Verfrissend en sensueel

06:05 - 03:39
luistertijd 06:05 - leestijd 03:39

Getest DAVIDOFF Cool Water Pacific zomerparfum voor hem en haar

Eerder deze zomer testte ik al een limited edition zomerparfum van Escada; je leest mijn review hier. Een geur die mij eventjes terugbracht naar mijn tienerjaren (… en zelfs tot ver daarvoor). Vandaag test ik DAVIDOFF Cool Water Pacific zomerparfum voor hem en voor haar. Eveneens een stukje jeugdsentiment. Want wie heeft er in zijn of haar tienerjaren nou niet een flesje van de originele Cool Water geur gehad? Deze klassieke DAVIDOFF geur is zelfs zo populair, dat er inmiddels een Wikipedia-pagina aan is gewijd, waar je alle varianten en limited editions terug kunt vinden.

Oceanen om bij weg te dromen

Iedere zomer – sinds 1997 – neemt DAVIDOFF Cool Water je middels een limited summer edition mee naar een droomzee of droomoceaan ergens ter wereld, zodat je de prachtige schoonheid van zonovergoten witte stranden en het heldere water van uitgestrekte oceanen kunt ontdekken.

Mijn eigen favoriete oceaan… De Caribische Oceaan rond de Bahamas.

Net zo azuurblauw als de Pacific…

Verplaats je deze zomer in je dromen naar het schitterende blauwe water van de Pacific, de grootste en diepste oceaan ter wereld, gelegen tussen de continenten Azië en Australië… en neem een duik met DAVIDOFF Cool Water Pacific Summer Editions, een geurduo met een mannelijke en een vrouwelijke geur. De twee geuren beloven de sprankelende frisheid van de golven te vangen, de warmte van de zeebries en de schittering van de zonnestralen. Mocht je nog niet op vakantie zijn, dan doet deze omschrijving je zeker naar vakantie verlangen. En dan het liefst een strandvakantie. Mij in ieder geval wel.

Zo azuurblauw als de zee

De beide parfumflesjes zijn helder azuurblauw. Zo azuurblauw als de zee. Zelfs de schaduweffecten van de Pacific, de intense en steeds wisselende kleuren, daar waar de oceaan van diep overgaat naar ondiep en omgekeerd, vind je terug in de flesjes.

De fles van de mannengeur is hoekig en vierkant. Stevig. Ietwat donkerder blauw dan de sierlijke druppelvormige fles van de damesgeur. De stoere matroos en de elegante zeemeermin, om vooral in oceaantermen te blijven. Het zijn twee flessen die uitstekend passen bij het thema, bij de beleving die DAVIDOFF met deze geur wil oproepen.

Cool Water Pacific Summer Edition Woman

Deze lichte vrouwelijke geur van parfumeur Pierre Bourdon begint met een fruitig en aquatische meloennoot, gecombineerd met ananas en koele mint voor een frisse boost energie. Het hart van de geur is wat zachter en bloemiger, met lelietjes-van-dalen. Tenslotte geeft een vleugje iriswortel de geur iets sensueels en warms.

In eerste instantie kan het frisse, mint-ige van de topnoot wat overweldigend aanvoelen. Geef de geur daarom een paar minuten om op je huid zijn werk te doen. Al snel zal je merken dat de basisnoten en hartnoten beter tot hun recht komen en de geur ‘in balans’ raakt. Denk aan een strandwandeling met je geliefde. De zilte oceaanwind door je haren, de gloed van de ondergaande zon nog net voelbaar op je huid. Verfrissend en sensueel tegelijk.

SHOP HIER ONLINE

 

Cool Water Pacific Summer Edition Men

Davidoff omschrijft deze mannenvariant van parfumeur Philippe Bousseton als volgt:

Een levendige, kruidige, citrusgeur voor mannen die een opwindende frisheid uitademt, geaccentueerd door viriele kracht en zelfvertrouwen.

Nu zijn er veel mannen die bij het woord ‘citrus’ in combinatie met een parfum al vrij snel afhaken… “Citrus is toch tegen muggen, in zo’n gele kaars voor op de camping?” En weg is je dagdroom naar azuurblauwe zeeën en stoere matrozen. Mocht jouw vriend of echtgenoot tot deze categorie behoren, spoor hem dan vooral aan om de geur uit te proberen, liefst op de huid en niet op een teststrookje. Vooroordelen zijn er om bij te stellen.

Cool Water Men opent namelijk met de frisse noten van mandarijn, citroen en grapefruit. Het is vooral de grapefruit die je meteen ruikt, als snel gevolgd door de hartnoten die de citrusgeuren wat kruidger maken. In het hart wordt mint verweven met basilicum, salie en jeneverbes. Net als de vrouwengeur geeft de basis de geur haar warme en sensuele signatuur; sandelhout zorgt voor een krachtige, mannelijke basis in het parfum. De stoere matroos die tijdens de strandwandeling zijn armen om je heen slaat, wanneer jij het koud begint te krijgen.

SHOP HIER ONLINE

 

Voor levenskunstenaars

Zino Davidoff, oprichter van het merk, was een heuse levenskunstenaar. Zijn leven lang maakte hij avontuurlijke reizen naar allerlei landen, op zoek naar de verfijnde dingen die de wereld te bieden heeft. Zino waardeerde eenvoud en wilde het geluk delen dat het genieten van mooie dingen kan geven.

En dat alles hebben zijn parfumeurs weten te vangen in Cool Water Pacific Summer Edition voor hem en voor haar. De eenvoud: het is geen complexe geur. Het genieten van de mooie dingen op aarde: een geur die doet verlangen naar de zomer, naar strand en naar zee.

Omdat beide varianten eau de toilettes zijn, is het raadzaam de geur iedere drie tot vier uur even bij te werken. Juist deze lichtheid maakt Cool Water Pacific Summer Edition ook erg functioneel. Ik heb de geur de afgelopen periode zowel op kantoor gedragen als naar etentjes met vrienden of tijdens een borrel met een vriendin. Met uitzicht over de blauwe oceaan. Dat dan weer wel.

Lees ook