Stempelen met make-sponsjes op je nagels?!

02:15 - 01:21
luistertijd 02:15 - leestijd 01:21
MUA Inge van de Scheur

MUA Inge laat zien hoe je Ombre-nagels maakt

Ombre-nagels zijn nog steeds helemaal hip, dus het leek mij leuk om jullie stap voor stap te laten zien hoe je deze nagellook met kleurverloop kan aanbrengen.

Mijn lieve vriendin Anouk is mijn mooie nagel model. Met de nadruk op ‘mooie nagels’, want de mijne zien er iets minder mooi uit. Juist daarom heb ik Anouk gevraagd mij te assisteren bij deze tutorial. Lets go!

Wat heb je nodig?

Stap 1: Verzorgde nagels en base coat

Zorg ervoor dat je nagels allemaal in dezelfde lengte gevijld zijn en de nagelriemen er verzorgd uit zien. Breng de base coat aan en laat deze drogen.

Leestip: Wil je meer weten over verzorgde handen en nagelriemen? Lees hier het artikel met tips van nagelstyliste Esther Kalkman.

Stap 2: Een laagje kleur

Breng de lichtste kleur nagellak aan als egale basis over de gehele nagel.

Stap 3: Stempelen maar!

Pak het make-up sponsje en strijk de 3 nagellakkleuren naast elkaar op het sponsje. Zorg dat er genoeg nagellak op zit, het sponsje neemt namelijk veel product op. Door het sponsje van te voren met water nat te maken, kun je dit iets tegen gaan. Stempel vervolgens het sponsje voorzichtig op je nagel, zodat het patroon op de nagel zit. Beweeg zachtjes van links naar rechts, zodat het ombre patroon mooi blend op de nagel. Herhaal dit steeds opnieuw bij alle nagels.

Stap 4: Foutjes wegwerken

Dip een wattenstaafje in de nagellakremover en veeg alle nagellak op de huid rondom de nagels weg. Dit is een secuur werkje, waarvoor zeker geldt dat oefening veel kunst baart.

Stap 5: Bijna klaar!

Maak je nagels extra mooi met een laagje glanzende topcoat, zodat je veel langer van je mooie nagels kunt genieten. Mijn vriendin Anouk laat je op de volgende foto het eindresultaat zien.

Lees ook