Op zoek naar het perfecte zomerrood van 2017!

08:17 - 04:58
luistertijd 08:17 - leestijd 04:58

Rode lippen getest! In dit artikel test BeautyJournaal stagiaire Dian heel veel rode lipproducten voor jullie. Er worden meerdere merken getest op zoek naar de perfecte kleur rood. Wie weet zit ook voor jou de perfecte lipstick/lipgloss tussen!

Debora Milano – 10 Rosetto

Deze lipstick van Deborah Milano is een klassiek rode kleur. De huls is redelijk simpel maar het gaat natuurlijk om het product. Ik vind hem eerlijk gezegd niet zo lekker ruiken, de geur doet mij een beetje denken aan make-up voor kinderen. Hopelijk valt de geur mee zodra hij op mijn lippen zit. Tijd voor de test!

De lipstick heeft een glanzende finish en glijd makkelijk over de lippen heen. Wel merkte ik dat als ik mijn lippen over elkaar bewoog er steeds weer een stukje van mijn eigen lip kleur zichtbaar werd. Deze lipstick moet je dus opbouwen voor een volledige dekking. De kleur daarentegen is wel prachtig en ook van de geur heb ik dan geen last meer. Hij blijft wel goed zitten maar na het eten of drinken moet je hem wel een klein beetje bijwerken of weer volledige dekking te krijgen. Overall, niet slecht maar ook niet bijzonder.

Guerlain La Petite Robe Noire – 023 Ruby Ring

Ik word elke keer weer zo verliefd als ik de lipsticks van Guerlain zie, zo chic! Deze lipstick ruikt ook zo lekker naar bloemen, ik ben benieuwd.

Ok, dit is toch wel een kleine teleurstelling eerlijk gezegd. Met de kleur is helemaal niks mis alleen de dekking bij het aanbrengen viel mij zwaar tegen. Ik heb een aantal lagen moeten aanbrengen om dit effect te krijgen en elke keer als ik mijn lippen over elkaar wreef ontstonden ook bij deze lipstick ‘gaten’. Gelukkig voelt hij wel lekker zacht aan op de lippen. De lipstick moet je wel meerdere malen bijwerken per dag omdat hij redelijk snel af geeft.

Guerlain – 821 Rouge SaphirNog zonder de lipstick getest te hebben wil ik hem eigenlijk al een dikke 10 geven, zo mooi! De huls van de lipstick is geheel magnetisch. In de dop zit zelfs een spiegeltje die automatisch open gaat wanneer je de dop van de lipstick haalt. Ik heb goede hoop voor deze kleur, laten we kijken.

Het is een knal rode kleur met glanzende finish. De lipstick glijd niet over je lippen heen als je deze tegen elkaar beweegt maar is ook niet zo droog dat je geen gevoel meer hebt op je lippen. Tijdens het drinken blijft de lipstick goed zitten maar nadat je iets hebt gegeten zou ik hem toch nog een beetje bijwerken. Ik keur deze lipstick helemaal goed en door de prachtige huls scoort hij ook nog eens wat bonuspunten. Wow!

Chanel Rouge Allure – 176 Indépendante 

Ook deze lipstick heeft een magneet verpakking. De lipstick klikt heel makkelijk in en uit de huls, classy!

Deze Chanel lipstick heeft een glanzende finish en voelt heerlijk zacht aan op de lippen. Ook brengt hij heel erg precies aan doordat de stick van breed naar smal loopt. De kleur is mooi maar voor mij persoonlijk ben ik er niet  van onder de indruk.

Chanel Rouge Coco – 466 Carmen

 

Dit is de klassieke Chanel lipstick. Ik benieuwd hoe deze kleur rood er uit komt te zien op mijn lippen!

Wauw! Dit vind ik nu een mooie rode kleur, niet te fel maar ook zeker niet saai. Deze kleur rood heeft een warme ondertoon en daar hou ik wel van. Ook deze Chanel lippenstift heeft weer een glanzende finish. Hij glijdt lekker over de lippen heen en ik krijg bij deze lipstick ook het gevoel dat hij mijn lippen echt verzorgd in plaats van alleen een mooi kleurtje geeft. Top! Je moet de lipstick wel een aantal keer bijwerken omdat hij redelijk snel af geeft, of je moet heel voorzichtig zijn met eten/drinken.

Chanel Rouge Coco Gloss – 762 Heartbeat

Ik ben niet de grootste fan van gloss maar aangezien glossy en shiny tips trend zijn, zijn wil ik wel weer een poging wagen. De applicator is in ieder geval lekker zacht.

Bij de eerste aanraking met mijn lippen gaf de gloss al direct goed pigment af. De lipgloss is extreem glanzend maar plakt gelukkig niet. Hij geeft juist een verzorgend gevoel en glijd lekker over mijn lippen heen als ik deze over elkaar wrijf. Ook de kleur vind ik mooi, het is echt een beetje een mix van rood, roze en koraal. Bijwerken hoeft bij deze gloss niet echt want er zit nog voldoende product op je lippen nadat je iets hebt gegeten of gedronken. Love it!

Douglas Lip Kajal – 4 On The Devil

Dit is een knalrode lip kajal van de Douglas. Ik schrik eerlijk gezegd een beetje van de lengte van de lipstick aangezien je deze niet in of uit kan draaien. Als hij maar niet afbreekt!

Ok, deze lipstick is geweldig! Hij brengt echt heel fijn aan, juist door de overloop van breed naar smal. Door de fijne punt kan ik makkelijk mijn lipvorm omlijnen en vervolgens met de bredere kant de rest van mijn lippen invullen. Deze lip crayon heeft een matte finish maar is niet zo matte dat het je lippen uitdroogt. Sterker nog, mijn lippen kunnen nog lekker over elkaar bewegen zonder stroef gevoel. Ook de klassiek rode kleur vind ik prachtig en hij blijft enorm goed zitten en geeft niet af, i’m impressed!

Chanel Rouge Crayon – 4 Rouge Corail 

Nog een lip crayon! Ik ben benieuwd of Chanel die van de Douglas kan overtreffen. Mijn eerste indruk is positief want de kleur ziet er echt prachtig uit.

Dat je met deze lipstick opvalt is een ding wat zeker is. Ik zie naast rood ook een koraal tintje terug komen in de kleur. De lip crayon heeft een geweldig pigment en voelt daarnaast ook zacht en voedend aan op de lippen. De finish van de lipstick is glanzend. Ik vind hem mooi maar ik vond de Douglas crayon net wat makkelijker aanbrengen. Daarnaast geeft dit product ook wat sneller af door de glanzende finish.

Chanel Rouge Coco Stylo – 222 Fiction

Dit is weer een ander soort lipproduct van Chanel, deze stick kan je in en uit draaien. Al merkte ik wel dat de lipstick weer terug in draaien niet zo soepel verliep. Ik ben wel erg benieuwd naar de kleur.

Op de kleur is echt niks aan te merken maar wat een drama was het aanbrengen. De lipstick is zo romig en glibberig dat hij zachtjes begon af te breken terwijl ik hem niet eens ver had uitgerold. Hij voelt wel lekker zacht aan op de lippen maar de kans dat hij er weer vanaf glijd is groot. De kleur vind ik prachtig en de glanzende finish ook, jammer dat het aanbrengen zo tegen viel.

En waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Er zaten deze ronde flink wat Chanel lipproducten tussen; over sommige was ik zeker te spreken, andere wat minder. Maar welk lipproduct nu echt mijn favoriet is? Lastig. De Douglas Lip Kajal in de kleur On The Devil hoort zeker in mijn lijstje thuis maar ook Rouge Saphir van Guerlain is een grote favoriet.

 

Lees ook