Cosmetisch medisch Cosmetische dermatologie Expertadvies Gezicht Huidzorg Injectables Klinieken Oogverzorging Rimpels en slapte Voor hem

Dr Frodo lost fillerproblemen op met hyaluronidase

drs Frodo Gaymans
Geschreven door drs Frodo Gaymans

Bultjes door hyaluronzuur fillers zijn snel te verhelpen met dit enzym

portret drs frodo gaymansAls je niet tevreden bent na een fillerbehandeling met hyaluronzuur, bestaat er een goede oplossing. Heb je bijvoorbeeld na een behandeling bobbels in je lippen, asymmetrisch lippen of zwelling rond de ogen, dan is dit goed op te lossen met de medicinale stof hyaluronidase. Binnen ongeveer 24 uur ben je in de meeste gevallen van de klachten af.

Enzym kan hyaluronzuur afbreken

Hyaluronzuur filler zijn wereldwijd de meest gebruikte fillers omdat ze goed getolereerd worden door het lichaam. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof en een belangrijk bestanddeel van de huid. Als filler is hyaluronzuur een geweldig product dat voor enkele jaren in de huid blijft. Een van de belangrijkste redenen dat hyaluronzuur zo populair is, is dat het volledig opgelost kan worden met het enzym hyaluronidase.

Wat zijn nou de mogelijke bijwerkingen na een behandeling met hyaluronzuur fillers?

  • Asymmetrisch resultaat
  • Bobbels onder de huid of klontering door verkeerde plaatsing
  • Overvulling door te veel product
  • Tyndell effect(door hyaluronzuur te oppervlakkig te plaatsen, kan er een blauwige verkleuring onder de huid ontstaan)
  • Infectie
  • Vasculaire problemen (problemen aan de vaatjes)

En wat is Hyaluronidase/Hyason dan precies?

Hyaluronidasae wordt gewonnen uit runderen of schapen. Het is een enzym dat specifiek hyaluronzuur oplost. Hyaluronidase zorgt ervoor dat hyaluronzuur wordt afgebroken in glucose en water, en dit wordt vervolgens door het lichaam afgevoerd). Anders gezegd: Het enzym hyaluronidase depolymeriseert het hyaluronzuur.

hyaluronidase

Hoe wordt hyaluronidase gebruikt?

Met een klein naaldje wordt Hyaluronidase in de filler geplaatst, waarna het effect meteen zichtbaar is. Direct na het injecteren van hyaluronidase wordt het hyaluronzuur al zachter. Afhankelijk van het hyaluronzuur-merk gaat het oplossingsproces ongeveer een dag door.

Kleven er ook nadelen aan dit oplosmiddel?

Hyaluronidase is niet zo nauwkeurig als een behandeling met fillers. Er is geen goede richtlijn voor de dosering van hyaluronidase en vaak hebben we meer dan één behandeling nodig om de hyaluronzuur filler goed op te lossen.

Een ander nadeel van hyaluronidase is dat het mogelijk ook een beetje van je eigen hyaluronzuur oplost. Door het afbreken van het bindweefseltussenstof wordt het bindweefsel soepeler. Met als gevolg dat er tijdelijk volumeverlies in de huid kan ontstaan. Hierdoor zijn wij wat terughoudend met het gebruik van hyaluronidase en gebruiken we het in zo klein mogelijke hoeveelheden.

Wij hebben veel ervaring met hyaluronzuur omdat wij veel patiënten zien met klachten uit andere klinieken. Patiënten met overvulling van hyaluronzuur onder de ogen, patiënten met bobbels in de lippen en soms ook volledig misgeplaatste fillers.

 

 

Bultvorming na hyaluronzuur injecties

Bultvorming na hyaluronzuur injecties

Genezen lip na behandeling met Hyaluronidase medicijn

Genezen lip na behandeling met Hyaluronidase medicijn

Meeste problemen door onervarenheid en onkundig gebruik

Uiteindelijk ontstaan de meest klachten met hyaluronzuur fillers door onervaren behandelaars en onkundig gebruik. “Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken; een geslaagde ingreep begint bij een goede arts” de NVCG.

Zo voorkom je een hoop gedoe achteraf….

Literatuur:

Lees hier ook nog patiëntenreacties van vrouwen en mannen die na fillerproblemen met deze medicatie aan de slag zijn gegaan.

Ga voor meer informatie naar de website van de dr Frodo Kliniek.

Heb jij een vraag voor Frodo Gaymans? Stel hem via ons contactformulier. BeautyJournaal zorgt ervoor dat je persoonlijk antwoord krijgt van de arts.

logo kliniek wit

 

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Over deze schrijver

drs Frodo Gaymans

drs Frodo Gaymans

Cosmetisch arts Frodo Gaymans kijkt met een holistische blik naar zijn cliënten. 'Wat voorop staat is dat mensen zichzelf blijven of weer worden. Schoonheid met behoud van uitstraling, daar staan wij voor als team.
Er wordt gewerkt met 3D-technologie. 'Voordat er besloten wordt over een ingreep, wordt het gelaat helemaal in kaart gebracht. Met behulp van computer simulaties kan vervolgens het beoogde effect van een behandeling in beeld worden gebracht.'

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.