Hoe onderscheidend kan een merk zijn?!

08:28 - 05:05
luistertijd 08:28 - leestijd 05:05

Topmerk: Nimue combineert aromatherapie en homeopathie met biotechnologie

 Zo help je de potentie van planten te versterken

Nimue expert Ahmet Turkkani, van Dermaesthetics in Bussum.

Nimue trainer Ahmet Turkkani bij distributeur Dermaesthetics in Bussum is dol op Nimue, en wel op de volgende reden, vertelt hij: ‘Nimue weet op een prachtige wijze de natuurlijke kracht van planten via aromatherapie en homeopathie te versterken dankzij het gebruik van biotechnologie. Hierdoor zijn de producten niet alleen in staat ook symptomen te verzachten, maar ook de oorzaken van huidklachten aan te pakken. ‘Je moet het zo zien: met homeopathie werk je aan de oorzaak van klachten, met aromatherapie deels ook, en de biotechnologie wordt gebruikt als afleversysteem. Het is een methode om stoffen verder ‘op te werken’, waardoor ze nog krachtiger worden. Zo wordt ervoor gezorgd dat de stoffen nog beter opgenomen worden door de huid.’

Niet alleen symptoombestrijding…

Ahmet vervolgt: ‘Nimue is zoals gezegd dus niet alleen goed voor symptoombestrijding maar ook voor een effectieve werking dieper in de huid. We weten van aromatherapie dat in de juiste samenstelling en bij consequent gebruik, het veel dieper in de huid wordt opgenomen. Dit draagt bij aan een helende werking op de huid.’

Kalmerende werking

Aromatherapie komt in alle Nimue-producten voor. Er is bijvoorbeeld het Cell Hydrating Complex waarin aromatische oliën zitten zoals lavendel, roos en rozemarijn. Het is een ideaal complex voor mensen die tijdens een behandeling histamine aanmaken, als overreactie. Dit wordt bijvoorbeeld bij een dieptereiniging zichtbaar als witte bultjes op de huid. Als je het oliecomplex toepast, zie je de bultjes al snel wegtrekken, en gaat de client ook met een prettig ontspannen gevoel de deur uit.’

Als je lichaam snel histamine aanmaakt

Menig schoonheidsspecialiste zal nu precies weten wat dit inhoudt, en hoe dit ontstaat, maar als consument frons je toch je wenkbrauwen: hoe kan er histamine vrijkomen bij een grondige gezichtsreiniging?

Ahmet geeft ons graag extra les: ’Het komt er op neer dat je de huid forceert bij een dieptereiniging, het is een beetje tegennatuurlijke werking: je wilt iets uit de huid krijgen, en daarbij gebruik je wat zwaarder geschut, zoals bij het uitdrukken van comedonen. De huid reageert hierop met een verhoogde bloed- en vochttoevoer.

De huid denkt in termen van ‘wond’ en ‘genezen’. Bij sommige mensen is het afweersysteem zo actief, dat er ook meteen een aanvalsreactie komt: de huid denkt dat er lichaamsvreemde stoffen binnenkomen, en maakt automatisch histamine aan om dit tegen te gaan. De huid reageert dan met roodheid, zwelling en jeuk. Lees hier meer leuke feiten over histamine

De lekkerste aromatherapeutische producten

Als we Ahmet vragen naar de signatuurproducten waarin aromatherapie verwerkt is, staan de Multi Day Plus en de Multi Night Plus voor de rijpere huid op nummer 1. Een aanpak tegen uv-schade, en uiterst comfortabel, op basis van stoffen uit argannoten: zowel stamcellen als olie.

Clarifying Mask

Ook het Clarifying Mask is favoriet: een alles-in-1 kunner. ‘Zuiverend en verjongend. Er zit groene leem, algen en klei in, naast oliën van kruiden als rozemarijn, tea tree, basilicum en salie. Je krijgt er ook een heel mooi doorbloede huid van.

Mooie resultaten bij acne met de homeopatische benadering

Nimue behandelt acne met een combinatie van kruidenextracten en retinol. Nimue beschikt over een dubbel ingekapseld retinol. De kern bevat dan provitamine A, in de schil is tea tree verwerkt. Bij het aanbrengen smelt het kapseltje en komt de tea tree vrij. Dit werkt matterend en absorbeert talg gedurende de dag, en het heeft natuurlijk een antibacteriële werking. Het retinol trekt dieper in de huid en werkt van binnenuit helend op acne. Tevens werkt het ontsmettend. Dit is nou ook zo’n mooi voorbeeld van hoe biotechnologie wordt ingezet.

Er is ook geen rebound effect als je stopt. Als we cliënten na de acne op een moisturizing programma zetten, blijft de huid stabiel. Dat is echt de kracht van homeopathie, want die pakt de oorzaak aan en niet het symptoom.”

Leestip! In dit artikel lees je meer over de parfumerie Age Intelligent lijn van Nimue.

Rosacea door de demodex

“Rosacea heeft natuurlijk heel veel oorzaken, het vergt het nodige onderzoek om de oorzaak te achterhalen, als deze al eenduidig te vinden is. In Nederland lopen we erg achter met dit soort onderzoek. Is de mijt Demodex de oorzaak, dan behandelt Nimue je huid met een combinatie van PHA’s (polyhydroxy acids zoals vitamine B5 in combinatie met urea). ‘’Ik noem dit vaak gekscherend de ‘lieve’ zuren. Ze halen niets weg, geen dode huidcellen, ze leggen een beschermend laagje op je huid, waardoor hij weerbaarder wordt tegen invloeden van buitenaf’’ zegt Ahmet. Ook maken we gebruik van retinol, de Demodex mijt wordt daardoor gedood.

Retinol doodt demodex

“Ik zal je uitleggen hoe het zit met Demodex: larfjes komen na twee weken uit en leeft ook zo’n twee weken. In die tijd doet het zich tegoed aan dode huidcellen en legt het eitjes voor voortbestaan. Retinol dood de levende mijt, ook de larven. Je krijgt er dus steeds minder van op je huid en zo wordt de rosacea ook minder. In het buitenland zie je ook vaak dat er orale kuren gegeven worden tegen parasieten, dat werkt ook goed.

In dit artikel lees je meer over de Demodex mijt.

Twee werelden bij Nimue: must haves & nice to haves

Nimue onderscheidt twee productgroepen: de ‘musthaves’ en de ‘nice to haves’. De must haves zijn producten die je moet gebruiken wil je een gezonde huid behouden. Hieronder valt reiniging, een dag- en nachtverzorging en een uv-filter/zonnecreme.

De nice to haves zijn additionele producten die jouw huidverbeteringregime meer comfort, beleving, een gevoel van wellbeing geven. Dat is bijvoorbeeld een oogcrème, een maskertje voor thuis of een bodylotion. ‘’Alles buiten de basics om eigenlijk’’ voegt Ahmet eraan toe.

De must haves bevatten het triple-acid complex, dit is een specifieke verbinding tussen glycol-, melk- en citroenzuur in een lage dosering, om je huid in balans te houden. Het bijzondere is dat het gekoppeld is aan een aminozuur. Dit zorgt ervoor dat de de zuren minder irritatie teweeg kunnen brengen, waardoor ze ook verdraagzaam zijn voor een gevoelige huid. Het zurencomplex wordt met een vertraagde, gedoseerde afgifte aan de huid afgegeven. Ze noemen dit in het Engels amphoteric AHA’s. Je kunt producten met dit complex ook het hele jaar door gebruiken.

In tegenstelling tot de must haves hebben de nice to haves geen vaste cocktail in de producten, elk product heeft een eigen formule.

Bijzonder geformuleerd: de milde zuren

‘’Je krijgt dus geen overstimulatie. Je ziet ook bij mensen die lang zuren gebruiken, dat hun huid droger wordt en op een gegeven moment allerlei vage klachten gaat geven, overgevoeligheidsreacties gaat vertonen. Op deze manier kun je dat risico minimaliseren,”aldus Ahmet.

Hoe onderscheidend kan een merk zijn?

Dit soort cocktails zijn spraakmakend en worden niet veel gebruikt, terwijl ze wel beschikbaar zijn. Daarnaast is het uniek dat Nimue homeopathie inzet. Gedurfd ook, omdat je bij homeopathie vuur met vuur bestrijdt, om de huidtolerantie te verhogen, zodat je huid weerbaarder en dus sterker wordt. Aanvankelijk kan het lijken alsof je huid iets slechter wordt, maar door de combinatie met aromatherapie en het gebruik van biotechnologie om de stoffen in haar juiste verhoudingen te krijgen voor optimaal effect.”

We kunnen met Nimue heel breed werken, en op elk huidtype.’

Meer weten over dit topmerk?

Lees ook