Susanne Kaufmann, Babyliss, Borlind, Juliette Armand, Medik8, OPI, Urban Decay, Clinique, Peter Thomas Roth

09:44 - 05:50
luistertijd 09:44 - leestijd 05:50

Homepage Maandfavoriet September 2016

BeautyJournaal testpanel favorieten september 2016

Sabine: Juliette Armand Hyaluronic Acid Serum

Wat een prachtige nazomer hebben we gehad! Op kantoor en in de auto waren de airco’s overuren aan het draaien. En al snel gaat mijn huid dan piepen. Het voelt trekkerig en droog aan. Mijn remedie is dan altijd hyaluron. Na diverse serums van Paula’s Choice en Eucerin vond ik afgelopen maand dat het weer eens tijd was voor wat nieuws.

MF Juliette Armand Hyaluronic Acid SerumIk heb onlangs voor BeautyJournaal een peeling ondergaan van Juliette Armand; lees mijn review hier. Dit exclusief bij Hannah huidcoaches verkrijgbare merk vond ik direct interessant. Vandaar dat ik dit keer eens een hyaluron serum van Juliette Armand heb uitgeprobeerd. Het serum is onderdeel van de Elements lijn. Het zorgt voor verbetering van hydratatie en de huidtextuur, en helpt dehydratatie voorkomen. Het serum komt in een donker flesje met een pipet en is zeer makkelijk aan te brengen.

Ik gebruik het voor mijn nachtcrème. Mijn huid lijkt het wel op te slurpen en ziet er beduidend beter uit. Weg trekkerig gevoel en welkom zachte gehydrateerde huid. Heerlijk. Ik ben er dol op!

MF Avoplex Cuticle OilInge: OPI Avoplex Cuticle Oil to Go

De Avoplex Cuticle Oil to Go van OPI is een product waar ik niet meer zonder kan. Ik draag altijd nagellak, heb snel last van droge velletjes en dus daarom vind ik het belangrijk dat mijn nagelriemen er mooi en verzorgd uit zien. Deze nagelriemolie in gelvorm bevat avocado olie, druivenpitolie en vitamine E, waardoor mijn nagelriemen soepel en verzorgd blijven en ik geen last meer heb van droge velletjes.

Doordat het in een super handige tube met een penseeltje zit, past dit product perfect in mijn handtas en kan ik de olie elk gewenst moment van de dag aanbrengen. Ideaal!

Shop hier online.

Esther: Babyliss Rotating Brush

Eigenlijk mag ik het wel mijn decenniumfavoriet noemen… zolang gebruik ik deze föhn al (ik ben inmiddels toe aan mijn tweede exemplaar) en ik ben er groot fan van. Ik heb heel veel, dik en krullend haar, wat ik niet alleen kan laten opdrogen na het wassen. Resultaat is dan namelijk een pluizige bol. Met de föhn droogblazen geeft hetzelfde effect, echter is het dan nog twee keer zo erg. Ik word dan ook altijd heel blij als mijn haar bij de kapper mooi glad geföhnd wordt, maar ik ben zelf niet handig met een föhn en losse borstel boven en achter mijn hoofd. Ik kom dan altijd handen tekort.

MF Babyliss Krulborstel

Wat een feest was het dan ook toen Babyliss deze zelf-roterende borstelföhn op de markt bracht. Sinds ik deze gekocht heb, wil ik nooit meer zonder. De borstel draait in twee richtingen in meerdere snelheden en temperaturen. Ik draai iedere keer een pluk haar in de borstel en met een druk op de knop worden mijn pluizige haren gepolijst, in model gebracht en gedroogd. Resultaat is prachtig glanzend en zijdezacht haar.

Shop hier online.

MF Annemarie Borlind Sunless BronzeSu Chen: Annemarie Börlind Sunless Bronze

Na een heerlijke zonvakantie kwam ik uitgerust terug. Lekker gerelaxt op het strand en een lekker bruin kleurtje gekregen. Helaas blijft de bruine kleur niet zo lang op mijn gezicht. Om dit te onderhouden gebruik ik in plaats van een nachtcrème de Sunless Bronze van Annemarie Börlind. Het geeft me net weer die gebruinde vakantielook. Dit herhaal ik elke avond tot mijn gewenste kleur en nadien breng ik het nog 2 keer per week aan. Het fijne aan deze crème is dat hij lekker luchtig aanvoelt op mijn huid, niet plakt en heerlijk ruikt. Let wel op dat je na het aanbrengen goed je handen wast.

Shop hier online.

Gerti: Peter Thomas Roth Retinol Fusion PM

Dit retinol serum bevat wel 1,5% retinol, de hoogste concentratie retinol die ik ken in vrij verkrijgbaar product. Toen ik dit serum zag bij Cosmania, moest ik het direct hebben, maar ik was ook huiverig. Zo’n hoge concentratie retinol, zou dat niet allerlei bijwerkingen geven?

MF PTR Retinol SerumIk ben direct gestart met gebruik en wonder-boven-wonder ervaar ik geen centje pijn. Geen droogheid, roodheid of irritatie. Hoe komt dat? PTR Retinol PM bevat micro-ingekapseld retinol, dat wil zeggen dat de retinol geleidelijk gedurende de nacht afgegeven wordt. Je krijgt dus niet in een keer patsboem 1,5% retinol op je huid. Dit voorkomt irritatie en droogheid.

Je moet het serum wel met beleid aanbrengen, want het is behoorlijk waterig. De resultaten zijn erg mooi. Ik zie een fijne huidstructuur. Aangezien ik weinig rimpels heb, kan ik niet beoordelen of rimpels verzacht worden. Ik ben niet de enige die enthousiast is, ook Futurederm, een bekende Amerikaanse blogster en dermatoloog in opleiding, “loves it”. Als je dan bedenkt dat dit serum €54 kost voor 30 ml, dan krijg je meer dan waar voor je geld. Ook is er een travel size van 12 ml voor €25, in verhouding een goede deal. Peter Thomas Roth is exclusief verkrijgbaar bij Cosmania, een van mijn favoriete cosmetica winkels!

Shop hier online!

MF Urban Decay All Nighter FoundationCorine: Urban Decay All Nighter Liquid Foundation

Een nieuwe foundation uitzoeken is vaak nog een hele opgave. Meestal zie ik in de parfumerie door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer. En plotseling laat je dan – bewust of onbewust – verleiden door andere zaken, zoals naam of verpakking. Mijn keuze voor de Urban Decay All Nighter Liquid Foundation was een beetje van beide. Een schitterende verpakking en een naam die veelbelovend klinkt als het gaat om houdbaarheid.

En gelukkig pakte deze keuze goed uit en blijkt het ook nog eens een heel fijn product te zijn. De foundation is zeer goed gepigmenteerd en zorgt daardoor voor een mooie dekking. Hierdoor heb je maar een klein beetje product nodig en gaat de foundation erg lang mee. De formule is matterend en olie absorberend, waardoor afpoederen in mijn geval eigenlijk niet meer nodig is. Ook bijpoederen gedurende de dag niet. Tot slot is de foundation waterproof, wat hem zeer geschikt maakt voor een dagje strand (aanbrengen over je zonbescherming uiteraard!), of een wandeling door een stevige herfstbui… want die tijd van het jaar komt er ook weer aan. Wat mij betreft een aanrader. Hier heb je inderdaad all night en all day plezier van.

Shop hier online! Verkrijgbaar in maar liefst 24 kleuren, dus je perfecte match zit er zeker tussen.

MF Susanne KaufmannSimone: Susanne Kaufmann Moisturizing Mask

Onlangs bezocht ik SKINS in Breda. Wat een heerlijke winkel is dat toch! Ze hebben super leuke niche merken van parfums, home sprays en skin care. Ik heb het Moisturizing Mask van Susanne Kaufmann aangeschaft. I LOVE IT! Het Duitse merk maakt op een moderne manier gebruik van de plantenwereld en heeft inmiddels meer dan 60 organische producten ontwikkeld met een team van apothekers en dermatologen.

De romige textuur van dit masker is heerlijk om op te brengen en voedt je huid door de bijenwas en hazelnootolie. Tarwekiemolie verstevigt de huid. Het masker heeft tevens een verzachtend en kalmerend effect door het extract van driekleurige viooltjes. Het resultaat is een mooie zachte huid die er fris en jonger uitziet. Het is in de winkels van SKINS te koop maar ook online.

MF Medik8 C-TetraMonique: Medik8 C-tetra cream

Wat een heerlijkheid deze ultraluchtige, niet-vette maar mooie lobbige creme, een bad vol vitamine C! Om je huid overdag te beschermen tegen vrije radicalen en te ondersteunen bij collageen- en elastiene aanmaak. Er zit 3% Tetrahexyldecyl Ascorbate in, waarvan Medik8 zegt dat dit viermaal sterker is dan elk ander vitamine C-product voor de huid. C-Tetra dringt door in de epidermale huidlaag en kan zelfs onder de ogen gebruikt worden. Het is ondanks het zo vetvrij is heerlijk hydraterend en zacht voor de huid. Geeft geen irritaties en is parfum-vrij. Als het meezit worden pigmentvlekjes ook minder zichtbaar. A girl’s best friend. Hebben! Voor 52,50 euro hier online te bestellen.

MF Clinique Even BetterMagda: Clinique Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer

Sinds mijn zwangerschap is mijn huid gevoeliger geworden voor de zon en maak ik sneller pigmentvlekken aan. Je kon dit afgelopen zomer al lezen in mijn review over INNA zonbescherming, speciaal voor zwangere vrouwen. Omdat mijn huid als beautyprofessional voor een deel mijn visitekaartje is, vind ik een egale huid erg belangrijk. De afgelopen maanden is de Even Better Skin Tone Correcting Moisturizer dan ook mijn absolute favoriet geweest, die mijn teint mooi egaal heeft weten te houden. De olievrije formule bevat bovendien een SPF om nieuwe pigmentvlekken tegen te gaan. En ook fijn… de crème is parfumvrij. Want zoals de meeste zwangere vrouwen zullen beamen… tijdens je zwangerschap is je geurvermogen zo sterk als dat van een speurhond en kan het kleinste luchtje al teveel zijn.

Shop hier online.

MF Magda Zwanger

Magda geniet momenteel van haar welverdiende zwangerschapsverlof tot begin volgend jaar en zal daardoor de komende paar maanden minder vaak te zien zijn op BeautyJournaal. Wij wensen Magda uiteraard een hele fijne en vooral bijzondere periode toe.

Lees ook