Liefde op het eerste gezicht

09:40 - 05:48
luistertijd 09:40 - leestijd 05:48

 

 

Het uit Amerika afkomstige skin care merk PCA Skin is relatief nieuw op de Nederlandse markt. Ondanks dat heeft het huidverbeterende merk in de vier jaar dat in Nederland verkrijgbaar is inmiddels de harten veroverd van consumenten en professionals.

In deze artikelenreeks interviewen we huidspecialistes die werken met PCA Skin. Hoe zijn zij met het merk in aanraking gekomen, wat zijn hun ervaringen tot nu toe en – misschien nog wel het allerbelangrijkste – welke zichtbare resultaten hebben ze geboekt bij de klanten in hun salon of instituut?

Vandaag richten we de spotlight op huidspecialist Michael Heffels, mede-eigenaar van Huidinstituut Beauté in Grave (bij Nijmegen), door Beauty Award in 2016 uitgeroepen tot het beste huidinstituut van Nederland.

Huidinstituut Beauté in Grave.

Hoe ben je zo in het vak van huidspecialist gerold?

Ik heb geneeskunde gestudeerd en daarna meer dan twee jaar met veel plezier gewerkt als arts assistent. Toch lag mijn passie elders, misschien ook wel enthousiast gemaakt door mijn schoonmoeder, die ruim 36 jaar schoonheidsspecialiste is geweest. In 2012 heb ik besloten mijn hart te volgen en ben ik dan ook bij haar in de salon aan de slag gegaan. Vanuit het motto “Als ik het doe, doe ik het goed,” ben ik kort daarna met de opleiding tot schoonheidsspecialist begonnen die ik in 2015 heb afgerond. Inmiddels heb ik de salon van mijn schoonmoeder overgenomen, samen met mijn partner Vincent die zich vooral bezighoudt met de inrichting, het gastheerschap en de marketingactiviteiten.

Michael Heffels zijn echte passie bleek uiteindelijk bij huidverbetering te liggen.

Ik kan me zo voorstellen dat je geneeskundige achtergrond regelmatig van pas komt…

Dat klopt. Ik ben door mijn achtergrond goed en snel in staat om de link te leggen met huidaandoeningen en kan daardoor een betere inschatting van de beste behandeling maken. Daarnaast merk ik dat klanten veel vertrouwen in mij hebben, juist vanwege mijn achtergrond. Zeker bij peelings, want daar hangt nog wel eens een zweem van angst omheen. Klanten zijn toch bang voor de downtime of eventuele bijwerkingen. Ik hoor dan regelmatig: “Ik vind het wel fijn dat jij de behandeling uitvoert, want jij bent arts geweest.”

Ook het BeautyJournaal team kreeg onlangs een PCA peeling. Lees de ervaringen hier.

Wat is jouw visie op huidverzorging en huidverbetering?

Natuurlijke huidverbetering staat in ons instituut centraal. Zie ons gerust als de personal trainers voor je huid. Veel huiden zijn ingekakt en lui geworden door allerlei romige en volle producten, veelal rijk aan vaseline. Wij zetten je huid weer aan het werk en halen daardoor het maximale uit je huid.

Uiteraard passend bij je leeftijd, want ouder worden we allemaal. We gebruiken in ons instituut ook liever de term flat-aging, in plaats van anti-aging. Zo mooi mogelijk ouder worden. Daar gaat het om. Botox of fillers zie ik als een eenvoudige quick fix. Het geeft me juist een kick om de huid te verbeteren in zijn integraliteit. En daar heb je – net als bij sporten – een klein beetje geduld en uithoudingsvermogen voor nodig.

Hoe past PCA Skin bij deze visie?

We misten al een tijdje een merk voor huiden met acne- en pigmentatieproblemen. We werkten al met Pascaud en La Colline, maar konden met deze twee merken de echte probleemhuiden niet naar tevredenheid behandelen. Zo’n driekwart jaar geleden hebben we onze acne-specialist Esmee aangenomen en zij kende PCA Skin van haar vorige werkgever. Toen we ons daarna verdiepten in het merk was het eigenlijk liefde op het eerste gezicht.

Door Esmee kwamen Michael en Vincent in aanraking met PCA Skin. Het was liefde op het eerste gezicht.

Wat maakt PCA Skin dan zo bijzonder?

Onze samenleving verandert en dat zien we terug in onze klantenkring. Je kunt echter niet alle producten en behandelingen toepassen bij etnische huiden, daarvan reageren de pigmentcellen nu eenmaal anders. Met PCA Skin kunnen we de Fitzpatrick huidtypen 1 tot en met 6 behandelen.

Ik durf op een donkere huid nu gerust een diepe peeling aan. De peelings en aflevertechnieken van PCA zijn zo slim ontwikkeld dat ieder huidtype veel minder downtime heeft. Klanten hoeven na een peeling niet meer een week vrij te nemen. Ook kunnen de peelings van PCA het hele jaar worden ingezet, wat in mijn optiek een groot pluspunt is.

Bied je een klant altijd één merk aan, of maak je ook combinaties?

Ik ben groot voorstander van een maatwerk behandelprotocol en dat kan ook gerust uit meerdere merken bestaan. Bijvoorbeeld een serum en reiniging van La Colline, plus de pigment gel van PCA. Idem dito kan dit met Pascaud. Ik verdiep me als behandelaar in werkstoffen en kan zodoende de juiste combinaties adviseren. Waarom zou je een volledige lijn moeten aanbieden, als je weet dat je bij een combinatie van merken wellicht een nog beter resultaat kunt behalen?

Welke behandelingen van PCA Skin bied je aan?

Instituut Beauté biedt alle behandelingen uit het assortiment van PCA Skin aan. Zelf maak ik veel combinaties van peelings, bijvoorbeeld de PCA peel en de Sensi peel samen. Esmee werkt juist meer met de therapeutische maskers, omdat deze heel goed werken op acnehuiden. Het Clarifying Mask is daarvan een goed voorbeeld.

Lees hier meer over de effectieve peelings van PCA zonder downtime.

Ook de OxiTrio is een behandeling die ik veel inzet. Dit is een zuurstofbehandeling zonder apparaat. Je optimaliseert daarmee de doorbloeding van de huid en ontgift hem. Perfect voor een doffe of grauwe huid. Meteen na de behandeling zien klanten meer volume en voelen ze hun huid tintelen.

Gebruik je zelf ook de producten van PCA Skin? En zo ja, wat zijn je ervaringen?

Ik ben dol op het Age Refine Retinol serum voor de nacht. Dat is mijn grote liefde, naast Vincent natuurlijk. We zijn onderhand verslaafd door de goede resultaten van dit serum. Ook het Ideal Eye Complex is fijn. Je ziet de lijntjes rondom je ogen letterlijk vervagen. Ook dit product bevat retinol dat zorgt voor aanmaak van collageen en elastine. Het geeft geen irritatie en kan dus gerust boven en onder het oog worden gebruikt.

En tot slot natuurlijk de reiniging van PCA. In tegenstelling tot een reinigingsmilk geven de reinigingsbars van PCA een heerlijk schoon gevoel, zonder een laagje achter te laten op de huid. Tip: breng de reiniging aan met een scheerkwast (ook voor dames!) en laat hem een minuut op vijf op de huid voor een extra diepe reiniging.

Lees hier meer over de producten en huidverstrakkende stoffen van PCA Skin.

Wat vinden je klanten van PCA Skin?

In één woord: geweldig! Zeker de klanten die al lang met pigmentatieproblemen of andere huidproblemen rondlopen en alles al geprobeerd hebben. Of klanten die zonder botox of fillers weer volume terugkrijgen in de jukbeenderen. Voor deze klanten is PCA heilig. Wanneer je eenmaal een merk gevonden hebt dat je huid in topconditie brengt, wil je niet snel meer anders.

Lees hier hoe PCA Skin roodheid in de huid wegneemt.

Hoe zie je het vak van schoonheidsspecialist over een jaar of 10? Wat zijn de belangrijkste veranderingen of ontwikkelingen de komende jaren en waarom? En hoe past PCA Skin binnen deze toekomstvisie?

Het vak van schoonheidsspecialist is op dit moment nog onzeker, gezien de eventuele wetswijziging van minister Schippers. Sowieso geeft dit stof tot nadenken over wat het vak van schoonheidsspecialiste inhoud. Ook dwingt het tot een verdere professionalisering van de branche. Daarbij wil ik wel de kanttekening plaatsen dat we best trots mogen zijn op het huidige niveau van de Nederlandse schoonheidsspecialisten, wanneer je dat vergelijkt met ander Europese landen.

Flat-aging

Ik verwacht dat schoonheidsspecialisten met de focus op huidverzorging en ontspanning steeds meer zullen afnemen. Het vak zal zich meer richten op huidproblemen en flat-ageing. Vandaag de dag is iedereen erg druk en heeft weinig tijd. Daarom wil iedereen zijn of haar kostbare tijd optimaal benutten; behandelingen moeten snel resultaat geven. Een scrub of een maskertje kunnen mensen ook gewoon thuis uitvoeren.

Het mooie van PCA Skin is dat het snel resultaat geeft, op een natuurlijke manier. Met botox of fillers leg je enkel de spier lam, waardoor je bijvoorbeeld niet meer kunt fronsen. Maar met een peeling werk je zowel aan rimpels als aan verslapping, aan pigmentproblemen en vergrote poriën. Dit met behoud van de natuurlijke gelaatstrekken. PCA Skin werkt als een personal trainer voor je huid, net als wij dat bij Beauté graag doen. Het zorgt ervoor dat jij het maximale uit je huid haalt, passend bij jouw leeftijd en leefstijl. Want wie gunt zichzelf nu niet een eigen (huid)personal trainer?

Meer info over Huidinstituut Beauté vind je op www.verjongjehuid.nl

Meer informatie over PCA Skin vind je in het merkdossier op BeautyJournaal.

Lees ook