Corine nam ze mee in de brandende zon op Fiji!

09:22 - 05:37
luistertijd 09:22 - leestijd 05:37

Praktijkproef in Fiji!

Ten tijde van het schrijven van deze review ben ik op Fiji. Aan de andere kant van de wereld, op het zuidelijk halfrond in hartje Oceanië. En als ergens de zon veel en fel schijnt, is het hier wel. Een uitstekende gelegenheid dus om de zonbescherming van Eucerin aan een praktijkproef te onderwerpen.

Ik test de Eucerin Transparante Sun Spray Dry Touch SPF 50 voor het lichaam en de Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF50 voor het gezicht, in combinatie met de After Sun Lotion.

Eerst kort iets over het Eucerin Sun Protection-assortiment

Het Eucerin Sun Protection-assortiment biedt een zonnebrandmiddel voor elk huidtype. Van de droge tot de vette huid en normale huid, en de huid met huidaandoeningen, zoals acne en zonneallergie, en de huid die zongevoelig is door medicatie (antibiotica).

Alle producten uit het assortiment bieden een zeer doeltreffend, fotostabiel UVA- en UVB-filtersysteem en biologische celbelscherming.

Ze hebben een lichte textuur, zijn gemakkelijk uit te smeren en trekken snel in de huid. Er worden alleen geselecteerde actieve ingrediënten gebruikt waarvan klinisch is bewezen dat deze doeltreffend zijn en goed worden verdragen. Less is more dus bij Eucerin, want alle stoffen die niet strikt noodzakelijk zijn voor het bieden van zonbescherming worden achterwege gelaten, zoals parabenen, parfum en kleurstoffen.

Eucerin Transparante Sun Spray Dry Touch SPF 50

Claims:
•    Niet vet en wordt meteen geabsorbeerd
•    Waterbestendig
•    Verfrissend
•    Verbeterde verpakking voor een snelle en continue verstuiving, zelfs op zijn kop

Een goede ‘dry touch’ zonbescherming is over het algemeen lastig te vinden. De meeste zijn toch vaak net iets minder ‘dry touch’ dan ze claimen. Ze geven een glimmende, glibberige en vette huid. Tijdens een stedentrip, een rondje hardlopen, of gewoon het verkennen van een tropisch eiland, wil je je zonnebrand niet voelen of zien.

Over de ingrediënten

Eucerin Transparante Sun Spray Dry Touch SPF 50 bevat een synthetisch zonnefilter, dat de zonnestralen absorbeert. Daarnaast is Licochalcone A een belangrijk ingrediënt. Deze natuurlijke ontstekingsremmer en antioxidant afkomstig uit zoethout beschermt de huidcellen in de diepere huidlagen tegen de negatieve effecten van UV-straling.

De Dry Touch Spray is geschikt voor de normale tot gevoelige huid en tevens voor acnegevoelige en vette huid. Door de toevoeging van glycerine heeft de formule bovendien een hydraterende werking.

Is deze formule echt zo ‘dry touch’?

Eenmaal aangekomen op Fiji, haal ik meteen mijn Eucerin zonbescherming uit mijn koffer. Naast mijn zomerjurkje uiteraard. Wat direct opvalt, is hoe eenvoudig het gebruik van deze spray is.

Fijne nevel die ook ondersteboven werktDe spuitbus geeft een hele fijne nevel af, die vrijwel meteen opdroogt op je armen en benen. Zelfs ondersteboven doet de spuitbus zijn werk, zodat je lastige plekjes makkelijk bereikt en met een beetje handigheid ook gewoon je eigen rug kunt insprayen.

Geurloos en niet-plakkerig

De formule is geurloos en laat geen plakkerig laagje op je huid achter. Ook mijn liefhebbende wederhelft (die ik normaliter moet overtuigen van nut en noodzaak van zonbescherming…) is meteen fan van deze spray, juist omdat het aanbrengen zo simpel is.

De spray voelt prettig en verkoelend aan op de huid, door de toevoeging van glycerine. En ook niet onbelangrijk… de spray laat geen gele vlekken achter op witte kleding.

Tip: Breng je zonbeschermer altijd aan voordat je je aankleedt. Op die manier voorkom je rode (zonverbrande) randjes langs je kleding of badkleding doordat je daar te voorzichtig smeert of sprayt om je kleding niet te bevlekken.

Hoewel we beide met redelijke witte armen en benen op Fiji aankwamen, zijn we de eerste dagen niet verbrand. Gemiddeld genomen hebben we twee tot drie keer per dag opnieuw ons lijf in gesprayd. Bij veel zonbeschermers is vaker smeren of sprayen een must.

SHOP Eucerin Dry Touch spray hier online

 

Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF50

Claims:
•    Beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering door de zon, zoals rimpels en ouderdomsvlekken
•    Bevat hyaluronzuur om bestaande rimpels zichtbaar te verminderen
•    Matte afwerking, niet vet
•    Parfumvrij

Over de ingrediënten

Net als de Eucerin Transparante Sun Spray Dry Touch SPF 50 bevat de Sun Fluid Anti-Age chemische zonnefilters voor UVA- en UVB-bescherming, evenals de antioxidant Licochalcone A. Daarnaast is glycyrrhetinezuur toegevoegd, dat de huideigen DNA-bescherming ondersteunt. Ook dit ingrediënt is afkomstig uit de zoethoutplant.

Voor het anti-aging effect heeft Eucerin gebruik gemaakt van het inmiddels alom bekende hyaluronzuur. Dit is een belangrijke huidbevochtiger, die de verschijning van fijne (droogte-) lijntjes doet afnemen. Wist je dat 1 gram hyaluronzuur in staat is om 1 liter water vast te houden?

Geen ‘glim’ op mijn gezicht?

De Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF50 heeft een handige luchtdichte pompflacon, waarmee je gemakkelijk en hygiënisch de juiste hoeveelheid doseert. De formule is geurloos, waardoor ik niet het gevoel heb een zonbeschermer te gebruiken, maar gewoon en dagcrème.

Voelt zoals dagcreme, erg fijn

Ook qua huidgevoel komt de Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF50 erg dicht in de buurt van een dagcrème. De formule trekt snel in, laat geen witte waas achter en voelt bovendien heel comfortabel aan.

Tijdens mijn verblijf op Fiji betrap ik mezelf er af en toe op dat ik ’s ochtends vroeg mijn dagcrème oversla en meteen de Sun Fluid aanbreng. De afwerking is inderdaad mat, zoals Eucerin claimt, zonder de huid uit te drogen.

Mooi effect op droogtelijntjes

Natuurlijk moet je geen echte anti-aging wonderen verwachten van een zonbeschermer. Daarvoor heb je toch echt huidverbeterende producten of behandelingen nodig. Wel heeft de flinke dosis hyaluronzuur in de Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF50 een mooi effect op droogterimpeltjes en laat het de huid stralen.

Ook fijn: de getinte CC suncreme spf 50

De gezichtsverzorging van Eucerin is eveneens verkrijgbaar in een hele fijne Sun Crème Getint CC SPF 50. Deze bevat gekleurde pigmenten voor een egale teint. Qua ingrediënten en werking komt de CC crème vrijwel volledig overeen met de Sun Fluid.

SHOP Eucerin Sun Fluid spf 50 hier online

 

After Sun Lotion

Claims:
•    Verkoelt en ondersteunt het huidherstellende vermogen
•    Verrijkt met hamamelis extract
•    Parfumvrij

Als kind ben ik groot gebracht met de opvatting dat je een after sun uitsluitend nodig hebt, wanneer je bent verbrand. Inmiddels weet ik gelukkig beter en gaat er standaard een fles after sun mee op reis naar zonbestemmingen om mijn huid (en die van mijn eerder genoemde liefhebbende wederhelft) te hydrateren na een dagje in de zon. Want zon is nu eenmaal een flinke aanslag op het vochtgehalte van je huid.

Over de ingrediënten

De Eucerin After Sun bevat het plantaardige ingrediënt hamamelis, dat kalmerend werkt op roodheid en trekkerigheid van de huid door blootstelling aan de zon. Vitamine E ondersteunt het huidherstel en gaat schade door vrije radicalen tegen. De Eucerin After Sun Lotion is tot slot kleurstof- en parfumvrij, om het risico van huidirritaties zo klein mogelijk te houden. Dit maakt het product ook heel geschikt voor de gevoelige huid.

Smeren maar…

De kleurloze en lichte textuur wordt snel door de huid opgenomen. Na gebruik voelt mijn huid zacht en soepel aan, zonder een vettig laagje achter te laten. Wat ook heel fijn is, is dat ik de After Sun ook gewoon op mijn gezicht kan gebruiken, zonder dat dit een vettig laagje geeft en daarmee pukkeltjes en verstoppingen oplevert.

Tip: Bewaar de After Sun Lotion in de koelkast en breng hem na een dagje zonnen royaal aan op het gezicht, voor een verkoelend en hydraterend gezichtsmasker. Je zult zien dat je huid na een paar minuten de meeste lotion heeft geabsorbeerd. Een eventueel restant masseer je voor het slapen gaan nog even in.

SHOP Eucerin Aftersun hier online

 

 

Eindoordeel

Wat een uitstekende en vooral functionele producten! Eucerin staat bekend om producten die doen wat ze beloven en geschikt zijn voor alle huidtypen, zelfs de extreem gevoelige. Met – niet onbelangrijk – een zeer hoogwaardige zonbescherming.

Als je wilt investeren in een paar goede zonbeschermers voor de komende zomer, neem dan zeker even een kijkje op de website van Eucerin. Of laat je adviseren door een Eucerin-apotheek. Hier kunnen ze je precies vertellen welke producten geschikt zijn voor jouw huid.

Lees ook