Sabine pakt haar ruwe huid aan

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Paula’s Choice Resist Weightless Body treatment

Mijn hele leven lang ontsieren rode minibultjes mijn bovenarmen. Het lijkt net alsof mijn bovenarmen blosjes hebben en mijn huid voelt ruw door de bultjes. Ik vind het niet verschrikkelijk storend, maar mooi is anders. In de zomer wordt het minder en verdwijnen de bultjes en is de roodheid minder zichtbaar. Tot voor kort wist ik niet dat deze aandoening een naam had: Keratosis Pilaris.

Wikipedia leert mij dat het een onschuldig cosmetisch verschijnsel is waarbij de huid ter plaatse van de haarzakjes iets dikker wordt en soms wat rood is, zodat zich een zekere ruwheid ontwikkelt die wel aan kippenvel doet denken. Het komt vaak voor op de achterzijde van de bovenarmen. De oorzaak is een verstoorde uitrijping van de hoorncellen van de haarzakjes.

Geschat wordt dat ca. 25% van de Nederlandse bevolking in meer of mindere mate Keratosis Pilaris heeft. Het komt dus zoveel voor dat men zich kan afvragen of het wel een echte afwijking betreft. Behandeling is voor de gezondheid niet nodig, als er geen klachten zijn. Eventueel kan er met een hoornlaagoplossende zalf worden gesmeerd, bijvoorbeeld ureum– of salicylzuurzalf. Het resultaat hiervan is dan een (iets) zachtere huid. Verdwijnen zal de aandoening niet.

Resist Weightless Body Treatment 2% BHA

Ik heb er verder geen last van, maar goed: het zou toch prettig zijn als de rode blosjes verdwijnen! Voor BeautyJournaal mocht ik de Resist Weightless Body Treatment 2% BHA van Paula’s Choice testen, een bodylotion die speciaal voor de behandeling van Keratosis Pilaris is. Het is voor mij de eerste keer dat ik een product van Paula’s Choice mag testen.

Paula’s Choice is het merk van Paula Begoun. Ze is bekend als de Cosmetics cop, schrijver van diverse boeken en initiator van beautypedia.com. Altijd uiterst kritisch op claims over werkzaamheid van beautyproducten.

In 2011 mochten het testpanel Paula Begoun ontmoeten. Helaas kon ik daar niet bij zijn, maar het verslag van deze ontmoeting met Paula Begoun inspireerde mij ontzettend. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar dit product…

shop hier online

 

De beloftes

Op de verpakking van Paula’s Choice Resist Weightless Body Treatment 2% BHA staat dat het een exfoliërende werking heeft, die een jongere, gehydrateerde huid tot gevolg heeft. Het zou rode bultjes op armen en benen als gevolg van Keratosis Pilaris verminderen en het bevat antioxidanten die schade aan de huid door de zon helpt te herstellen. De bodylotion bevat verder Salicylzuur ook wel beta-hydroxyzuren of BHA. Dit zuur heeft ontstekingsremmende eigenschappen, kan huidvernieuwing stimuleren (exfolierende werking) en wordt vaak ingezet tegen acne. Volgens Wikipedia de remedie tegen Keratosis Pilaris. Zou dit dan eindelijk het wondermiddel zijn die mij van mijn bultjes afhelpt?

De verpakking ziet er verder aantrekkelijk uit. Een mooie lila tube, met zilveren accenten en dop. Hij doet me ergens denken aan de shampoo verpakkingen van John Frieda. Je plaatst de tube rechtop op zijn dop, waardoor je makkelijk (ook als het bijna op is) product uit de verpakking krijgt.

De bodylotion is vrij fluide en heeft een zachte textuur. Het heeft een prettige parfum (fris, beetje lelietjes van dale achtig). Dit vind ik eigenlijk gek, want er staat op de website dat het product 100% parfum vrij is. Waarom heeft het dan toch een geur? Deze geur verdwijnt overigens wel als ik het heb aangebracht.Het aanbrengen gaat zeer makkelijk. Het trekt vrij snel in en binnen twee minuten is de huid al niet meer plakkerig. Het resultaat: een zachte en gehydrateerde huid, die glad aanvoelt. Droogterimpeltjes verdwijnen. Al met al een zeer prettige bodylotion. Maar verdwijnt mijn Keratosis Pilaris?

shop hier online

 

Sabine concludeert:

Ik heb drie maanden mijn linker bovenarm ingesmeerd en mijn rechter bovenarm niet. Op deze manier kon ik een eventuele verbetering goed monitoren. De huid is ietsje rustiger geworden, maar mijn rode blosjes en lichte bultjes bleven. Helaas heeft het dus niet het gewenste effect! Als het zo expliciet op verpakking genoemd wordt, verwacht ik ook dat het daadwerkelijk de Keratosis Pilaris zou aanpakken, maar na drie maanden, is mijn linker arm niet ontdaan van de bultjes. Ondanks dat het een heerlijke bodylotion is, ben ik toch teleurgesteld, omdat het niet waarmaakt wat ze claimen.

shop hier online

 

Lees ook