Helpt Eucerin Sabine dan eindelijk van haar droge huid af?

09:05 - 05:27
luistertijd 09:05 - leestijd 05:27

Sabine test Eucerin Hyaluron-Filler gezichtsverzorging

Vaste lezers van mijn reviews op BeautyJournaal weten dat ik al jaren en jaren worstel met een droge huid. Nu ik richting de veertig ga, beginnen er al vrolijke rimpels te verschijnen op mijn gelaat. Deze rimpels horen natuurlijk bij het ouder en wijzer worden en zijn ook een teken dat je écht hebt geleefd, gelachen en gehuild, met je kop door weer en wind.

Maar al die droogtelijntjes zijn nergens voor nodig. Zelfs niet richting de veertig. Dus stort ik mij enthousiast op zo’n beetje alle producten die Hyaluronzuur bevatten. Blijkbaar is dit ingrediënt voor mij de heilige graal, want mijn huid vaart er wel bij. Net als mijn droogtelijntjes.

Een van mijn favorieten is al tijden het Eucerin Hyaluron-Filler concentraat. De afgelopen periode mocht ik ook de rest van de Hyaluron-Filler range proberen. In deze review mijn bevindingen.

Shop hier online

 

Hyaluronzuur voor een goede vochtbalans

Hyaluronzuur is een uitstekende vochtbinder. Op BeautyJournaal wordt dit in het woordenboek haarfijn uitgelegd; klik hier voor meer info over Hyaluronzuur. Daarom beperk ik me hier tot de hoofdlijnen.

Naarmate we ouder worden, neemt de aanmaak van Hyaluronzuur af. Hyaluronzuur is een essentieel onderdeel van het bindweefsel in de huid. Door de afname van hyaluronzuur kan de huid minder vocht vasthouden en ‘deukt’ het bindweefsel als het ware in. Resultaat: er verschijnen droogtelijntjes en rimpels. En dat is nou precies wat de Hyaluron-Filler range van Eucerin aanpakt.

Hoogmoleculair en laagmoleculair

De producten uit de range bevatten twee soorten Hyaluronzuur:

Shop hier online

 

Ook bevatten de producten Glycine Saponine. Deze werkstof ondersteunt de productie van Hyaluronzuur in de huidcellen van de dermale huidlaag waar de allerdiepste rimpels worden gevormd.

Aan de slag met de producten

Ik probeer ruim anderhalve maand de volgende producten uit de Hyaluron-Filler range van Eucerin:

Eucerin belooft dat deze ‘geavanceerde anti-rimpel oplossing rimpels van binnenuit opvult.’ Ik ben benieuwd.

Shop hier onlineHyaluron-Filler Concentraat

Het Hyaluron-Filler Concentraat was – zoals gezegd – al tijden favoriet. Die gebruikte ik regelmatig als een extra booster in combinatie met mijn normale dag- en nachtcrèmes. Je gebruikt het als een serum. De verpakking bevat 6 handige mini-flesjes (met in totaal 30 ml), die ook in je handtas kunnen en mee op reis.

Het concentraat is zeer vloeibaar, bijna doorzichtig wit. Het heeft een heerlijke geur en smeert makkelijk uit. Mijn huid slurpt het als het ware op, met een zijdezachte huid als gevolg.

Shop hier online

 


Hyaluron-Filler Dagcrème

Deze Hyaluron-Filler Dagcreme voor de droge huid komt in een strakke mat-doorzichtige pot. De crème is helder wit en bijna pasteus. Het product heeft een mildere geur dan het concentraat, maar net zo lekker. Het smeert ondanks de pasteuze textuur zeer makkelijk uit en trekt snel in.

Mijn huid voelt gevoed aan en heeft een gezonde glans.

Mooie bijkomstigheid is dat de crème naast Hyaluronzuur en Saponine ook een SPF 15 bescherming heeft. Eucerin claimt bovendien dat het product een goede basis is voor make-up. Ik neem dus de proef op de som en smeer er direct mijn foundation op. Die pakt onmiddellijk en rult niet. Zeer fijn.

 

Shop hier online

 


Hyaluron-Filler Oogcrème

De Hyaluron-Filler Oogcrème komt in een tube en heeft geen geur. Het product heeft een licht gele kleur, met de structuur van een gel. Het voelt wat vettig aan, maar smeert prettig uit en trekt ook makkelijk in. Ook in de oogcrème zit een SPF 15 en net als bij de dagcrème pakt make-up goed, direct na het aanbrengen.

Op zoek naar een hogere SPF? Corine testte eerder deze zomer de zonbescherming van Eucerin; klik hier voor haar review.


Hyaluron-Filler Nachtcrème

Om geen misverstand te krijgen met de dagcrème, heeft de pot van de Hyaluron-Filler Nachtcrème een blauwige tint. De crème bevat naast de eerder genoemde key ingredients van deze lijn ook Dexpanthenol, dat het huidherstel gedurende de nacht ondersteunt.

Shop hier online

 

De signature geur is hier ook weer te ontdekken, maar de nachtcrème heeft een totaal andere structuur dan de dagcrème. Vettig en gel-like smeert hij heerlijk uit, maar duurt het wel langer voordat hij intrekt. Ik vind dat persoonlijk altijd heerlijk, voor bij nachtverzorging. Ik wil het gevoel hebben dat een product langdurig werkt en mijn huid voelt ‘s ochtends ook heerlijk glad aan.

Na anderhalve maand smeren…

Ik vind de Hyaluron-Filler producten ontzettend prettig in gebruik. Ze zijn goed op elkaar afgestemd, want alles pakt goed over elkaar heen. Geen rullende crèmes of op de huid liggende producten.

De claim dat het een goede basis is voor make up wordt dan ook geheel waargemaakt. Mijn foundation pakt mooi over de crème en er blijft geen oogschaduw in mijn oogleden plakken. De producten werken bijna als een primer.

Mijn huid ziet er na anderhalve maand goed uit, rimpels zijn verminderd en mijn huid lijkt zelfs gevulder. Ook voelt mijn huid een stuk minder droog aan.

Shop hier online

 

Voor het testen: mijn huid is droog en trekkerig.

Na zes weken: mijn huid heeft een gezonde glans en voelt soepel aan.

Shop hier online

 

Toch een kleine kanttekening

Hoewel in een groot hyaluronzuur fan ben, merk ik soms ook dat ik er rode bultjes van kan krijgen, vooral als de concentratie hoger wordt. Ik heb dat ook bij andere merken. Toch vind ik dit minder erg dan voortdurend dat gevoel te ervaren van een droge trekkerige huid. Een pukkeltje is makkelijk te camoufleren en zo weer verdwenen.

Daarnaast zou het voor mij nog het overwegen waard zijn om de Hyaluron-Filler range te combineren met een specifiek couperose product van Eucerin, aangezien mijn huid snel roodheden vertoont. Echter, voor de ‘zuiverheid’ van deze Hyaluron-Filler review heb ik dat niet gedaan. Ik heb me puur gericht op mijn droge huid met rimpels en lijntjes, niet op mijn couperose huid.

Ik ben fan van deze range!

Het concentraat! De oogcrème voor de droogtelijntjes, en natuurlijk de crèmes, om de glans en soepelheid van mijn huid te behouden. Ik denk alleen dat ik toch ook ga afwisselen met andere crèmes om de roodheid uit mijn gezicht te houden. Qua prijs en werkzaamheid zijn de producten van Eucerin Hyaluron-Filler een fantastische aanwinst voor mijn beautystash.

Shop hier online

 

Pluspunten Minpunten
  • Kleine verpakkingen van het concentraat zijn handig voor op reis
  • Dag- en nachtcrèmes smeren makkelijk uit
  • Dagcrème is tevens een uitstekende basis voor make-up
  • Rimpels zijn verminderd, mijn huid is opgevuld en minder droog
  • Ik krijg soms pukkeltjes van hoge concentraties hyaluronzuur.

Lees ook