Over passie en zwoele zomernachten

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Getest ESCADA Fiesta Carioca zomerparfum

ESCADA als een stukje jeugdsentiment

De parfums van ESCADA ken ik al zo’n beetje mijn hele leven. Mijn moeder droeg altijd het klassieke en originele ESCADA parfum. Als klein meisje sloop ik regelmatig haar slaapkamer binnen om stiekem een spraytje van dit parfum te ‘stelen’. Veel te zwaar voor mij destijds natuurlijk, maar wat voelde ik me dan mooi en volwassen.

In mijn tienerjaren viel mijn oog in de parfumerie altijd op die vrolijke en heerlijk zoete limited editions van ESCADA, speciaal voor de zomer. Ieder jaar een andere geur en ook ieder jaar een andere vrolijke flacon. Ik rook er aan, maar kocht ze nooit. Een heus parfum of eau de toilette was destijds nog een te grote aanslag op mijn kleine tienerbudget.

ESCADA viert dit jaar een zomers feestje

Ter ere van de 25e verjaardag van ESCADA’s Summer Limited Editions brengt ESCADA deze zomer een ode aan de passie met het limited edition zomerparfum ESCADA Fiesta Carioca.

Carioca als inspiratiebron

Het parfum is geïnspireerd op de inwoners van Rio de Janeiro (ook wel de Carioca genaamd) en hun unieke gepassioneerde levenslust. Denk aan kleurrijke feesten, het zomercarnaval, muziek en dans in de straten tot diep in de zwoele zomernacht. Deze mix van passie en feest vind je terug in Fiesta Carioca.

Het feest begint al zodra je de flacon oppakt…

Het flesje heeft de bekende ESCADA vorm, zoals de voorgaande zomerparfums dit ook hadden, en is rijk gedecoreerd met een kleurrijk tafereel in tropisch groene en felroze tinten. Ook dat is Rio de Janeiro. De passievruchten en passiebloemen op de illustraties verwijzen naar de – hoe kan het ook anders – overdaad aan passie in de flacon. Een passie die past bij de ESCADA vrouw.

Shop hier online met korting!

 

Illustrator Inslee Fariss omschrijft het als volgt: “De vrolijke uitstraling van de ESCADA-vrouw is enorm inspirerend en aanstekelijk. Ze straalt positiviteit en zelfvertrouwen uit en maakt overal een feestje van.”

Het is een love it or hate it flacon, als je het mij vraagt. Sommigen zullen hem door de opgedrukte illustratie iets te ‘goedkoop’ vinden. Over the top zomers, zo zou je het ook kunnen noemen. Hoe het ook zij… ik word er wel erg vrolijk van.

Een geur die doet denken aan zomerse bestemmingen

Fiesta Carioca opent met een ware geurexplosie van fruit en bloemen, waaronder passievrucht en framboos. Het is zonder enige twijfel een zomerparfum. Heerlijk zwoel en warm, als een zomer waar geen einde aan komt. Buiten zitten met een glas wijn in je hand, samen met vrienden tot diep in de nacht. Mooie gesprekken over geluk en liefde, over passie en over het leven, met salsamuziek op de achtergrond. Of met je beste vriendinnen naar een strandfeest of zomerfestival. Fiesta Carioca is er perfect voor.

Shop hier online met korting!

 

De passie in de geur wordt versterkt door het hart van passiebloem en oranjebloesem, dat doet denken aan de stralende zomerzon die je huid zo lekker verwarmt. Na een tijdje gaat de fruitige bloemenexplosie van de opening over in een verleidelijke zwoele basis van muskus en cederhout. Toch blijft het frisse ook aanwezig.

Een geslaagd 25-jarig jubileum?

Doordat Fiesta Carioca een eau de toilette is, is het geen hele zware geur. Fiesta Carioca is daarmee heel geschikt voor de beginnende, wat jongere parfumgebruikster. Als je in de afgelopen jaren regelmatig de zomerparfums van ESCADA hebt gekocht, dan is Fiesta Carioca misschien niet geheel vernieuwend of uniek. Echter, dat claimt ESCADA ook niet. De geur is juist een eerbetoon aan de voorgaande jaren.

Los daarvan is het een fijne zomergeur, waar ik in ieder geval erg blij van word. Ik spray gedurende de dag een paar keer bij, maar ook dat is met de vrolijke flacon een feestje. Wat mij betreft een geslaagd 25-jarig jubileum!

Shop hier online met korting!

 

 

Lees ook