Geteste producten Haar Krullenbos Stylen

Getest Nexxus Gorgeous Curls Curl Enhancing Foam Styler

Karmelita Gischler
Geschreven door Karmelita Gischler

Voor natuurlijk krullend haar zonder pluis

Getest Nexxus Gorgeous Curls Curl Enhancing Foam Styler

BeautyJournaal heeft een splinternieuwe tester in haar testteam. Karmelita Gischler. Karmelita is niet alleen eigenaar van schoonheidssalon Elita Cosmetic Care in Diemen, ze is ook eigenaar van een flink bus krullen. In deze eerste review gaat Karmelita op zoek naar het perfecte product om haar krullen in bedwang te houden.


Op zoek naar mooie, zachte en beweeglijke krullen!

In mijn zoektocht naar een product dat mijn mooie krullenbos ook echt mooi maakt, heb ik recent de Nexxus Gorgeous Curl Enhancing Foam Styler ontdekt.
 Deze Curl Enhancer belooft mijn krullen te accentueren, pluis tot 24 uur lang te voorkomen en mooie, zachte, beweeglijke krullen. Eigenlijk alles wat ik zoek in een haarproduct. Want ik heb een wat ongewone mix van Europees met Caribisch haar, dat veel verzorging nodig heeft voor een mooie krul. Op de volgende foto zie je mijn haar zonder verzorging erin.

Ik heb me wel eens laten vertellen dat mensen die eenmaal Nexxus gebruiken voor hun natuurlijke krullen, nooit meer anders willen. Ik ben dus benieuwd.

Film-vormers

Wanneer ik de ingrediënten onder de loep neem, valt het mij op dat er veel zogenaamde ‘film-vormers’ in de foam zitten. Deze leggen een laagje (een ‘filmpje’) om de haarschacht. Vaak ook trekken deze film-vormers haren aan, zodat er clusters van haren en dus krullen gevormd kunnen worden. Eén film-vormer sprong er voor mij direct uit… PVP (poly N-vinyl-2-pyrrolidone). Dit ingrediënt is volledig in water oplosbaar, maar neemt ook snel water op. Het haar voelt daardoor plakkerig aan, maakt het haar slap en bovendien veroorzaakt het pluis – dat is dus een keerzijde van dit ingredient. En dat bevreemdt mij, voor een product dat claimt om voor 24 uur pluis-vrij haar te zorgen. Voor een mooie dansende krullenbos is dit juist niet wenselijk. Nu kan het zijn dat er dermate weinig inzit of in een combinatie met andere stoffen, dat deze nadelige werking verzwakt, en de goede eigenschappen versterkt worden.

Over de verpakking

De bus voelt prettig aan in de hand. Niet geheel onbelangrijk; je moet hem met één hand kunnen hanteren zo is mijn stellige mening. Schudden hoeft ook niet overmatig. Heel eerlijk gezegd was ik het schudden de eerste keer vergeten en de vloeibare witte substantie in mijn hand schuimt zowaar iets op. Voor de tweede dosis schud ik wel de bus en er komt ditmaal een heerlijk foam uit. De spuitmond is overigens niet te groot, doseren is dus heel gemakkelijk.

Over de foam

De foam is niet vet, voelt heerlijk zacht aan en de geur is niet overheersend. Eerder subtiel en aangenaam. Aanbrengen in het haar gaat gemakkelijk, de foam blijft lang zijn substantie behouden. Zelfs eenmaal op het haar blijft het product ‘foam-achtig’, waardoor het nog heel goed te verdelen is.

Je hoeft dus niet bang te zijn dat er teveel van het product op één plek terecht komt. Eenmaal alles goed verdeeld en na het stylen van mijn haar, vind ik het tussenresultaat er veelbelovend uitzien. Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat.

De eerste testdag: in combinatie met een leave-in product

De eerste dag heb ik de foam in combinatie met een leave-in product gebruikt en ik moet zeggen dat het er geweldig uitziet; krullen blijven mooi bij elkaar zitten, het pluist niet en is redelijk beweeglijk. Mijn haar ziet er al met al mooi en natuurlijk uit. Zie hiernaast rechts op de foto.

Daarnaast voelt mijn haar zacht en niet vet aan. De volgende ochtend constateer ik dat mijn haar meer pluizen heeft dan ik had verwacht. De belofte klopt niet helemaal (24 uur pluisvrij…). Of ben ik nu te kritisch?

De tweede testdag: alleen de foam

Op de tweede dag gebruik ik alléén de foam en ben ik minder enthousiast. Vandaag voelt mijn haar hard en stug aan. De krullen zijn niet mooi en dansen niet, er zit totaal geen beweging in helaas. Ook heeft mijn haar meer een wetlook, dan een mooie natuurlijke look. Wanneer ik mijn haar aanraak gaat het ook pluizen.

Mijn eindconclusie

Wil je een wetlook, dan is dit een prima product. Mijn eerdere vermoeden over de aanwezigheid van film-vormers (en vooral PVP) is hiermee wel bevestigd. Ze trekken vocht aan en zie daar… een wetlook is het resultaat.

De beloften over beweeglijke krullen en 24 uur pluisvrij zijn bij mijn krullenbos niet waargemaakt. In combinatie met een leave-in conditioner werkt het product wel prima, maar je kunt je afvragen wat dan de toegevoegde waarde is. Mijn zoektocht naar het ideale ‘heerlijk-ruikende-mooie- zachte-beweeglijke-krullen-product’ is nog niet ten einde. Houdt BeautyJournaal dus goed in de gaten, want na deze eerste review heb ik de smaak te pakken.

SHOP hier online

 

 

Pluspunten Minpunten
 • Heerlijk volle foam
 • Makkelijk in gebruik
 • In combinatie met een leave-in product ziet het resultaat er mooi en natuurlijk uit
 • De film-vormer PVP zorgt voor een ‘wetlook’ eindresultaat, wanneer je de foam zonder aanvullend leave-in product gebruikt

Over deze schrijver

Karmelita Gischler

Karmelita Gischler

Karmelita Gischler (1966) wilde graag de opleiding Medisch Permanente Make-Up volgen en vond het belangrijk eerst een goede huidkennis te hebben. Daarom was de eerste stap in de beauty wereld voor haar de basisopleiding schoonheidsspecialiste. Tijdens de opleiding werd al snel duidelijk dat Karmelita de huid met al haar aspecten zeer interessant vond. De passie om iedereen mooi te maken met huidverbetering werd daarmee geboren.

9 reacties

 • Mijn eeuwige zoek tocht om mijn krullen een beetje mooi, zacht en pluisvrij te houden gaat maar door….super blij met je eerlijke review! Ik kijk uit naar je volgende artikels hoor.

 • Dank je wel Patricia, goed te lezen dat je wat aan deze review hebt gehad.

 • Wat een duidelijke en uitgebreide review! Karmelita wordt wel mijn favoriet wat beautyjournaals betreft. Heb ook direct het krullen product besteld voor mijn ontembare krullen.

 • Heel goed en eerlijk geschreven. Hier hebben we wat aan. Daar hou ik van…. ♥

 • Wat een leuke reacties op mijn eerste review dames. Het is echt fantastisch om producten te mogen testen maar vooral ook het uitzoeken waarom het wel of niet werkt, ik heb inmiddels al een ander product getest welke waarschijnlijk binnenkort hier te vinden zal zijn … ja en er komen nog een aantal andere reviews speciaal voor krul haar, er zit een hele mooi tussen mag ik wel verklappen 😉
  Wat betreft de complimenten voor mijn krullen bos, mijn dank! Natuurlijk heb ik daar persoonlijk een hele andere mening over maar wellicht wordt dat nog bijgesteld door een mooi product die van mijn krullen net iets anders maakt. Stay tuned …

 • Gefelicteerd Karmelita het is vast fantastisch werken bij BJ. Mooi, duidelijk en eerlijk eerst review.
  Ik kijk uit naar je volgende test over haar

 • Wat een leuke eerste review Karmelita. En wat een mooie jaloersmakende bos krullen heb je van jezelf!

Reageren