Zoutscrub en gel-cream, echt zalig

04:49 - 02:53
luistertijd 04:49 - leestijd 02:53

Getest The Body Shop Secrets of the World Body Scrub & Cream

Deze tijd van het jaar kan je huid wel wat extra verzorging gebruiken. Soms is het alleen zo lastig om het juiste product hiervoor te vinden. De ene body cream trekt te langzaam in, de ander blijft plakkerig. Ook in een lichaamscrub zit veel verschil; te kleine korrel of juist te grof.

The Body Shop Secrets of the World collectie bestaat uit allemaal luxe beautyproducten. De producten zijn geïnspireerd op de eeuwenoude beautyrituelen van over de hele wereld. De verpakkingen zien er luxe uit en de producten hebben heerlijke geuren. Zo kun je een klein beetje spa gevoel in je eigen badkamer creëren.

Ik test van deze lijn de Brazilian Cupuaqu Scrub-in-Oil en de Atlantic Seaweed Cream.

Brazalian Cupuaqu Scrub-in-Oil

Claims: Zorgt voor een gladde, stralende en diep gevoede huid. Heeft een heerlijke nootachtige geur om helemaal zen van te worden.

Van scrubs in een olielaagje ben ik eigenlijk al meteen fan. En de geur die bij deze meteen vrij komt bij het openen van de pot is absoluut waanzinnig.

Als een vanillegeur, zo zou ik het willen om omschrijven. Een warme, rijke geur. Perfect voor deze tijd van het jaar.

Ook de ingrediënten zien er goed uit. The Body Shop heeft gebruik gemaakt van veel pure oliën, onder andere van de Cupuaqu boom in het Amazone-gebied. Deze olie is afkomstig van het zaad van de vruchten in de boom en dat ziet eruit als witte boter. Deze olie is rijk aan vetzuren, polyfenolen en bevat ook veel anti-oxidanten, die de huid beschermen.

De scrub voelt zacht aan op mijn huid, dit komt doordat de zoutkorreltjes glad en klein zijn. Na het gebruik van deze scrub is mijn huid super zacht en glad. Het olielaagje dat achterblijft, is totaal niet storend en voelt juist erg verzorgend. De geur van de scrub blijft na gebruik nog lang op de huid aanwezig, heerlijk!

Beste shopdeal

 

Atlantic Seaweed Cream

Claims: Verkoelend en verfrissend. Je zintuigen ontwaken direct!

Een lekkere body crème uitzoeken, vind ik altijd super lastig. Al snel vind ik dat het product niet snel genoeg intrekt en er een plakkerige laag op de huid komt te liggen. De Atlantic Seaweed Cream is een gel-cream. Vaak gebruik ik deze combinatie van gel en crème wel voor mijn gezicht, nog niet eerder voor mijn lichaam. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit bevalt op het lichaam.

Wat mij meteen opvalt is de geur. Super fris, met een klein vleugje eucalyptus/menthol. Heerlijk! Het past ook wel bij de substantie en de kleur van het product. Het product is wat dunner en lichtblauw van kleur.

De Atlantic Seaweed Cream bevat veel huidverzorgende ingrediënten, zoals sesamolie, olijfolie, aloe vera, zonnebloemolie en glycerine. Laatstgenoemd ingrediënt staat natuurlijk bekend als een hele goede huidbevochtiger. Alcohol Denat staat helaas vrij hoog op de INCI-lijst (de tweede plek, naast water). Dit is een klein aandachtspunt voor mensen met een gevoelige huid.

De gel-cream trekt enorm snel in en is heerlijk in combinatie met de scrub. Een klein beetje verkoelend is de crème ook wel, je zou het ook goed als after sun kunnen gebruiken. Ik voel me dan ook meteen super fris. Bij elke beweging die ik maak, komt er een vleugje van de geur naar boven. Als je houd van de geur  van eucalyptus en menthol is dit een absolute aanrader. Het product geeft een heerlijke energieboost.

Beste shopdeal

 

The Body Shop Secrets of the World: wel of geen goed bewaard geheim?

Deze twee producten van de Secrets of the World lijn hebben mij absoluut nieuwsgierig gemaakt naar de rest. Ik ben super enthousiast. De scrub maakt mijn huid super zacht, ook na het afspoelen door de olie die in de scrub zit. De gel-cream verzorgt mijn huid goed en laat hem ook zacht aanvoelen.

Ik zou zeker even gaan ruiken aan deze heerlijke The Body Shop Secrets of the World productlijn als ik jou was.

Shop Secrets of the World hier online

Lees ook