Drie mascara’s die mooie, volle wimpers beloven

04:20 - 02:36
luistertijd 04:20 - leestijd 02:36

Getest mascara! Van Make-up Studio, Benefit en Maybelline. Alle drie beloven ze volle wimpers. Ik ben benieuwd…

Benefit They’re Real

De eerste keer dat ik deze mascara aanbracht, kwam er een telefoontje tussendoor. Na dit benefit theyre realtelefoontje wilde ik verder gaan met het aanbrengen van de mascara. Hmmm, geen goed idee. De mascara deed zijn werk niet meer, pakte niet meer op de al aangebrachte laag. Het is dus beter om meteen – laag voor laag – door te werken. Deze mascara heeft een grappig borsteltje; aan het uiteinde steken de haartjes van de punt iets langer uit. Hierdoor pak je de binnenste haartjes van de wimpers goed mee.

Ik houd van een goed aangezette wimper en daar had ik in dit geval drie laagjes voor nodig. Toch zijn mijn wimpers iets minder gesepareerd dan ik had verwacht op basis van de claim. Dit komt doordat de mascara vrij dik is. Je kunt dit oplossen door even de wimper, als de mascara nog vochtig is, door te kammen. Hier heb je speciale wimperkammetjes voor. Al met al een fijne mascara, maar wel met een gebruiksaanwijzing qua aanbrengen en doorkammen.

Mascara Benefit

Benefit They’re Real

Make-up Studio Perfect Pro Lash

Deze mascara heeft een recht borsteltje met zeer fijn ingezette haartjes. Ik gebruik eigenlijk nooit make up studio perfect pro lashwaterresistant of waterproof mascara, omdat ik het verwijderen ervan vervelend vind; soms trek je een wimperhaar gewoon mee bij het schoonmaken van je ogen. Zo niet bij deze mascara van Make-up Studio. Ik ben zeer verrast dat hij, ondanks dat hij waterrestistant is, zo zacht blijft en zich goed laat aanbrengen en verwijderen. Je hebt totaal niet het gevoel een waterresistant mascara op te hebben.

De mascara is inderdaad watervast: hij vlekt niet onder je ogen, ook niet bij regenachtig weer. Ook bij deze mascara heb ik weer drie laagjes aangebracht, zodat ik de verschillende mascara’s uit deze test goed kan vergelijken. Hij zet goed aan, geeft een volle wimper. Hij separeert de wimperhaartjes redelijk tot goed. Het valt me wel op dat de verpakking snel leeg is. Ik vind het een prima mascara die je goed kunt gebruiken tijdens natte wintermaanden en zomermaanden wanneer je veel transpireert.

Mascara Make-up Studio

Make-up Studio Perfect Pro Lash

Maybelline Lash Sensational

Ik ben normaal niet heel gecharmeerd van gebogen borsteltjes. Maar deze is wel heel goed. De maybelline lash sensationalbolle kant geeft goed veel mascara af, meteen op de wimper. De binnenkant heeft iets kortere haartjes, waardoor je goed tot de wimperaanzet komt. Ook gebruik je de korte kant om de haartjes te separeren. Met de punt kun je goed bij de buitenste en binnenste ooghoeken komen.

Ik heb weer drie lagen aangebracht en ben zeer tevreden met het resultaat. Deze mascara geeft echt een ‘false lash’ effect, zelfs op de onderwimpers. De mascara klontert niet en de kleur is inderdaad diepzwart. Ik vind het een heerlijke mascara om te gebruiken, met een mooi eindresultaat.

Mascara Maybelline

Maybelline Lash Sensational

Je shopt deze mascara hier.

Mijn eindoordeel en tip

De mascara’s die ik nu getest heb claimen alledrie dat zij goed separeren. Echter, bij een tweetal adviseer ik toch om even een wimperkammetje te gebruiken. De mascara’s van Benefit en Make-up Studio hebben de neiging om te klonteren en niet goed te separeren, waardoor je toch een beetje ‘spinnepoten’ krijgt. Alle drie de mascara’s blijven zacht aanvoelen, nadat ze zijn aangebracht en vlekken niet. Mijn top 3 is:

  1. Maybelline Lash Sensational
  2. Benefit They’re Real
  3. Make-up Studio Perfect Pro Lash

Tot slot nog een tip. Heb je een rechte wimper? Bereid dan eerst even met een goede wimperkruller de wimpers voor. Dan krullen ze mooi om. Het helpt vaak ook als je bij het aanbrengen de borstel even op de wimperuiteinden vasthoudt.

Lees ook