Mijn recept voor verslapping & pigmentvlekken & donkere kringen

07:23 - 04:25
luistertijd 07:23 - leestijd 04:25

RoC maakt me blij met het Pro-Fessional skincare programma

Er zijn voor mij merken in het massmarket segment waar ik altijd weer blij van word. RoC is er daar een van. Betaalbaar, maar ook absoluut interessant geformuleerd. Met werkzame stoffen die ertoe doen, en met oog voor alle huidcondities denkbaar.

Re-invented!

RoC heeft haar complete assortiment van huidverzorgingsproducten opnieuw uitgebracht. En dat betekent in dit geval dat niet alleen de insteek op huidbehoefte overzichtelijker is geworden, er zijn ook heel interessante nieuwe producten bij gekomen….en de website biedt nu extra veel informatie over verzorging en preventie. Er is een huidanalyse programma en er zijn tips om je huid in goede conditie te houden met zinvolle achtergrondinformatie.

Leestip: bezoek hier de nieuwe uitgebreide website van RoC

Nieuwe indeling: verschillende texturen 

Wat ik ten eerste al interessant vind is dat de traditionele onderverdeling naar nacht- en dagverzorging weg is. Er wordt nu gekeken naar huidbehoefte, en daartoe bevatten alle lijnen nu producten in verschillende texturen: van een concentrate (hooggeconcentreerd crème, dus niet te verwarren met een serum textuur), een fluid (vloeibare verzorging, minder vet) tot een crème (rijke, meer vette crème). Je kunt ze natuurlijk combineren, maar ook los van elkaar gebruiken. Lees hier alle ins & outs om je huidstructuur te begrijpen

Zes lijnen voor zes behoeften

Het nieuwe Pro-Fessional assortiment bestaat nu uit zes lijnen, geheel afgestemd op jouw huidsituatie, en dat zal je ook overzichtelijk zien als je de huidconditie test op de website doet. Het is echt handig, omdat je via gerichte vragen bij de juiste lijn uitkomt. Terwijl, als je het assortimentsoverzicht bekijkt nog wel in de verleiding zou kunnen komen om te twijfelen tussen de ene en de andere lijn.

De test schept meteen duidelijkheid. Je doet hem hier.

De nieuwe lijnen zijn: 

Renove, om de teint te egaliseren (lees meer) en pigmentvlekken minder zichtbaar te maken, met o.a. vitamine C (lees meer), en anti-age stof Hexinol – een patent van RoC (lees meer).

Correct, om rimpels en fijne lijntjes minder zichtbaar te maken, met o.a. retinol (lees meer) en hyaluronzuur (lees meer).

Define, om huidverslapping af te remmen (iets waar ik zelf last van heb, als gevolg van een hoge glycatie gevoeligheid), met o.a. het gepatenteerde THPE dat inwerkt op de keratinocyten (laat ze samentrekken, lees meer) van de huid en zo zorgt voor een optisch aanspannend effect en bugrane (lees meer) dat de elastieneproductie stimuleert. Lees ook hier meer over huidverslapping. 

Preserve, een parfumvrije lijn, rijk aan vitamine E en polyfenolen (lees meer) , en afhankelijk van de textuur ook extra vitamine C en/of plantaardige olien en hyaluronzuur.

Pro, de nieuwe verzorgingslijn speciaal voor de gevoelige huid met parfumvrije producten, en aanvullend een Balm en een Cream voor de zeer geprikkelde huid. Deze producten zijn ook een aanrader na cosmetische behandelingen om de huid tot rust te brengen en/of beschermen. Lees hier meer.

Sublime, een zeer interessante oogverzorgingslijn, met onder meer het Perfecting System dat bestaat uit twee producten die je over elkaar heen gebruikt, en met elkaar in wisselwerking door elektrostimulatie zorgen voor minder fijne lijntjes. De huid wordt als het ware van binnenuit opgevuld.

Mijn test

Ik doe de test op de site van RoC en geef aan dat pigmentvlekken en huidverslapping voor mij speerpunten zijn. Ik wilde beide zo lang mogelijk uitstellen en zo min mogelijk gaan zien in mijn gezicht. Via een overzichtelijk keuze menu waarin gevraagd wordt naar je huidconditie, de type producten die je gebruikt en welk probleem je wilt aanpakken, kom je bij een gericht productadvies uit.  Voor mij, met mijn gecombineerde huidtype zijn dat:

Lees hier alle ins & outs over oorzaken en oplossingen voor pigmentvlekken

Ik word natuurlijk meteen nieuwsgierig. Ik had al even kennis gemaakt met de verschillende texturen en ik moet zeggen dat ze heerlijk aanvoelen op de huid. De concentrate en een fluid zijn ook een perfecte combi voor mij, omdat ik altijd nog een gekleurde dagcreme of foundation over mijn skincare heen aanbreng, en zo wordt de basis niet te vet daarvoor. De zonverzorging van RoC is al jaren favoriet bij mij.

Lees hier alle ins & outs over oorzaken en symptomen van huidverslapping

Bijzondere technologie voor de oogomtrek!

Maar ik wil nog een product onder de aandacht brengen, en dat is de speciale set oogverzorging: Pro-Sublime Anti-Age Perfecting System.

Het bestaat uit twee stappen: een Eye Perfecting Concentrate in een opvallend grijsblauwe gel, die, zodra je hem opdoet, je kringen als sneeuw voor de zon laat verdwijnen, echt top!  Daarover heen breng je heel dun de Eye Perfecting Activating Fluid aan. Tussen deze twee producten ontstaat een speciale synergie op de huid: een elektrische stimulatie (E-pulse, lees hier meer), veroorzaakt door een combinatie van zink met microfijne deeltjes koper.

Lees hier alle ins & outs over het ontstaan van kringen en de aanpak ervan

Weg kringen

Door deze activiteit ontstaat er een celprikkeling die de huidfuncties stimuleert zoals aanmaak van collageen en elastine, maar ook verkleuringen aanpakt. Dit is een langere termijn effect. Ik heb het daarvoor nog niet lang genoeg gebruikt. Maar er is dus ook een onmiddellijk effect: je kringen verdwijnen, het huidoppervlak lijkt zich van binnenuit op te vullen en het oppervlak wordt heel egaal van kleur.

Ik adviseer hem wel ‘s nachts te gebruiken omdat je concealer of foundation erover heen wat kan gaan rullen. Dit effect wordt minder als je genoeg tijd neemt om alles in te laten trekken, en niet teveel van de producten aanbrengt. Ook werkt kloppend aanbrengen beter dan uitsmeren.

WIN deze oogcrème set bij BeautyJournaal!

We krijgen de unieke gelegenheid om een flink aantal sets van deze oogcreme nu weg te geven. Doe mee, en ga hier naar de actiepagina.

 

RoC Pro-fessional in vogelvlucht

Hierbij geef ik nog even in vogelvlucht aan welke mogelijkheden je hebt met het nieuwe programma, afgestemd op jouw huidissues:

Lees hier ook allerlei waardevolle lifestyle tips om je huid in topconditie te houden: over zon, voeding en stress en welke kettingreacties ze veroorzaken in je huid.

RoC PRO producten shop je landelijk exclusief bij Etos.

Lees ook