Een stralende teint en verzorging in één product

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Getest Collistar Serum Foundation Perfect Nude

Deze serum foundation van Collistar maakt mij heel nieuwsgierig. Een foundation die verassend licht is. De formule geeft een prachtig nude effect en vormt een kostbare behandeling voor de huid. Aldus Collistar.

Claims:

Doelgerichte verzorging

Naast het doel om de huid te egaliseren als een foundation, heeft dit serum ook een huidverzorgend effect. Dat maakt mij als schoonheidsspecialiste natuurlijk meteen nieuwsgierig. Aangezien Collistar met dit huidverzorgende effect ook duidelijk naar buiten treedt, richt ik mij in deze review vooral op de huidverzorgende effecten van dit gloednieuwe serum foundation. Natuurlijk laat ik straks ook het eindresultaat qua dekking en egalisering aan je zien.

Ingrediënten

Het valt op dat de Collistar Serum Foundation vooral ingrediënten bevat die het product opvullen en zorgen dat het zijdezacht aanvoelt op de huid. Dit zijn onder andere de ingrediënten water, cyclopentasiloxane, ethyhexyl en glycerine. Talk is ook zo’n vulmiddel en heeft soms als nare eigenschap de huid te verstoppen en hierdoor te irriteren. Daarnaast bevat het product een slimme mix van vitamine E (anti vrije radicalen en geeft energie aan de huid) en hyaluronzuur (voor hydratatie). Je kunt dus inderdaad stellen dat deze nieuwe serum foundation van Collistar meer doet dan alleen de huid een mooi kleurtje geven.

Uitstraling van de verpakking

Collistar Serum Foundation zit in een prachtig glazen potje met een pipetje. Omdat het serum een vrij dunne substantie is, werkt het pipetje heel fijn en precies om maar een klein beetje uit het potje te krijgen.

Het is een luxe uitstraling, wat dit mooie product ook verdient. Het potje is misschien niet het meest praktisch, omdat het van glas gemaakt is en daarmee vrij zwaar, maar persoonlijk vind ik het een must dat een luxe foundation zo’n prachtige uitstraling heeft.

Het gebruik

Ik breng met het pipetje een klein drupje Collistar Serum Foundation in de kleur Nude (03) aan op mijn handpalm. Doordat het een serum foundation is en de substantie dunner, heb je maar een klein beetje nodig. Vervolgens breng ik wat stipjes van de foundation aan op elk gebied van mijn gezicht en werk het verder met een kwast uit. Ik ben overigens fan van de kwasten van jane iredale, want deze werken prachtig je make-up uit en werken bovendien efficiënt en snel.

Zonder foundation.

Na één laagje Collistar Serum Foundation.

Deze nude kleur geeft mij net een wat gezondere teint. Mijn huid oogt minder grauw en flets, de blauwe kringen bij mijn ogen zijn minder zichtbaar. Verwacht overigens geen hele zware dekking, eerder een mooie getinte soft focus finish. Mocht je meer dekking willen, dan zou je een tweede laagje kunnen aanbrengen. Zelf vind ik dat niet nodig.

De foundation voelt heel zacht aan op de huid en glijdt makkelijk over mijn huid. Ik begrijp direct wat Collistar bedoelt met ‘zijdezacht’ en ‘second skin’. Wat een heerlijk gevoel!

Toch een (zacht) laagje…

Het product voelt inderdaad zijdezacht, maar ik voel wel duidelijk een (zacht) laagje op mij huid. Doordat het zacht moet aanvoelen, is de serum foundation ietwat crème-achtig en blijf je dat ook wel echt voelen.

Sommige mensen zullen het een prettig gevoel vinden, anderen onaangenaam omdat ze de foundation niet willen voelen. Dat is ook een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Conclusie

Een heerlijke zijdezachte foundation met huidverzorgende effecten. Wat willen we nog meer? Daarnaast geeft het product een mooi resultaat, dat de hele dag goed aanhoudt. Het ziet er inderdaad uit ziet als een second skin en voelt heerlijk zacht aan.

Ik ben erg te spreken over deze serum foundation en het zijdezachte resultaat. Een aanwinst voor mijn make-up stash!

Shop hier online

 

Lees ook