10x in vijf weken: je krijgt gegarandeerd een gladde, gevulde huid!

10:13 - 06:07
luistertijd 10:13 - leestijd 06:07

Ioulia Armagou, president of Juliette Armand

In de maanden november en december ben ik met mijn gezichtshuid ondergedompeld geweest in de wereld van Juliette Armand, de facials en producten van de Griekse chemicus Ioulia Armagou, waarover we ook regelmatig berichten op BeautyJournaal.

 

FullSizeRender-10

Juliette Armand facials zijn verrukkelijk

Juliette Armand is de huidverbeteringslijn naast hannah die door hannah s.i.r.c in Voorthuizen wordt gedistribueerd en inmiddels door honderden huidcoaches in hun instituten wordt gebruikt. Onlangs kregen jullie al een leuk voorproefje van facials die mijn testteam onderging (bekijk de videootjes hier nog eens), en hieronder vertel ik je hoe ik mijn kuur van zeven behandelingen heb ervaren. Eigenlijk hoor je er tien in vijf weken te krijgen, maar dat redde ik helaas niet. Toch heb ik na zeven behandelingen in pakweg 8 weken ook een mooi resultaat behaald.

FullSizeRender-15

De tijd stil zetten met een vochtbad-kuur

Ik heb samen met huidcoach en BeautyJournaal huid-expert Marielle Eggenkamp gekozen voor de Chronos therapy. Een kuur die dermate veel hyaluronzuur aan de huid afgeeft dat je je boeking bij de cosmetisch arts voor injectables nog wel even uit kan stellen, aldus de belofte;-). Je krijgt hernieuwd volume.

FullSizeRender-5

Aanpak oxidatieve schade

Juliette Armand stelt het als volgt: de huid bouwt bescherming op tegen drie belangrijke veroudering-vijanden: een tekort aan vocht, biologische veroudering en oxidatieve schade veroorzaakt door externe factoren waaronder uv-straling. Het is een flash kuur in korte tijd, zodat je ook echt een volumegevende effect kunt ervaren.

De belangrijkste werkzame stoffen in de Chronos kuur

De Chronos therapy zit in een compacte doos met een peeling, 2 serums en een antioxidant oil die allemaal een eigen stap zijn binnen de behandeling.

De belangrijkste werkzame stoffen waarmee gewerkt wordt zijn:

 • hoogmoleculair sodium hyaluronate (1800-2200 kDa, een vloeistof-film die verstevigd en een liftende ‘sensatie’ geeft),
 • laagmoleculair sodium hyaluronate (400-1000 kDa, voor directe hydratatie en transport van actieve substanties),
 • Lanablue (een algenextract met omega-3-vetzuren, eiwitten, lipopolysacharide en vitamine B1, B2, B5, B6 en C dat zorgt voor het glad maken en bevochtiging van het stratum corneum en geeft hierdoor een gladdere, zachte huid en vermindert rimpels) ,
 • linolzuur,
 • CL biopeptiden (een peptidecocktail met ondermeer palmitoyl oligopeptide die collageen stimuleert en tevens glycosaminoglycanen – de voorlopers van collageen) ,
 • EL biopeptiden (peptidecocktail met ondermeer palmitoyl hexapeptide-2, stimuleert fibroblasten en de huidsoepelheid, je kunt meer stevigheid en een betere huidtonus ervaren),
 • isoflavonen uit soja,
 • dermal respiratory system(een enzym van gist dat het cellulair metabolisme stimuleert en tevens een antioxidant is),
 • vitaminen A en E,
 • marine collageen,
 • elastiene,
 • amandelolie,
 • urea,
 • keratoplast (een esther van Salicylic Acid dat exfolieert maar ook roodheid vermindert bij couperose, werkt anti-inflammatoir en verstevigend),
 • sheaboter en avocado olie.

Zo gaat de Chronos Therapy facial:

Stap 1: de peeling fase, bestaande uit 10,5% glycolzuur, 1,5% salicylzuur, 10% urea, 2% keratoplast (graag check want keratoplast is een andere naam voor salicylzuur). De peeling mag 5 minuten inwerken, en bij mij wordt hij er, vanwege mijn wat gevoeliger huid, met een neutralisatie lotion lichtjes afgehaald.

 

Stap 2: de hydraterende fase: aanbrengen van het Hydra serum voordat het Hydra Latex masker erop komt

 

Het Hydra serum bevat zowel hooggeconctreerd groot moleculair hyaluronzuur als klein moleculair hyaluronzuur. Het is een dosis van 2 ml. Dit wordt goed ingemasseerd, waarna er een Hydra Latex masker overheen komt. Het idee achter de Chronos therapy is om de huid van zoveel mogelijk vocht te voorzien wat extra volume creëert in de bovenste huidlagen en de cellen aan te zetten tot stimulatie van collageen- en elastiene vorming.

Stap 3: de hydraterende fase: het Hydra Latex masker voor insluizing van de serum stoffen

 

Het Hydra Latex masker ziet er misschien een beetje eng uit, maar het voelt absoluut niet zo. Het is flexibel, je ervaart geen warmte stuwing of andere sensaties, behalve die van ‘ let it go’ – ontspan jezelf! En je ziet ook als het masker eraf gaat na 20 minuten, hoe heerlijk ontspannen mijn huid eruit ziet. Het masker wordt gebruikt om de werkzame stoffen uit het serum beter in te laten sluizen, onder invloed van de warmte.

Stap 4: de anti-aging fase: inmasseren van het collageen serum

 

Daarna wordt een collageenserum ingemasseerd, afkomstig van zalm. In het videofragment vertelt Marielle dat de collageen structuur van de zalmhuid overeenkomt met die van de mens, en dat het materiaal daarom zo goed opneembaar is. Collageen heeft de eigenschap de huid extra goed te hydrateren.

Stap 5: de anti-aging fase: aanbrengen en inmasseren van het Anaplastic masker

 

Hier overheen wordt het Anaplastic masker aangebracht op basis van dermonectin een fibronectine derivaat, welke de huid (epidermale-dermale junction) en de elasticiteit versterkt. Het aanwezige Drieline, afkomstig van bier-soja, versterkt de immuniteit en werkt anti-inflamatoir. De Shea Butter verzorgt en verzacht en is rijk aan omega-vetzuren. Het geheel wordt 5 tot 10 minuten ingemasseerd, met de beroemde bindweefselmassage grepen van huidcoach Marielle Eggenkamp, totdat het is opgenomen. Zowel het masker als de grepen verhogen de doorbloeding van de huid waardoor de stoffen uit het serum beter opgenomen worden. De facial wordt afgesloten met een antioxidant olie, de anti-aging cream en de heerlijke Juliette Armand Sunfilm spf 30.

Na afloop ziet mijn huid er getonifieerd uit, de contouren zijn steviger, dat zie ik meteen rond de kaaklijn en in de hals en op mijn decolleté, mijn grootste verslappingspunten. Mijn huid oogt beregezond.

 

Thuis ga ik verder met de producten uit deze lijn:

IMG_1453

 • Sensitive Cleansing Gel, geschikt voor zowel gevoelige als vette huidcondities. Een gel die mijn make-up goed verwijderd en tijdens de kuur, dankzij mijn zeer doorvoedde huid ook geen droog effect na de reiniging op mijn huid heeft. Hij ruikt heerlijk en is zuinig in gebruik. Makkelijk met water te verwijderen.
 • Preparation Lotion: mijn grote vriendin! Wat een topproduct is dit. Aanvankelijk geeft hij een lichte prikkeling aan mijn huid, vanwege de 5% aha-mix van glycol- met melkzuur. Hij is bedoeld voor diepe nareiniging en een regulatie van de pH-waarde van je huid. Na een weekje ben ik gewend en nu ben ik verslaafd. Hij maakt mijn huid heel erg glad en houdt de hydratatie op peil. Mijn 13-jarige dochter gebruikt hem in de strijd tegen opkomende mee-eters en puistjes als gevolg van sterke verhoorning van haar huid, en alle struggles zijn weg bij haar. Haar huid ziet er kalm, glad en egaal uit.
 • Hydra Antitox serum: je moet het even een kans geven. In het begin wordt hij snel door je huid opgeslorpt en lijkt hij weg. Maar naarmate je hem langer binnen je verzorgingsregime gebruikt zie je wat hij echt doet: je huid al een buffertje geven met hydraterende hyaluronzuren  – in maar liefst vijf soorten moleculair gewicht – (en matrixyl peptiden en vitamine A en E). Hij is wel net iets minder zuinig in gebruik dan je zou willen: na drie weken op! Het serum werkt prachtig in combinatie met de anti aging cream: hechten perfect aan elkaar.
 • Wrinkle correct cream is een heerlijke luchtige creme gel die mooi opgenomen wordt. Soms, als je het gevoel hebt wat vet te missen (Juliette Armand is niet zo ‘vet’ ) dan breng je gewoon twee dunne laagjes aan. Je huid krijgt een prachtige glans en voelt echt de hele dag gehydrateerd aan, in combinatie met voorgaande producten. Ook foundations blijven mooi op de creme aanwezig. Er zit niet alleen hyaluronzuur in, maar ook het prachtige anti-oxidantstofje EUK-134 waar serieus onderzoek over te vinden is, en verder linolzuur, DHEA, squalaan, soja isoflavonen, jojoba olie, vitamine E, lecithine, carnosine. Een mooie mix van hydraterende stoffen met anti-oxidanten.

Tot slot: wat vind ik ervan?

De kuur moet je eigenlijk twee keer per week en dan vijf weken lang doen. Dit redde ik niet. Het werden er zeven ipv tien, maar in de laatste anderhalve week ben ik wel drie keer met tussenpozen van twee tot drie dagen geweest en ohlala…dan begin je echt te merken wat Ioula bedoelt met de pay-off dat je je gang naar de injectables arts nog even uit kan stellen. Je huid verstrakt! Spant op! Glanst! Voelt zo doorvoed aan dat je nog nauwelijks skincare nodig hebt. Kun je na gaan als ik het wel tien keer in vijf weken had ondergaan;-)

Enlight1-2

Ik heb de producten van Juliette Armand als eens een jaar geleden mogen gebruiken, maar dat was niet in combinatie met behandelingen, en dan merk je toch verschil. Mijn huid is tijdens de kuur heel goed maar veilig geexfolieerd en dan merk dat de opneembaarheid van je skinare aanzienlijk verbetert. Het maakt voor mij ook weer eens duidelijk hoe goed het is als je echt met grote regelmaat een facial laat doen, en deze thuis ondersteunt met skincare waarin dezelfde werkzame stoffen zitten. Dit vertellen schoonheidsspecialisten ons natuurlijk al jaren, maar het is zo goed om dat zelf ook te ervaren. Advies is vaak om eens in de zes weken te gaan voor een facial, maar ik zou zeggen: ga iedere vier weken, minimaal. Zeker in combinatie met de fantastische bindweefselgrepen van de hannah huidcoaches: ik zag mijn halsvelletje ook zienderogen aanspannen – wat ik met creme alleen echt niet voor elkaar krijg.

Wil jij ook een Juliette Armand behandeling ondergaan? Kijk voor een salon in jouw buurt.

Monique Lindeboom is al 24 jaar beautyjournalist en oprichter van BeautyJournaal (2009). Ze is 52 jaar.

Lees ook