Mooie dry touch en heerlijk geur!

06:04 - 03:38
luistertijd 06:04 - leestijd 03:38

Getest [Comfort Zone] Sun Soul Milk SPF 15 en Body Cream

Een perfecte timing met volop zon en warme dagen in Nederland om de nieuwe zonproducten van [Comfort Zone] te testen. Schoonheidsspecialiste Esther van Gent test de Sun Soul Milk SPF 15 en de Sun Soul Body Cream tijdens een zonnige dag in eigen tuin. 

Over [Comfort Zone]

Het merk [Comfort Zone] is sinds 1996 de skin care divisie van een Italiaans familiebedrijf, genaamd Davines Group en opgericht door Davide Bollati, die een achtergrond heeft als farmaceut. Het is inmiddels een professioneel, internationaal bedrijf met een breed aanbod van behandelingen en verzorgingsproducten voor zowel de schoonheidssalon als voor thuisgebruik.

[Comfort Zone] heeft een mooie visie op huidverzorging, als je het mij vraagt. Het merk gebruikt zoveel mogelijk ingrediënten van natuurlijke oorsprong, de productie gebeurt met groene energie uit duurzame bronnen. [Comfort Zone] is vrij van parabenen, siliconen, minerale olie en kunstmatige kleurstoffen.

Comfort Zone is erg gefocust op recycling van zowel de verpakkingen als van het productie-afval en heeft hierdoor aandacht voor mens en maatschappij.

Shop Sun Soul hier online

 

Sun Soul Milk SPF 15

Claims

Ik heb een licht getinte huid die niet gemakkelijk verbrandt in de zon. Vroeger was ik vrij laks met het gebruik van zonnebrandcrème, tegenwoordig smeer ik heel trouw om mijn huid te beschermen. Ik houd niet van vettige crèmes en ik ben dan ook erg benieuwd naar de zogenaamde ‘dry touch’ textuur van deze zonnemilk.

Verpakking: clean en fris

Een simpele kunststof sprayflacon met een papieren etiket in een zachte perzikachtige kleur. Op de achterzijde van de flacon is tevens een papieren etiket aanwezig met daarop de gebruiksaanwijzing en de ingrediëntenlijst. Deze cleane en frisse uitstraling hoort helemaal bij [Comfort Zone], het past bij de milieubewuste visie van Davide Bollati.

Product: 81% natuurlijk

81% van de ingrediënten van deze Sun Soul Milk is van natuurlijke oorsprong; de kans op irritatie is dan ook vrij klein. Door toevoeging van Biomimetische Peptide en Acerola Extract beschermt het niet alleen tegen de zon, maar gaat het bovendien tekenen van huidveroudering tegen.

Prettig in gebruik

De spray werkt prima. Daarmee bedoel ik dat de spuitwijdte zich keurig beperkt tot ongeveer 2 cm. Je sprayt op die manier het product keurig op je lichaam, in plaats van ernaast.

De Sun Soul Milk is heel goed uit te smeren en laat inderdaad geen vettige laag achter, zo fijn! Ik ben direct verliefd op de geur. Geen typische anti-zonnebrand geur, maar eerder een geur die je zou kunnen kiezen voor een bodylotion, absoluut niet overheersend. Speciaal voor deze test heb ik de tuinsproeier op mijn lichaam gezet om de waterbestendigheid te testen (… overigens bij ruim 30 graden een heerlijke verkoeling). Hierna heb ik nog ruim een uur in de zon gelegen zonder een rode gloed te krijgen, dus ik verwacht dat het wel goed zit met de waterbestendigheid. En wat mij bovendien opviel, is dat er geen witte waas ontstond toen de milk in contact kwam met water.

Heel fijn als een zonneproduct waterproof is, want in (of op) het water worden de zonnestralen vergroot – als door een vergrootglas – en is de kans op verbranding is nog groter. Juist op die momenten wil je niet dat je zonbescherming je in de steek laat.

Shop Sun Soul hier online

 

Sun Soul Body Cream

Claims

De Sun Soul Body Cream zit verpakt in een tube, in dezelfde perzikachtige kleur als de milk. Ook hierop vind je de papieren etiketten.

De Body Cream is als After Sun onderdeel van de zonnelijn. Echter vind ik deze ook zeer geschikt als ‘gewone’ body crème, omdat de crème geen vettige laag achterlaat, die je vaak ziet en voelt bij een after sun product. Het lijkt zelfs wel of aan de Sun Soul Body Cream ook de ‘dry touch’formule is toegevoegd. Zo prettig voelt dit product aan. Je kunt het product ook als after sun voor je gezicht gebruiken.

In tegenstelling tot de Sun Soul Milk is de geur van de Sun Soul Body Cream niet tot nauwelijks waarneembaar. Persoonlijk vind ik dit perfect, want ik draag ’s avonds graag een eau de parfum en niets is vervelender als deze niet ‘klikt’ met je bodyproducten.

Verzachtend en kalmerend

In deze Body Cream is 85% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Toegevoegde Aloë Vera zorgt voor verzachting en kalmering en Argan olie zorgt voor optimale hydratatie. De Sun Soul Body Cream werkt zeker hydraterend, verzachtend en kalmerend – zoals de claims stellen – maar het verfrissende effect vind ik minimaal.

Shop Sun Soul hier online

 

Mijn eindoordeel

Ik ben zeer enthousiast over zowel de Sun Soul Milk SPF15 als de Sun Soul Body Cream. Bijna alle claims worden waargemaakt en het ‘dry touch’ huidgevoel van beide producten is erg fijn. Maar ik ben vooral helemaal fan van de geur van de Sun Soul Milk. Daar mag [Comfort Zone] wat mij betreft ook gerust een bodyproduct zonder SPF van maken!

Pluspunten Minpunten
  • Fijne ‘dry touch’ textuur
  • Sun Soul Milk heeft een heerlijke geur
  • Sun Soul Milk is zeer waterproof
  • Verfrissende effect van de Sun Soul Body Cream valt wat tegen

Lees ook