Gereedschap Make-up Nagels

Inge laat zien hoe je Ombre-nagels maakt

Inge van de Scheur
Geschreven door Inge van de Scheur

Stempelen met make-sponsjes op je nagels?!

Inge van de Scheur Zwart-Wit

MUA Inge van de Scheur

MUA Inge laat zien hoe je Ombre-nagels maakt

Ombre-nagels zijn nog steeds helemaal hip, dus het leek mij leuk om jullie stap voor stap te laten zien hoe je deze nagellook met kleurverloop kan aanbrengen.

Mijn lieve vriendin Anouk is mijn mooie nagel model. Met de nadruk op ‘mooie nagels’, want de mijne zien er iets minder mooi uit. Juist daarom heb ik Anouk gevraagd mij te assisteren bij deze tutorial. Lets go!

Wat heb je nodig?

  • Base coat
  • Top coat
  • 3 kleuren nagellak: licht, middel en donker (wij gebruiken lakken van Make-up Studio, maar uiteraard is elk merk goed)
  • Make-up sponsjes
  • Wattenstaafjes
  • Nagellak remover

Ombre lakjes

Stap 1: Verzorgde nagels en base coat

Zorg ervoor dat je nagels allemaal in dezelfde lengte gevijld zijn en de nagelriemen er verzorgd uit zien. Breng de base coat aan en laat deze drogen.

Ombre base coat

Leestip: Wil je meer weten over verzorgde handen en nagelriemen? Lees hier het artikel met tips van nagelstyliste Esther Kalkman.

Stap 2: Een laagje kleur

Breng de lichtste kleur nagellak aan als egale basis over de gehele nagel.

Ombre lichtste kleur

Stap 3: Stempelen maar!

Pak het make-up sponsje en strijk de 3 nagellakkleuren naast elkaar op het sponsje. Zorg dat er genoeg nagellak op zit, het sponsje neemt namelijk veel product op. Door het sponsje van te voren met water nat te maken, kun je dit iets tegen gaan. Stempel vervolgens het sponsje voorzichtig op je nagel, zodat het patroon op de nagel zit. Beweeg zachtjes van links naar rechts, zodat het ombre patroon mooi blend op de nagel. Herhaal dit steeds opnieuw bij alle nagels.

Ombre stempelen

Stap 4: Foutjes wegwerken

Dip een wattenstaafje in de nagellakremover en veeg alle nagellak op de huid rondom de nagels weg. Dit is een secuur werkje, waarvoor zeker geldt dat oefening veel kunst baart.

Ombre stempelen 10 vingers

Stap 5: Bijna klaar!

Maak je nagels extra mooi met een laagje glanzende topcoat, zodat je veel langer van je mooie nagels kunt genieten. Mijn vriendin Anouk laat je op de volgende foto het eindresultaat zien.

Ombre Anouk

Over deze schrijver

Inge van de Scheur

Inge van de Scheur

Inge is trainster voor het make-upmerk Jane Iredale bij Helene V.
Inge: “ Vrouwen laten zien en leren hoe zij de beste versie van zichzelf kunnen zijn is geweldig."

Naast haar werk houdt Inge zich ook in het dagelijks leven veel met beauty bezig. Ze volgt veel beauty bloggers en vloggers, experimenteert graag met haar haar en nagels, en is altijd nieuwsgierig naar nieuwe hypes rondom beauty.
Inge: “Ik heb in het verleden lang getwijfeld tussen de opleiding voor schoonheidsverzorging en de opleiding voor journalistiek. Daarom vind ik het nu extra leuk om tester te zijn voor BeautyJournaal en onafhankelijke en kritische reviews te mogen schrijven. Daar komen mijn beide passies bij elkaar!”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.