Cosmeticamerken laten zich inspireren door skin care

04:16 - 02:34
luistertijd 04:16 - leestijd 02:34

De nieuwste nageltrends: anti-aging, superfoods en innovatieve texturen

Cosmeticaclaims, zoals we die allemaal kennen van gezichtsverzorging (denk aan: anti-aging, minder rimpels, een egale teint, geschikt voor de gevoelige huid etc….), zien we tegenwoordig ook meer en meer verschijnen in het segment van nagelverzorging. Simpelweg je nagels lakken in een leuk kleurtje is uit, je nagels voorzien van een totaalverzorging is in. Cosmeticamerken komen daarom met allerlei nieuwe innovaties op het gebied van nagelverzorging, waarbij de handig gebruik maken van de claims uit het skin care segment.


Want wat te denken van het Nails Inc Overnight Detox Mask met groene thee en spirulina, om een boost te geven aan je beschadigde en zwakke nagels? Je shopt dit product onder meer bij FeelUnique, een Engelse webshop, die ook in Nederland bezorgd.

Verzorgen in plaats van verhullen

De hedendaagse consument wil zijn of haar huid verzorgen en behandelen, niet simpelweg imperfecties verhullen met een likje concealer. Onderzoek toont aan dat meer dan een derde van de vrouwen in China die regelmatig make-up gebruikt, de voorkeur geeft aan het investeren in een goede gezichtsverzorging en skin care, boven het aanschaffen van (camouflerende) make-up. Hierdoor aangespoord zijn cosmeticamerken op zoek gegaan naar vernieuwende nagelproducten en -formules. Ook hiervoor geldt: ongezonde nagels hoef je niet te verbergen achter een laagje kleur. Je kunt ze behandelen en mooier maken.

De keuken als inspiratiebron voor nieuwe texturen

Ongeveer een derde van de Amerikaanse nagellak gebruiksters maakt zich zorgen over de mogelijk schadelijke stoffen in nagellak. Dit heeft ertoe geleid dat cosmeticamerken meer en meer hun toevlucht nemen tot natuurlijke ingrediënten in nagellakformules, zoals wortels, melk en amandelen, die kunnen bijdragen aan gezonde en sterke nagels. Het sluit goed aan bij de superfoods hype. Naast goede voeding eten, kan je nu dus ook goede voeding lakken.

Ook qua texturen is de keuken een ware inspiratiebron. Afgelopen december kondigde het Franse merk Aroma-Zone de lancering aan van plantaardige pigmenten voor gebruik in nagellak. Het merk Violetta Allegro introduceerde min of meer gelijktijdig een nagellak met peperkorrels. Bekijk ook het volgende (Spaanstalige) filmpje:

Anti-stress en anti-luchtvervuiling

Dat stress en luchtvervuiling een aanslag zijn op je huid is inmiddels bekend en we zien dan ook veel skin care met anti-stress en anti-luchtvervuiling claims, die je huid helpen beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren. En de verwachting is dat het aanbod producten op dit gebied alleen maar zal toenemen.

Claims die je ook terugvindt in nagelverzorging. Het eerder genoemde merk Nails Inc lanceerde in 2016 al een nagellak met houtskool, dat je nagels beschermt tegen luchtverontreiniging.

Anti-aging verrassend genoeg nog onontgonnen terrein

Opmerkelijk genoeg zien we nog weinig anti-aging claims voorbij komen in nagelverzorging. Dit terwijl de vraag naar dergelijke producten onder oudere vrouwen – mede door de vergrijzing wereldwijd – wel degelijk toeneemt. Denk aan nagellakken die hydrateren, versterken en gladmaken, aangezien de nagel brozer wordt met de jaren. Uiteraard kunnen merken meer doen dan alleen inspelen op de anti-aging behoefte van de oudere consument. Vaak zal deze consument ook de voorkeur geven aan andere kleuren. Een aangepast kleurenpalet is dan eveneens een optie.

Nagellak verwijderen kan nog een stuk beter

Veel nagellak removers zijn agressief voor nagels en nagelriemen. Op dat vlak is zeker nog ruimte voor verbetering. Zachtere producten zijn niet alleen prettiger in gebruik, ze kunnen er ook toe leiden dat vrouwen vaker nagellak gebruiken, omdat het verwijderen ervan dan niet meer zo’n aanslag op handen en nagels is. Zo is Treat Collection Gentle Nail Polish Remover een zachte op soja gebaseerde formule met pure argan olie en verrijkt met vitaminen.

En wellicht valt er op het gebied van removers ook wel het een en ander te leren van skin care. Want wat te denken van ‘double cleansing’ voor je nagels? Of hybride nagellak removers met verzorgende olie? De tijd zal het leren.

 

Bron

Lees ook