Wijst de online diagnose Sabine op de juiste producten?

06:36 - 03:58
luistertijd 06:36 - leestijd 03:58

RoC is vernieuwd

RoC heeft dit jaar haar complete assortiment vernieuwd. Monique schreef hier al eerder over in haar vaste column ‘zakenpraat’ van afgelopen juni. De column niet gelezen? Klik dan hier.

Het huidverzorgingassortiment heeft nu de naam Pro-fessional Skincare meegekregen, met sublijnen als Pro-Calm met verzachtend moederkruid voor bijvoorbeeld de geïrriteerde huid en Pro-Protect met UV-filters voor de (zon)gevoelige huid.

Homepage RoC Pro-Fessional

Online test

Niet alleen is het gehele assortiment aangepakt, ook heeft RoC de website grondig vernieuwd. Je kunt nu online een test doen om te kijken welke producten en productlijnen het beste voor jouw huid geschikt zijn.

Met veel enthousiasme begin ik aan de test. Ik ben blij verrast wanneer ik merk dat de vragen niet alleen over je huidconditie gaan, maar ook over levensstijl. Zoals we allemaal weten, draagt je levensstijl in grote mate bij aan je huidconditie. Roken, drinken, luchtvervuiling, weinig slaap, veel in ruimtes met airconditioning… ze hebben allemaal hun weerslag op je huid.

Mijn (online) huiddiagnose

Uit de test kwamen de volgende twee productlijnen die voor mij geschikt zouden zijn:

RoC Pro-CorrectMijn (offline) werkelijkheid

Ik ben altijd dol op mass-market producten die werkzaam zijn. Niche of high-end producten zijn in mijn optiek niet per definitie altijd beter. Ik vul deze mass-market producten aan met serums en peelings op zijn tijd. Daarbij zijn Hannah, Medik8 en Juliette Armand op dit moment mijn favorieten. Zo creëer ik een betaalbare mengelmoes van huidverzorging die goed voor mij werkt. Maatwerk dus.

Ik heb de afgelopen periode een pittige tijd privé gehad, waardoor mij maar weer duidelijk werd dat een stralende huid niet alleen het gevolg is van cosmetica en huidverzorging. Stress, zorgen en slapeloze nachten maken je huid ook dof, kan ik inmiddels uit eigen ervaring vertellen. Juist in deze tijd begon ik met het testen van de RoC Pro-fessional producten.

Pro-Correct anti-aging crème

Deze anti-rimpel-crème bevat retinol en hyaluronzuur als belangrijkste bestanddelen. De crème komt in een praktische tube met een drukflacon. Hygiënisch en daarmee is de houdbaarheid van de ingrediënten verhoogd.

RoC DagcremeDe crème is stevig als het uit de tube komt, maar verandert in een fluide massa die makkelijk uit te smeren is. Het product is zwaar geparfumeerd, een kruising tussen een wasmiddel en een parfum. Luxueus, maar iets te heftig voor mij.

De crème trekt makkelijk en snel in en laat een mooi glanzende gloed achter. De geur vervliegt een beetje, maar blijft toch nog lang rond je hangen. Daar moet je wel van houden. Make-up is prima aan te brengen; er ontstaat geen rullende massa. Wel moet je oppassen bij de ogen. Zodra de crème in je ogen komt, is het een uur lang een tranendal. RoC maakt geen onderscheid meer tussen een dag- en nachtcreme en daarom smeer ik product het twee keer per dag op.

Mijn huid is een vochtslurper…

In eerste instantie test ik de crème zonder serum. Dit werkt niet voor mij. Rond de lunch begint mijn huid al te trekken, een droog gevoel. Nu weet ik dat mijn huid een vochtslurper is. Kortom ik ben gaan smeren met een extra serum, voordat ik de crème op deed. Voila, trekkerig en droog gevoel was weg! De hoeveelheid hyaluronzuur in het product is blijkbaar te weinig voor mij.

Na twee maanden kan ik de balans opmaken. De retinol in de Pro-Correct crème doet zijn werk weer als vanouds. Rimpels en lijntjes zijn minder zichtbaar. Mijn huid heeft een gezonde gloed gekregen en ziet er weer zacht uit. In combinatie met een extra serum is dit een topper, wat mij betreft. Heel betaalbaar en mooie werkzame stoffen die echt resultaat hebben.

 

RoC Pro-Sublime

Pro-Sublime: anti-age eye perfecting system

Een twee-stappen oogcrème die er voor zorgt dat je donkere kringen, wallen en rimpels worden verminderd. Jarenlang was ik trouw aan crèmes voor de oogstreek. Door de visie van Paula Begoun – namelijk dat oogcreme onnodig is (in dit artikel lees je daar meer over) – ben ik een aantal jaren gestopt met dat onderdeel van het beautyregime. Kortom, het Pro-Sublime anti-age eye perfecting system was voor mij weer een hernieuwde kennismaking met een oogcreme.

Het systeem bestaat uit twee tubes.

Stap 1: eye perfecting concentrate: Deze donkergroene Vaseline achtige-crème ruikt niet en moet als eerste aangebracht worden. Het voelt lekker vettig en zacht aan. Het smeert makkelijk uit en trekt zeer snel in en laat een zijdezacht gevoel achter.

Stap 2: eye perfecting activating fluid: Een witte fluide crème die wederom geurloos is. Ook deze smeert makkelijk uit en het duurt ietsje langer voordat de fluid intrekt, maar dat heeft volgens mij alles te maken met het feit dat het net over het concentrate van stap 1 heen gesmeerd is. Ondertussen kleed ik me aan en daarna kan ik zonder problemen mijn make up aanbrengen.

RoC Oogverzorging Stap 1 en 2

Links stap 1, rechts stap 2 van de oogverzorging.

Ik ben verrast dat mijn huid echt heel blij reageert op deze oogcremes. De rode plooitjes die vaak in mijn ooghoeken te zien zijn, verdwijnen al na een week. Ook lijken mijn kringen minder zichtbaar en heb ik minder droogterimpels.

SabineIk ga weer overstag, Paula Begoun kan me wat. Dit twee-stappen product werkt voor mij echt.

Eindoordeel

Fijne en betaalbare producten, die doen wat ze beloven. Ook opmerkelijk is het feit dat de online huiddiagnose test voor mij de juiste producten heeft aanbevolen.

Mijn huid is in twee maanden tijd zichtbaar opgeknapt. De sporen van een veelbewogen periode lijken voor een belangrijk deel uitgewist.

Lees ook