Makkelijk en zeer betaalbaar!

05:54 - 03:32
luistertijd 05:54 - leestijd 03:32

Getest Dr. Van der Hoog kant-en-klaar maskers

Ik denk dat ik een jaar of 13 was, toen ik voor het eerst een beetje ging experimenteren met maskertjes. Allereerst waren er natuurlijk die poedermaskers die je moest aanmaken met water. Lekker zo’n indrogend masker… en natuurlijk niet lachen, want dan was alles voor niets geweest. Of samen met vriendinnen maskertjes uitzoeken bij de drogist. Want ook toen was er al best aardig wat keuze op maskergebied, zij het natuurlijk in vergelijking met tegenwoordig toch een beperkte keuze.

Want hoe anders is het nu, met maskers voor alle huidtypen en huidproblemen. Of wat te denken van kant-en-klaar maskers? Ik test drie verschillende van Dr. Van der Hoog.

Dr. Van der Hoog?

Dr. Van der Hoog is een van origine Nederlands cosmeticahuis. Opgericht in 1935 door Dr. Pieter Hendricus van der Hoog. Hij reisde de wereld rond om de beste crèmes te ontwikkelen voor zijn vrouw die huidproblemen had. Zijn inspiratie vond hij destijds al in inheemse gebruiken en gelukkig is zijn visie vandaag de dag nog springlevend. Plantenextracten, vitamines en mineralen staan nog steeds aan de basis van alle producten van Dr. Van der Hoog.

Je shopt deze (en andere) maskers lekker voordelig bij de Online Drogist.

Clearly Cress: egaliserend en huidconditie verbeterend masker

Claims:

Het Clearly Cress masker is ontwikkeld op basis van paratuinkers-extract. Dit zorgt voor een sterk liftend effect op de huid. Reinig je gezicht en breng het masker royaal aan. Laat de huid rondom je ogen en mond vrij. Nu kun je heerlijk 10 tot 15 minuten ontspannen en genieten. Neem het masker af met lauwwarm water.  Voor een optimaal resultaat verwen jezelf wekelijks met dit luxe masker.

Wat vind ik ervan?

Het masker heeft een lekker romige textuur. Daardoor laat het zich ook makkelijk aanbrengen op je gezicht. De geur van het masker is heel fijntjes en zorgt voor een heerlijk relax moment voor jezelf. Na gebruik ziet mijn huid er fris en stralend uit.

Je shopt deze (en andere) maskers lekker voordelig bij de Online Drogist.


Sensational Sea Algae: zuiverend en hydraterend kleimasker

Claims:

Dit algenmasker is een kant-en-klaar indrogend kleimasker. Dus geen gedoe met poeder dat je zelf nog aan moet maken. De rijstolie in het masker zorgt dat je huid soepel en glad aanvoelt. Bovendien bevat rijstolie ook antioxidanten. Spirulina, een zoutwaterblauwalg, hydrateert de huid en beschermt tegen vrije radicalen.

Je shopt deze (en andere) maskers lekker voordelig bij de Online Drogist.

Breng een dunne laag aan op een gereinigde huid en laat de huid rondom de ogen en mond vrij. Laat het masker 20 minuten zijn werk doen. Gedurende de inwerktijd voel je het masker steeds harder worden. Afspoelen met lauwwarm water. Gebruik voor een optimaal resultaat wekelijks.

Wat vind ik ervan?

Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zo van de kleimaskers ben. Ik heb zelf alleen mijn T-zone – die wat vetter is – behandeld met mijn masker. Het indrogen van het masker duurt vrij lang; je hebt wel echt de 20 minuten nodig. Tijdens het indrogen voelt mijn huid ook wat strak en gespannen aan. Na het afspoelen ziet de huid er wel heerlijk fris uit.

Je shopt deze (en andere) maskers lekker voordelig bij de Online Drogist.

Georgeous Grain: kalmerend en verzachtend masker

Claims:

Dit masker op basis van tarwekiemolie, shea butter en rijstzemelenolie is ontwikkeld zonder parfum. En daar hou ik van! Daarom is dit masker zo geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de overgevoelige huid. Shea butter verzorgt en voedt de huid. De huid kalmeert en roodheid en irritatie verminderen door het granenextract.

Breng een royale laag aan op een gereinigde huid en laat de huid rondom ogen en mond vrij. Laat het masker 10-15 minuten inwerken. Neem af met lauwwarm water. En ook dit masker gebruik je wekelijks voor het beste resultaat.

Wat vind ik ervan?

Dit is toch wel mijn favoriet. Er zit geen parfum, alcohol en parabenen in. Daarnaast zit het masker boordevol verzorgende bestanddelen. In het masker zitten losse graankorrels en dat voelt grappig aan. De geur is wel een beetje muffig, maar dat heb ik er graag voor over.

Je shopt deze (en andere) maskers lekker voordelig bij de Online Drogist.

Als ik dan een minpuntje moet noemen, is dat het feit dat er Cetearyl Alcohol en Ceteareth-20 in dit masker zit. Dit zijn emulgatoren uit natuurlijke planten en gewassen. Los van elkaar werken ze goed, maar samen kunnen ze comedogeen zijn en dus verstoppingen veroorzaken.

Van links naar rechts: Sensational Sea Algae, Georgous Grain en Clearly Cress

Je shopt deze (en andere) maskers lekker voordelig bij de Online Drogist.

Pluspunten Minpunten
  • Handige verpakking voor één maskertje
  • Kant-en-klaar, dus mengen niet nodig
  • Claims worden waargemaakt
  • Droogtijd van het kleimasker is vrij lang
  • Combinatie van Cetearyl Alcohol en Ceteareth-20 kan verstoppingen veroorzaken

Meer weten over de maskers van dit merk?

Lees ook