Eiwit, zink en lactobacillen in creme en bier

04:38 - 02:46
luistertijd 04:38 - leestijd 02:46

Journalist Mick Boskamp

”Wat is soixante-neuf in het Frans?” In het boek ‘Ik, Jan Cremer’ vraagt de auteur zich dit in Frankrijk af. Het is een goeie grap, maar het geeft ook aan hoe ingeburgerd het woord in de Nederlandse taal is. Zal ik het doen? Zal ik het gewoon ordinair over soixante-neuf hebben deze week? Ik doe het gewoon.

Extra oestrogeen

Soixante-neuf oftewel standje 69 is een seksuele positie, waarvan de houding met het getal 69 al is aangeduid: een van de twee partners ligt op de rug, de ander kiest positie boven de partner, maar dan wel 180° gedraaid, zodat de vrijkousen elkaar tegelijkertijd oraal kunnen bevredigen. Op het gevaar af dat ik een soort mannelijke Goedele Liekens word, heb ik een goede reden om het regelmatig over seks te hebben in mijn column. Onze hoofdredactrice en uitgeefster schreef laatst: ‘Seks is goed voor de huid. Bij vrouwen neemt door seks de hoeveelheid oestrogeen toe. Maakt de huid gladder en het haar voller.’

Een wereldwijd eerbetoon aan de Franse taal 

En als seks mooier maakt, dan gaat soixante-neufen nog een tandje verder, lees: gezonder. Maar laten we eerst even kijken waar die briljante, alleszeggende naam vandaan komt. Hoewel het standje op zich al voor kwam in de Kamasutra, schijnt het dat de beroemde en beruchte Franse courtisane, spreekster en Franse Revolutie-leidster Theroigne de Mericourt rond 1790 met het woord op de proppen kwam door het kwistig rond te strooien in de Catéchisme Libertin oftewel de Catechismus van de Hoer. De laatste 20 jaar van haar leven bracht Theroigne, volslagen kierewiet, in een gesloten inrichting door, niet wetende dat haar plastische uitdrukking voor een bijzonder sekstandje een wereldwijd eerbetoon aan de Franse taal zou worden.

Hij heeft een geweldige klus te klaren 

Maar nu terug naar de tegenwoordige tijd. Waarom is soixante-neufen zo gezond? Heel simpel. Laten we eerst naar de bezigheden van de vrouw kijken. Met haar mond bevredigt ze de man en als het goed is, en het is goed, want hij heeft ondertussen een geweldige, opwindende klus te klaren, dan komt hij ook klaar. Sperma is gezond. De voedingsstoffen in ‘mannenpap’ dragen bij aan een gezond lichaam en het welzijn van je eicellen, blijkt uit onderzoek. In zaad zitten veel waardevolle voedingsstoffen, zoals enzymen, eiwitten en zink. Daarbij komt dat sperma ook goed voor de huid is.

Sperma op je gezicht voor 180 euro 

Een tijdje geleden waren er Beautyexperts, die beweerden dat spermine, een krachtig antioxidant en een bestanddeel van sperma, de huid zacht en soepel houdt en strakker maakt. Het Noorse bedrijf ‘Bioforskning’ maakt dit bestanddeel na in laboratoria en verkoopt het als ingrediënt voor beautyproducten.

Wie het zelf eens wil uittesten kan voorlopig alleen terecht in de Townhouse Spa in New York. Daar krijg je voor 180 euro een kwakje sperma op je gezicht en wordt je huid verder behandeld met ultrasone golven en infrarood licht.

Een firma die vaginaal bier maakt 

Dan gaan we thans over naar zijn noeste ‘arbeid’ gedurende de soixante-neuf: de vrouw likken en bevredigen.

Vaginaal vocht bestaat voor een groot deel uit lactobacillus, en dat is de bacterie die ook in je darmsysteem zit en ervoor zorgt dat probiotica zo goed voor je zijn. Volgens de hedendaagse wetenschap zorgt probiotica ervoor dat je immuunsysteem sterker wordt, dat – als je er ook bij beweegt – vetten worden omgezet in spiermassa en dat over het algemeen je gemoedstoestand een boost krijgt. Sounds good, nietwaar?

Hoe goed haar liefdessappen zijn voor een mens, bewijst een firma die – schrik niet – vaginaal bier maakt. Bier gebrouwen met het soort gist dat uit de onderste regionen van de vrouw komt. Als je het niet gelooft, check dan dit filmpje:

Maar los van dat alles, los van alle voordelen voor schoonheid en gezondheid, is soixante-neufen een heerlijke, onvergetelijke en super opwindende bezigheid. Als ze gedraaid op me komt liggen, begint het al met het mooiste uitzicht ter wereld. Op een plekje waar de zon altijd schijnt en alles in bloei staat.

Deze Goedele zegt: doen!

 

Lees ook