Van de makers van Sudocreme

06:27 - 03:52
luistertijd 06:27 - leestijd 03:52

Getest Inna Suncare voor zwangere vrouwen

Enige tijd geleden vertelde Magda Scheltema je over haar bijzondere beautyritueel, namelijk een wekelijkse spray tan behandeling in haar eigen salon in Sneek. Klik hier om het artikel nogmaals te lezen. Kort daarna kregen we een leuk berichtje van Magda… ze vertelde ons dat ze voorlopig haar beauty ritueel niet mag uitvoeren, omdat ze zwanger is.

Super leuk nieuws voor Magda natuurlijk en ook wel een klein beetje voor ons, want precies op dat moment werd er op de redactie van BeautyJournaal een pakketje afgeleverd met een nieuwe zonbeschermingslijn speciaal voor … jawel… zwangere vrouwen! Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat we dit pakketje meteen hebben doorgegeven aan Magda met het verzoek om de producten voor ons te testen. Haar review lees je hier.

Magda ScheltemaMagda: “Zonneschade… Het is en blijft een onderschat issue”

En dat terwijl zonneschade onomkeerbaar is en soms met ernstige gevolgen. In mijn schoonheidssalon kom ik het vaak tegen. Veelal oudere dames die door teveel UV-straling onrustige plekjes op de huid krijgen, die kunnen duiden op huidkanker.

Of juist dames die door te veel liefde voor de zon diepere rimpels hebben gekregen dan ze normaliter zouden krijgen. ‘Had ik maar…’ hoor ik vaak. Daarom zweer ik bij het beste advies dat ik ooit heb gekregen van mijn oma: ‘De beste anti-rimpel creme is zonnebrand!

Zwanger en dus extra alert

Nu ik zwanger ben, pas ik al helemaal op met die grote gele vriend. Hyperpigmentatie a.k.a. het veel gevreesde ‘zwangerschapsmasker’ door toedoen van een veranderende hormoonproductie tijdens de zwangerschap is soms blijvend. Als ik iets mooi vind, is dat wel een egale huid (ja… het liefst zonder grote poriën, maar daar blijven we over dromen). Met mijn gevoelige huid en aanleg voor pigmentvlekken was het na het zien van een positieve zwangerschapstest maar al te duidelijk: vanaf nu écht elke dag smeren met factor 50!

Inna Suncare

Om hét nieuwste product onder de zon te testen, ontving ik van BeautyJournaal de speciaal voor zwangere dames ontwikkelde Inna Suncare. Naast zonbescherming, voorzien van een allergeenvrij parfum, biedt Inna ook een fijne aftersun die striae tegen gaat. Kortom, de perfecte smeercombinatie wanneer je gedurende de lente en zomer zwanger bent, zoals ik.

Homepage Inna Suncare

Niet zomaar smeren

Voordat ik begon met smeren, heb ik me verdiept in de producten. Wat is Inna Suncare? Wat zijn de ingrediënten en hoe moet ik smeren? Zeker als je zwanger bent, is het verstandig om eerst een stukje research te doen, voordat je iets op je lijf aanbrengt.

Van de makers van Sudocreme

Omdat Inna wordt geproduceerd door de makers van Sudocreme (je weet wel… voor zachte babybilletjes!), heb ik hoge verwachtingen. Een prachtig voordeel is dat de zonbescherming van Inna Suncare geen chemische zonfilters en parabenen bevat.

Normaal parfum in crèmes kan de pigmentproductie stimuleren en dat wil je tijdens je zwangerschap juist voorkomen. Daarom bevatten de producten van Inna allergeenvrij parfum, dat geen vlekken kan veroorzaken. De geur is niet overheersend, licht citrus-achtig. Want mede-zwangeren kunnen beamen: je geur is tijdens de zwangerschap net zo sterk als een politiehond.

Inna Suncare FaceInna Suncare Face SPF 50+

Deze tube speciaal voor het gezicht met beschermingsfactor 50 bracht ik tijdens het testen twee keer daags rijkelijk aan op mijn huid. De crème voelt heerlijk zacht aan en trekt snel in.

Helaas heb ik tijdens het gebruik van dit product wel pigmentvlekken gekregen. Ik vind het lastig om te beoordelen waar dat precies door komt. Heb ik wel rijkelijk genoeg gesmeerd? Was twee maal daags wel voldoende? Voor mijn zwangerschap kon ik daarmee altijd prima uit de voeten, maar tijdens de zwangerschap reageert mijn huid duidelijk anders.

Ik wil dan ook niet meteen de zonbescherming van Inna de ‘schuld’ geven; misschien heeft de huid van mijn gezicht nu een ander smeerregime nodig.

Inna Face and BodyInna Suncare Face & Body Spray SPF 50+

Wat een fijn product! De crème voelt fluweelzacht aan en trekt snel in. Snel, maar ook weer niet zo razendsnel dat je twijfelt welke delen van je lichaam je nu ingesmeerd hebt en welke nog niet niet…

Ik ben tijdens het zonnen niet verbrand en heb verder geen pigmentvlekken gekregen op mijn lichaam.

Wederom een klein verbeterpuntje: het pomp c.q. spraysysteem mag wat mij betreft veranderd worden in een knijptube. Als je je hele lichaam herhaaldelijk moet insmeren, is het pompen soms meer werk dan het smeren zelf. Er komt namelijk per pompje maar een kleine hoeveelheid van het product uit de flacon.

Inna AftersunInna Suncare Aftersun

Deze verkoelende aftercare hydrateert en verzorgt de huid en voorkomt striae. Striae zijn lijnvormige afwijkingen in de huid die ontstaan wanneer het onderhuids bindweefsel scheurt door een te snelle groei van de huid erboven, zoals tijdens de zwangerschap vaak het geval is met buik en borsten. Je kunt striae voorkomen door de huid zo soepel mogelijk te houden. Daarom bevat deze aftersun een flinke dosis voedende shea boter en vochtinbrengende glycerine.

Uiteraard is ook dit product dermatologisch getest en het belooft je vochtgehalte weer helemaal op peil te brengen. En dat klopt! Mijn huid voelt echt als zijde en is alles behalve droog. Wederom wel weer met pompsysteem. Maar… daar word je handig in.

Magda Scheltema SfeerbeeldMagda’s eindoordeel

Zoals je je kan voorstellen ben ik niet enthousiast over de gezichts-crème. Ik denk vrij zeker te weten rijkelijk gesmeerd te hebben, maar wellicht heb ik de proef teveel op de zon… eh som genomen.

Ik raad de producten van Inna Suncare voor je lichaam absoluut aan! Helemaal wanneer je op zoek bent naar een betaalbare zonnebescherming, die speciaal is afgestemd op zwangere vrouwen. Vooral de aftersun is erg prettig. Ik heb geen striae gekregen en mijn huid is super zacht en glad.

De prijs is ook fijn. Je hebt al een tube zonnebrand of aftersun voor nog geen €9,50!

Lees ook