Je kent vast het parfum, maar ken je ook de make-up van La Petite Robe?

07:30 - 04:30
luistertijd 07:30 - leestijd 04:30

Marjolein swatched: Guerlain La Petite Robe Noire make-up

Gelukkig begint het zonnetje weer lekker te schijnen. Op dat moment zie je altijd een wisseling in mijn kledingkast en in mijn make-up. Ik ga meer kleur gebruiken! Daar dacht Guerlain volgens mij hetzelfde over, want de La Petite Robe Noire collectie is heerlijk kleurrijk. Met het bekijken van het volgende filmpje kom je alvast een beetje in de stemming:

https://www.youtube.com/watch?v=BwVDj4QaC5E

Ik mocht van Guerlain vijf producten uit deze collectie proberen; drie mooie, vrolijke lipsticks (een rode, roze en oranje tint), een hele bijzondere mascara en een 2 in 1 product voor lippen en wangen.

La Petite Robe Noire Mascara

Claims:

Laten we eerst beginnen met de mascara. Mascara’s neem ik altijd ontzettend goed onder de loep. Kieskeurig kun je me gerust noemen op dat gebied. Mijn wensen voor een goede mascara zijn: veel volume, mooie zwarte en gesepareerde wimpers. Als je de claims bekijkt, dan is de mascara van La Petite Robe Noire zeker een kanshebber.

SHOP de collectie hier online

 

Het uiterlijk van deze mascara is mooi klassiek zwart. De mascara heeft een siliconen borsteltje, iets wat ik persoonlijk erg prettig vind. Op die manier kunnen mijn wimpertjes erg mooi tussen de kammetjes van het borsteltje vallen en worden al mijn wimpertjes het mooist zwart.

Het bijzondere aan deze mascara vind ik dat de meeste mascaraborsteltjes spit toelopen, maar deze niet. Aan het einde zit een siliconen bolletje met daaraan een soort kammetjes. Iets wat we bij Benefit eerder hebben gezien! (Yvonne testte deze mascara; lees haar review hier). Bij Benefit was ik er al erg tevreden over, maar ook deze van Guerlain vind ik erg fijn. De mascara separeert mooi, dus mijn wimpers plakken niet aan elkaar. Hier houd ik van (net als de meeste vrouwen denk ik, ha!). Mijn wimpers worden mooi zwart en de mascara geeft niet af gedurende de dag. De mascara kan je aan het einde van de dag makkelijk verwijderen met een 2 fasen reiniging met olie.

Deze mascara is dan ook beland in mijn bakje met dagelijkse producten. Top dus!

SHOP de collectie hier online

 

La Petite Robe Noire Lipstick

Claims:

Door naar de drie lipsticks van Guerlain in hele vrolijke tinten voor ieder wat wils. “Mijn jurk, mijn stijl, mijn lipstick,” zoals Guerlain zelf zegt. De lipsticks hebben alle drie dezelfde structuur en zijn vrij romig. Erg prettig vind ik dat. De lipsticks bevatten ultra-glanzende pigmenten.

Swatches van de Lip&Cheek Tint (helemaal links) en daarnaast de drie lipsticks.

Leestip: Bekijk ook wat Dian van de Robe Noire lipstick van Guerlain vindt…

SHOP de collectie hier online

 

We zijn de laatste periode veel matte lipsticks gewend; helaas drogen die je lippen zo snel uit. Bij deze lipsticks van Guerlain is dit absoluut niet het geval. Heel de dag voelen mijn lippen lekker gevoed aan. Door de romige structuur heeft de lipstick wel twee laagjes nodig om helemaal te dekken. Maar dat is niet vervelend met dit fijne product. Wanneer je één laagje aanbrengt, lijkt de lipstick meer op een gepigmenteerde gloss. Dus je zou hem ook nog multifunctioneel kunnen noemen.

De roze kleur (midden op de foto) draag ik persoonlijk het liefst, omdat ik gek ben op roze lipsticks. De oranje lipstick (links) vind ik mezelf niet heel erg veel doen. Ik denk dat wanneer ik wat bruiner ben hij wel heel erg tof staat.

Nog een leuk weetje: dit product won de Beauty Astir 2017. Voor een volledig overzicht van alle winnende producten, klik je hier.

Shop de lipstick hier online

 

La Petite Robe Noire Lip & Cheek Tint

Claims:

De La Petite Robe Noire Lip & Cheek Tint is een dunne lichtroze vloeistof, die je kan aanbrengen op je lippen of wangen (zoals de naam van het product al aangeeft). Het product bevat een klein subtiel roze kleurtje waardoor je je wangen of lippen kunt voorzien van een subtiele tint. En ook de claim dat het product de huid niet uitdroogt, wordt zeker waargemaakt. Mijn lippen voelen gedurende de dag heerlijk aan.

De Lip&Cheek Tint op mijn wangen, zonder uit te werken.

De Lip&Cheek Tint uitgewerkt. Op mijn wimpers draag ik de mascara van Guerlain.

Persoonlijk houd ik van iets meer pigmentatie in een product. Maar wanneer je voor een subtiele look wilt gaan, is dit sowieso een topper voor jou! De Lip & Cheek Tint is echt geïnspireerd op de beauty geheimen van de Parijse vrouwen. Zij zien er altijd onberispelijk uit, zelfs als ze net uit bed komen. Het lijkt dan alsof ze in een paar minuten zichzelf klaar hebben opgemaakt door hun natuurlijke en moeiteloze schoonheid. Het zijn juist de producten als deze Lip & Cheek Tint die een handje helpen bij deze ‘I woke up this way’ look.

Shop Lip & Cheek hier online

 

 

Wat vind ik van deze collectie?

Ik ben echt super enthousiast over deze producten. Het zijn geen hele vernieuwende producten, maar wel fijne producten die iedere vrouw zeker in haar stash kan gebruiken. Ze doen wat ze beloven en zorgen voor een stralende look zonder al teveel moeite.

SHOP de collectie hier online

 

Lees ook