Gezicht Rimpels en slapte Voor hem

Hoe zit dat eigenlijk met collageen in je huid?

Collageen vliesmaskerCollageen is het voornaamste structuurgevende eiwit van de huid. Ongeveer 65% van het lichaam bestaat uit water, het resterende deel uit extracellulaire matrix zoals dat wordt genoemd (35%) en mineralen (11%). Collageen is goed voor meer dan 70% van de extracellulaire matrix.

Collageen houdt het lichaam letterlijk bij elkaar. Het woord is afgeleid van het Griekse Kolla dat lijm betekent. De collageenmolecule is samengesteld uit drie polypeptideketens die om elkaar heen zijn gedraaid en dikke fibrines vormen met een enorme treksterkte. Deze fibrines vormen een robuuste basis of matrix die cellen, weefsel en botten ondersteunt, waardoor een vitaal raamwerk ontstaat en de organen en ledematen goed kunnen functioneren.

In de huid wordt collageen geproduceerd door speciale cellen in de lederhuid, fibroblasten genaamd. Het collageen dat hier wordt geproduceerd werkt als een stootkussen voor het huidoppervlak en draagt bij aan een gladde, stevige en volle huid. Collageensynthese vindt ons hele leven plaats om de beschadigde fibrines te herstellen en te vervangen. Toch gaat dit heel langzaam omdat collageen heel stug is. In vergelijking bijv met hyaluronzuur (een krachtige vochtbindende stof) dat maar 2 tot 3 dagen nodig heeft om zich te vernieuwen, doet collageen er wel 15 jaar over om uberhaupt maar voor de helft vernieuwd te zijn. Bovendien vertraagt het proces ook nog eens door de ouderdom.

Zonder regelmatige aanvoer van vers collageen wordt de ondersteuningsmatrix van de huid steeds kwetsbaarder. Er ontstaan zg. kruiskoppelingen tussen de collageenvezels waardoor hun flexibiliteit afneemt met rimpels, plooien en verzakkingen als gevolg.

Men noemt dit verharden van de vezels ook wel glycatie.

Meer over glycatie en collageenstimulatie:

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

4 reacties

 • •Collageen producten en crèmes bestaat volop. Wat zijn nu de verschillen? Het zuiverste collageen wordt uit de huid van het rund gewonnen (DNA bijna identiek aan die van de mens).

  •Er bestaan ook collagenen uit kaviaar of zalm (Bio-marine collageen). Maar al deze collagenen hebben een probleem, daar een collageen oftewel triple helix, zo groot en zwaar is, dat ze enkel niet door de huid kunnen opgenomen worden. !QMS is erin geslaagd om collageen te splitsen. Wat heel belangrijk is bij gebruik van collageen is dat er hier geen eiwitmoleculen meer aan verbonden zijn, daar deze verantwoordelijk zijn voor allergieën, !QMS heeft deze eiwitmoleculen weten te splitsen.

  •Zo heeft een collageenvlies niet zoveel werking, enkel de opperhuid wordt van vocht voorzien, maar bij huidverjonging willen we tot laag 5 komen.

  •Daarbij komt dat een huid alleen maar SILS opneemt (Skin Indentical Lipide Structure) = wat een huid herkent neemt ze op. •Nadat de huid gereinigd is en voor behandeld met een fruitzuur kunnen we de huid weer aanvullen met de tekorten die ze nodig heeft. Afhankelijk van leeftijd en conditie van de huid. Collageen is één van de belangrijkste proteïne in menselijk organisme.

  •Collageen is voor 60% verantwoordelijk voor de vochtgehalte in de huid. Collageen wordt aangemaakt door fibroblasten in onze huid, bouwsteen voor aanmaken collageen is vitamine C. Deze maken we niet zelf aan dus d.m.v. voeding en supplementen moeten wij deze verkrijgen.

  •Roken breekt vitamine c weer af !!!!!! Zo ook veel openstelling aan zon breekt collageen af.

  •Wanneer vrouw in overgang raakt gaan de fibroblasten zgn. met pensioen. (oestrageen afstammeling 17-Bèta Oestradiol niet meer aanwezig).

  •Er bestaan ongeveer 14 soorten collageen, voor de huid zijn de belangrijkste, Type 1 het vulcollageen en type 3 het steuncollageen. •!QMS fase I gebruikt vulcollageen, Fase II erbij het steuncollageen.

  •Sils Skin Indentical Lipide structure (lichaamseigen stoffen) geeft de huid wat ze nodig heeft, vitaminen zijn biokatalysatoren, wanneer te kort aan collageen moet deze dus aangevuld worden, let erop dat collageen gesplitst kan worden anders neemt huid niet op.

  wilde dit toch een keer delen, uit eigen ondervinding, en ook de reacties van mijn klanten …..geeft dit dus echt resultaat !

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.