Couperose Douchen en baden Droge huid Gevoelige huid Gezicht Grove porien In de spa Lekker smeren Lichaam Natuurlijk 100% Oogverzorging Pigmentvlekken Rimpels en slapte Schone huid Vette huid Voeten en handen Voor hem Voor hem

emerginC, de nieuwe groene cosmeceuticals!

EmerginC
Geschreven door EmerginC

De innovator in natuurlijke skincare verovert Nederland

emerginc collectie 1

Enkele jaren geleden kwamen we er voor het eerst mee in aanraking, toen was het nog maar net uit Amerika geïmporteerd: emerginC, waarvan de tweede lijn, Scientific Organic ook 100% natuurlijk is, en tot 70% ook met werkzame stoffen van biologische oorsprong. Geen poezelcrèmes met een lekkere natuurlijke geur, maar stevige formuleringen met een pittige huidverbeteringsclaim.

Inmiddels weten steeds meer salons hun weg te vinden naar dit innovatieve merk, en we zijn er trots op je de komende maanden heel veel nieuws te gaan geven, zodat emerginC ook op jouw netvlies komt te staan. Groen, cosmeceutical, huidverbeterend, biologisch, natuurlijk. Het is de nieuwste wereldwijd trend en emerginC is echt een van de koplopers op dit gebied.

Schermafbeelding 2016-12-18 om 17.33.01

‘Defined by nature, refined by Science’

Silke van der Laan is de distributeur en eigenaar van Indigo Cosmetics. Toen ze er enkele jaren geleden voor het eerst mee in aanraking kwam, was ze zo onder de indruk van de combinatie van high-tech formuleringen voor natuurlijke recepten, dat ze meteen dacht: dit is het! Groen én werkzaam. emerginC is het bewijs dat ook in het steeds succesvoller wordende organic/groene segment serieus huidverbeterende producten zijn.

EmerginC heeft twee lijnen

De succesvolle signature lijn waarin formuleringen zijn opgenomen met aandacht voor een zo laag mogelijke irrigatiegraad en veiligheid van werkzame stoffen voor mens en milieu – dus niet per definitie alleen plantaardig of biologisch, maar wel hoog-werkzaam. Deze producten bevatten geen parabenen, geen kunstmatige kleurstoffen en geurstoffen, worden nooit op dieren getest, zijn verpakt in recycled karton en bedrukt met gifvrije inkt. emerginC was koploper hierin, aldus de oprichter Ian Lirenman.

En dan is er de Scientific Organics lijn – de lijn waarin alleen met natuurlijke stoffen wordt gewerkt, en waarvan minimaal 70% van biologische oorsprong is, én tevens hoog-werkzaam.

Schermafbeelding 2016-12-18 om 20.48.27

Try this before you try Botox 

Nieuwe ontdekkingen zoals peptiden, Whitonyl TM en plant-stamcellen zijn gecombineerd met de beste kwaliteit biologische ingrediënten voor het creëren van deze high-end lijn. “Try this before you try Botox” aldus dr. Oz (bekend van Oprah) over de organic oogcrème.

Het begon 20 jaar geleden met 1 serum: vitamine C

Ian Lirenman vertelt in het video interview dat ik had met hem en Silke in Amsterdam, dat het 6twintig jaar geleden met een vitamine C serum begon. Vanuit een kleine studio, en inmiddels is het merk uitgegroeid tot 80 producten en wordt het in meer dan 13 landen verkocht.

Het C-serum werd geïntroduceerd in een luchtdichte pompverpakking, het was een ware innovatie. De vitamine C was ingekapseld in vetbolletjes, die pas openbreken als je het pompje gebruikt en het serum direct op de huid wordt aangebracht. Lees hier alles over EmerginC vitamine C.

Vitamine C werkt pas in concentraties vanaf 4%, benadrukt Silke. ‘Het liefst in combinatie met andere anti-oxidanten zoals vitamine E, 
 zoals aanwezig in het 12% of 20% serum. EmerginC maakt gebruik van het Stay-C 50 vitamine C derivaat, dat stabieler is dan menig andere C. Klinische studies hebben bewezen dat Stay-C 50 pigmentvlekken, acne en ouderdomsvlekken verminderen. Ook wordt het beter opgenomen door de huid dan andere vormen van vitamine C.’ Lees hier alles over Stay-C 50.

emerginC heeft veel mooie producten met een beschermende en corrigerende werking. Neem hier maar een kijkje.

Natuurlijk kan wel degelijk huidverbeterend werken

Scientific Organic is nu de grote trots van Ian, vooral omdat hij kan bewezen dat zijn natuurlijke skincare wel degelijk werkt, in tegenstelling tot nog steeds veel organic merken in de markt, waar consumenten uiteindelijk toch ontevreden over zijn. Hij zegt: ‘Mensen willen absoluut natuurlijke producten, maar ze willen niet inleveren op het resultaat: anti-aging kwaliteiten. Dus, we werken met peptiden, met plantaardige stamcellen, met peelingstoffen. En echt krachtig werkzaam.

Hoog werkzame ingrediënten, voor de werkzaamheid en niet om de claim

‘emerginC is het bewijs dat het kan, we waren er al mee bezig voordat de markt überhaupt dacht dat het mogelijk was. We zijn innovatief, en we waren een van de eersten.’ Het fijne is ook, zo benadrukt hij, dat het een klein bedrijf is waarvan hij de eigenaar is. Hij staat niet onder Schermafbeelding 2016-12-18 om 21.36.50druk door aandelen of marketingkosten, en andere zaken die de prijs van de grondstoffen en de techniek moet drukken. ‘We gebruiken veel actieve ingrediënten en ze zitten er echt niet alleen maar in zodat we een claim kunnen maken. We hebben ook hele trouwe gebruikers, omdat de producten werken.’

Distributeur Silke van der Laan vult aan dat ze zo trots is op de formulator die niet per se hoge concentraties gebruikt maar combinaties van stoffen die elkaar kunnen versterken waardoor je een geoptimaliseerd effect krijgt.

De gevoelige huid

En de gevoelige huid? Komt die aan bod bij emerginC? Ian benadrukt dat wellicht minder mensen een gevoelige huid van nature hebben maar een huid die gevoeliger wordt omdat er nog steeds zoveel skincare op de markt is met irriterende stoffen. ‘Synthetische geuren irriteren sterk maar ze zijn goedkoop en er is makkelijk mee te werken omdat ze stabiel zijn. Natuurlijke stoffen zijn grilliger, die moet je stabiliseren, het is een kostbaarder proces.

Silke benadrukt dat ook natuurlijke stoffen kunnen irriteren, zoals lavendel, dus ook met deze formules moet er voorzichtig te werk gegaan worden. Ian: ‘Als je de juiste stoffen gebruikt, kun je ze meervoudig inzetten. Neem antioxidanten, ze werken allemaal ontstekingsremmend.’

Probiotica?

Probiotica, de nieuwste trend? ‘We hebben dat zeker, maar je kunt ze beter innemen geloof ik dan op de huid aanbrengen. ‘

In de mooiste spa’s en salonsSchermafbeelding 2016-12-18 om 21.33.42

emerginC kan er trots op zijn dat ze in de mooiste hotelspa’s in de wereld te vinden zijn. Het Four Seasons, Virgin Hotel Spa’s, The Mandarin Oriental Hotel in New York en in Cowley Manor in Engeland, die recentelijk nog door Conde Nast als Best European Spa winner werd uitgeroepen.

emerginC bij je schoonheidsspecialiste

Silke van der Laan is druk bezig om steeds meer mooie schoonheidsinstituten te enthousiasmeren voor het merk en dat gaat goed. ‘Onze facials en bodytreatments hebben een actieve herstelfase ingebouwd in elke behandeling waardoor de huid zich niet dagen hoeft te herstellen, maar je klant na een treatment meteen weer mooi naar buiten loopt. Er wordt snel resultaat geboekt bij alle huidtypen en huidklachten. Zelfs bij hardnekkige pigmentatie!

emerginC heeft een heel scala aan facials in het programma. We noemen er een paar: Purifying facial, super firm facial, get the red out soothing facial, swift lift peptide firming facial, een quick lunch time brightening treatment…

De organic facials

En bij Scientific Organic zijn er facials als de Peel pad express facial, water lily radiance facial, 911 anti blemish facial, blue poppy enzyme brightening facial, e.a. En onder deze lijn valt ook een heel programma aan lichaamsbehandelingen die verzorgen, verzachten, dode huidcellen verwijderen, de huid tonifieren.

En last but not least….voor elk product dat jij koopt van emerginC, plant het bedrijf een boom!

Bekijk ook nog deze video met Ian in New York:

Wil je meer weten over emerginC? Bezoek de website van distributeur Indigo Cosmetics, voor een salon locator en shopmogelijkheden.

Heb je een salon en wil je meer weten over het werken met emerginC? Mail dan naar info@indigocosmetics.nl, of bel met 020-2610750 of 06-21573371

Volg het merk ook via Facebook en Instagram.

logo emerginc groot

 

Over deze schrijver

EmerginC

EmerginC

EmerginC heeft twee lijnen

De succesvolle signature lijn waarin formuleringen zijn opgenomen met aandacht voor een zo laag mogelijke irrigatiegraad en veiligheid van werkzame stoffen voor mens en milieu – dus niet per definitie alleen plantaardig of biologisch, maar wel hoog-werkzaam. Deze producten bevatten geen parabenen, geen kunstmatige kleurstoffen en geurstoffen, worden nooit op dieren getest, zijn verpakt in recycled karton en bedrukt met gifvrije inkt. emerginC was koploper hierin, aldus de oprichter Ian Lirenman.

En dan is er de Scientific Organics lijn – de lijn waarin alleen met natuurlijke stoffen wordt gewerkt, en waarvan minimaal 70% van biologische oorsprong is, én tevens hoog-werkzaam.

Reageren