heerlijk! Mijn huid is meteen perfect gehydrateerd en heerlijk zacht. Een ander pluspunt is dat de body butter parfumvrij is en dus niet ‘vloekt’ met mijn parfum.

Voor een nog zachter resultaat… Esther adviseert

Voor een nog zachter resultaat adviseer ik de Resist Weightless Body Treatment 2% BHA van Paula’s Choice. Dit is een body exfoliant op basis van Salicylzuur, waardoor dode huidcellen verwijderd worden zonder te scrubben. Deze body exfoliant kwam al eerder op Beautyjournaal voorbij, toen Sabine hem testte.

Het product bracht Sabine helaas geen verbetering van haar Keratosis Pilaris, maar ik ben ontzettend enthousiast over deze exfoliant. Ik breng eerst de exfoliant aan op mijn onderbenen en een paar minuten later sluit ik af met de body butter. Ik heb zijdezachte benen met een prachtige glans en totaal geen last meer van ingegroeide haartjes door de toegevoegde Salicylzuur, dat voorkomt dat dode huidcellen de haarvaatjes ‘blokkeren’ en de haartjes niet naar buiten kunnen. Ik zeg: een topduo!

shop hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
 • Geeft meteen een zijdezachte huid
 • Huid is de hele dag goed gehydrateerd
 • Niet geparfumeerd en ‘vloekt’ daardoor niet met mijn parfum
 • In combinatie met de Resist Weightless Body Treatment 2% BHA geen last meer van ingegroeide haartjes
 • Persoonlijk vind ik een klikdop handiger dan een schroefdop

 

Over deze schrijver

Esther van Gent

Esther van Gent

Esther opende begin 2016 opnieuw een eigen salon geopend onder de naam Skin and Style in Beesd.

Hier werkt zij met Dermalogica voor huidbetering en Pandhys voor suikerontharing. Verder plaatst Esther wimperextensions en geeft ze stijladvies, nadat ze in 2015 de opleiding Personal Styling heeft gevolgd bij Danie Bles in Amsterdam. “Beauty is meer dan alleen een gezonde huid. Ook het totaalplaatje moet kloppen. Ik wil het mooiste uit iemand halen.”

3 reacties

 • Ook goed van PC, Resist Anti-Aging 10% AHA Bodylotion.
  Werkt bij mij ook goed tegen keratosis pilaris

 • Beste Mary, wat goed dat je de 2% BHA al hebt, echter te zuinig gebruiken is pas zonde, dan ervaar je niet de werkzaamheid van het product. Dus lekker gebruiken en dan zul je zien dat je veel minder of geen last meer hebt van ingegroeide haartjes. En de bodybutter is heerlijk eroverheen!

 • Dat klinkt inderdaad prima. Ik heb de 2% BHA maar door de prijs gebruik ik die eigenlijk te zuinig;) Zal eens proberen wat samples van de body butter te bestellen en dan proberen hoe ze samen werken. Ingegroeide haartjes is bij mij ook een probleem.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.